Časté zasekávání PC (WinXP)

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených témat

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod lubokubo76 8. 11. 2015 12:29

V linuxe by sa to malo prejaviť ak to nie je grafikou, ktorá v linuxe môže mať iné ovládače, ktoré tú kartu nevyužívajú na 3D, ale len 2D (aspoň teoreticky by to tak malo byť). Ak je to zdrojom, problém by sa mal prejaviť aj tam. S brzdami je to podobné. Nejde o to, že pri nich vieš presne kde je chyba, ale ak Ti niečo blbne, čakáš až zblbne znova, skôr nevymeníš aj keď zdroj už máš. Čo tým hlúpym rozhodnutím získaš? Nič, len stratíš čas testovaním PC s novým PSU. Detail: robil si testy RAM?
lubokubo76
Junior

Odeslat příspěvekod Dejvis-87 8. 11. 2015 12:52

Jasně, je to čistě z pohodlnosti, protože dokud to běží, nemám důvod to vypínat a pak opět nahazovat 30 panelů v Opeře a tak dále... Jinak testy RAM jsem nedělal, ale koupil jsem nové RAMky 2x 2GB a zkoušel jsem je prohazovat mezi všemi čtyřmi sloty, takže tím by to být nemělo...
Dejvis-87
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod lubokubo76 8. 11. 2015 13:34

čo má spoločné nahadzovanie panelov s Linuxom? Alebo chceš ho testovať s tými vecami, ktoré máš vo win? To by si musel inštalovať a ak nemáš 90% času s ním prácu, len web, tak nahodenie záložiek vec 3 minut a testuješ. A ak nechceš meniť ani zdroj, načo Ti radíme? Chceš sa sťažovať, alebo riešiť problém?
lubokubo76
Junior

Odeslat příspěvekod karlos00x 8. 11. 2015 14:36

nahazujes panely v prohlizeci rucne? tak to potom jo, aspon vime s jakym odbornikemse bavime.

Komentar o prehazovani RAM a ze teda neni potreba testovat to jen zduraznuje.
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Dejvis-87 8. 11. 2015 17:36

karlos00x: Ano, nahazuji je ručně - samozřejmě by nebyl problém si je dát do záložek a nastavit automatické přihlašování, ale k čemu, když počítač vypínám jednou za čtvrt roku a to ještě jen když se vypne proud? Jinak ohledně těch RAM nevím, co tím máš přesně na mysli - jsou to fyzicky úplně jiné paměti (kupoval jsem je nové) než ty původní a vyzkoušel jsem je (dva kusy) ve všech čtyřech slotech, takže bych je tím pádem vyloučil. Že by byla stejná chyba i v nových RAMkách, to by musela být hodně velká náhoda - stejně tak i že by byl jeden ze slotů porušený, takže sloty to také nedělají, leda chyba s komunikací slotů RAM někde na desce, což by ale bylo stejně neřešitelné. Pokud mi ohledně RAM něco uniká, tak by bylo lepší to napsat konkrétně a bez zbytečného sarkasmu, který mi stejně nepomůže.

lubokubo76: S Linuxem na LiveDVD se dá tuším pracovat i se soubory na disku, ale musel bych stahovat nějaké nové distro, vypalovat ho na DVD, které doma už ani nemám, nahodit ho a pak třeba pár dní, ale i týden nebo měsíc čekat, jestli to spadne? To je nepředstavitelné - ještě bych si na něj mezi tím zvykl... :-))
Dejvis-87
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod lubokubo76 8. 11. 2015 17:53

Moment... spomínal si, že PC Ti seká celkom často, nie 2x za rok. Nemáš záložky? Fujtajbl! Chyba u RAM môže byť aj v slotoch, t.j. nové RAM nie sú automaticky = pamäť v poriadku.
Ak nechceš riešiť problémy až keď je neskoro, mať HBCD, Xubuntu a Puppy je u mňa základ. Ak mi zblbol BIOS (vlastnou hlúposťou), nahodil som Puppy na plečke, lebo s 256 MB RAM v starom PC nič iné ako Puppy s netom nenabehne a na testy HDD, alebo presun dat bez win je HBCD tiež dobré a ak chcem bonus ako Skype a pod. SW, Xubuntu je vhodná alternatíva (Puppy a HBCD total osekané). A sťahovať.... aby Ti žilka v pr... nepraskla keď si dáš námahu... A s linuxom sa dá pristupovať k NTFS a FAT(16-32) diskom
lubokubo76
Junior

Odeslat příspěvekod Dejvis-87 8. 11. 2015 18:38

Ano, teď se seká celkem často, ale předchozí (skoro) rok běžel absolutně bez jediného problému - proto to také řeším. Sekl se jednou, pak se pár dní zasekával skoro každou hodinu (při práci na něm, jinak přes noc držel), po výměně RAM běžel cca. 15 dní v kuse, a pak to začalo nanovo - vyndal jsem grafickou kartu, vydržel pět dní a zásek, tak jsem druhý den pořídil nový zdroj a teď už běží přes 6 dní, takže až se sekne znovu, tak ten zdroj vyměním a uvidí se.

Jinak vím, že ohledně RAM může odejít jeden ze slotů a právě proto jsem je přehodil - jsou tam čtyři sloty, původně to bylo komplet plné (3x 512 MB + 1x 2GB) a běželo to rok. Když se to začalo sekat, vyhodil jsem je a koupil jsem nové 2x 2GB RAM a běželo to 14 dní ve dvou slotech u procesoru, po záseku jsem je přehodil do druhých dvou slotů u mechanik, abych vyloučil chybu ve slotu. Ani tak, ani onak, sekalo se to dál - delší dobu to teď drží až bez grafické karty, ale seklo se to i bez ní, takže po dalším záseku jí tam vrátím... A ohledně těch Linuxů - dřív jsem si s tím hrál, Mandriva mi svého času přišla lepší než XP, ale některý SW se prostě nahradit nedá. Teď už na to ale nejsem - už chci jen rychlý počítač s Windows XP, který je stabilní a vždycky zvládne vše podle mých očekávání...

To je jako když má někdo v mobilu Android a chválí si ho, kdežto já bych s tím švihl o zem - pro mě je pořád nejlepší SymbianOS, který budu doufám používat ještě dlouhá léta v mé Nokii 5800 a až mi odejde, koupím si tu samou (data mám na kartě), protože pro mě osobně není lepšího telefonu, přestože je to starej střep. I ten nejdražší telefon mi nedokáže nabídnout nic víc než tento - a tak je to i s XP.
Dejvis-87
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod karlos00x 8. 11. 2015 21:03

Muzes do psich vajec zacit tim memtestem? Zatim jen vypadas jak naprosty neschopa, troll a jeste k tomu s nazorama ditete, coz teda sedi pokud 87 je rok narozeni ze..
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod lubokubo76 8. 11. 2015 21:28

karlos, nechcem ho uraziť, ale so skôr narodenými sú len problémy. Nie sú schopní nič zmeniť
lubokubo76
Junior

Odeslat příspěvekod karlos00x 8. 11. 2015 22:13

mam to naopak, starsi lide si radsi nechaji poradit protoze uz nepotrebuji si hrat na frikuliny.
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Dejvis-87 8. 11. 2015 22:34

Ten memtest přímo v systému prý ale není moc vypovídající, ideální je ten bootovací, který ale trvá dlouho, takže spíš ještě počkám, jestli to není ten zdroj. Každopádně kdyby to bylo problémem s pamětí, tak co pak? Nová deska, že? Protože nevěřím, že by stejný problém byl i v nových RAMkách a na všech čtyřech slotech...

Jinak poradit si nechám rád ve všem, ale ohledně XP mě opravdu nikdo nepřesvědčí... :-))
Dejvis-87
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod lubokubo76 9. 11. 2015 21:26

čakaj, možno sa dočkáš. Ale načo potom sme radili? Každý chce radu, ale potom niečo robiť už nechce každý. Koľko máš rokov?
lubokubo76
Junior

Odeslat příspěvekod lubokubo76 20. 11. 2015 13:55

už skúšaš?
lubokubo76
Junior

Odeslat příspěvekod Dejvis-87 25. 11. 2015 23:18

Ještě nezkůšám, dneska se mi to asi po dvaceti dnech perfektního běhu (Chrome startuje opět ve vteřině) opět zaseklo při přehrávání videa, ale neměl jsem čas ten zdroj přehodit, takže teď co nejdřív už se na to podívám. Zajímavé ale je, že s grafickou kartou to padalo pořád a bez ní v průměru jednou za týden... Neznačí to něco? :-))
Dejvis-87
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mamutm4 25. 11. 2015 23:31

Že by zdroj neutáhl vyšší odběr?
A dnes to mohl být výkyv napětí?
mamutm4
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků