Nová herní myška do 2k

Počítačové periferie a další kategorie hardwaru, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod BLOOD 1. 8. 2016 16:07

jako CS 1.6 a CS:GO player můžu doporučit zowie ec nebo fk a pak taky mionix castor, naos optickej (už nevím číslo)

jsou to parádní myši s kvalitním snímačem a bez akcelerace (někdy výrobce píše že ji nemá, ale opak je pravdou)

Další použitelné jsou SS Rival a kana V2, logitech G303, 400, 502, Razer Deathadder (předražená) ale použitelná.

Jinak souhlasím s @Roumenekm, že Zowie dělá moc dobře (v jednoduchosti je síla) ale mě moc nevyhovuje ten "materiál" mám raději mionix matroš
Extremis Malis Extrema Remedia.
BLOOD
Junior

Odeslat příspěvekod m.kv 1. 8. 2016 22:28

Mám cca. 4 roky Logitech G700 tehdy kupovanou za 1500,-

Poznatky:
Velmi kvalitní zpracování a odolnost.
"Vyleštěné" levé tlačítko a začínající zlomy na kabelu k nabíjení - přesto zatím plně funkční
Výdrž na baterii při hraní pár hodin (pořád původní baterie) - zvykl jsem si hrát s "drátem"
Nevím jak to má Logitech teď, ale pamět na nastavení funguje takto:
1. integrovaná pamět (myši) t.j. u jakéhokoliv PC umí 5 profilů
2. "herní" profily jdou uložit jen do PC přes Logitech Gaming software

Používám jako jedinou myš - dřív hodně BF4 - teď už spíš jako kancelářkou
Gint píše:a nasledne se mi odlouply "nozicky" - takovy ty desticky po kterych klouze. Podle me jsou ty nozicky taky nejvetsi slabina tech logitech mysi... zvlast kdyz nepouzivam podlozku.


Teflonové pojezdy lze dokoupit - já mám pořád původní, ale používám podložku ;-)

Proč to píšu - co člověk to jiná zkušenost a jiné držení myši - já jsem s G700 max. spokojen, kolega si jí koupil a po týdnu se vrátil k nějaké A4, kterou já vzdal po dvou hodinách

Nejlíp zajít do nějakého většího obchodu, kde budou mít tvoje favority skladem a vyzkoušet, osahat.
Na značce si myslím až tolik nezáleží, nakonec se rozbijou všechny a jestli někomu dřív Logitech, nebo Razer nemá žádnou vypovídající hodnotu
m.kv
Ex-moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod DarkMortyr 2. 8. 2016 15:48

Díky za poznatky. Ještě uvidíme. Myšku si chci pořídit nejpozději do dvou měsíců. Zatím sbírám informace z různých zdrojů. Do obchodu bych si ji třeba i vyzkoušet šel, ale i tak mi to neřekne, jak se s ní budu cítit po vícero hodinách hrání a hlavně jak se bude chovat ve hrách obecně (nepředpokládám, že mi v kamenném obchodě zapnou třeba CSko, abych si ji vyzkoušel). Jako další by se dalo nějakou objednat a když mi nebude vyhovovat, tak ji prostě do X dnů vrátit zpět bez udání důvodu a objednat si další. Zase se mi s tím ale nechce dělat takový čachry a opětovně něco vracet.

Rád bych se dostal do situace, kdy mám tak max dva favority, o kterých vím, že jsou kvalitní. Zvolil si ten, který se mi líbí víc (vlastnostma). A pokud by mi nesedl, tak bych vyměnil za druhého. :-)
DarkMortyr
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod DarkMortyr 28. 9. 2016 15:40

Tak jsem k mému překvapení po dlouhé době průzkumu informací o současných myších šel do Zowie EC1-a. Hlavním důvodem byl tvar a délka podobná DeathAdder, kterou jsem měl hodně rád, snímač, hmotnost a údajná výdrž myši.

Přišlo mi malé jednoduché balení s krátkým návodem, náhradními teflony (obrovské + za mě) a nálepkou.
Myš jsem zapojil, nastavil odezvu 1000Hz a bez dalších úprav (ovladače mi zatím nechybí, stále však nejsem rozhodnut, zda je to plus nebo mínus) jsem provedl delší test na několika hrách. A popravdě jsem byl trochu v šoku, jelikož můj aim se znatelně zvýšil oproti Roccatu a třeba v takovém Doom mp jsem se se snipou cítil jako doma.

Tlačítka jsou fajn, mají ideální odpor. Čekal jsem, že budou mít těžký stisk, jelikož nepoužívají klasické Omron spínače a je uváděno, že jdou více ztuha, ale vůbec mi to nepřijde.
Nejvíce jsem se bál kolečka, jelikož všude píšou, jak Zowie mají příšerné kolečko a i proto jsem nad ní dlouho váhal a o to více mě překvapilo, když jsem se nesetkal s žádným problémem. Krokování mě zatím ani jednou nezradilo, stisk je ok a celkově se ovládá pohodlně.
Boční tlačítka mají zbytečně velkou vůli před stiskem, ale na funkčnosti mi to nijak neubírá. Jsou spolehlivá a dá se na ně snadno zvyknout.

Mám ji zatím týden a jsem spokojen. Drží se parádně, velikost mi naprosto vyhovuje (o kapku větší než Deathadder), je lehká a snímač mi udělal velkou radost. Tak ještě aby vydržela nějaký ten rok a nezačala zlobit.
DarkMortyr
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod R4YNE8 28. 9. 2016 20:27

Přidávám se k dalším spokojeným majitelům myší Zowie. Vlastním nový model FK1 (by Benq) s tlačítky Omron a s myší je opravdu radost pracovat a hlavně hrát.

Předtím jsem měl čistě herní myši Genius Navigator 535, Razer DeathAdder, A4Tech XL-740K, Logitech MX518, Logitech G5, A4Tech Bloody V3 a nyní již zmiňovanou Zowie. V ruce jsem měl i jiné herní myši jako Mionix Castor, nějaký model od Gigabyte, SS Kinzu.

A teď napíšu takové delší shrnutí a celkový názor na dnešní svět herních myší. Tak snad to bude někoho zajímat.

Papírově a na obrázku vypadá Zowie, v dnešní době, malinko exoticky k dané prodejní ceně. Spousta lidí ji automaticky předem odsoudí za celkově malou hodnotu DPI senzoru, neopletený kabel, absenci software, podsvícení, závaží, různě nastavitelných tlačítek, krytů, kovových pojezdů atd.. Řeknete si, že vlastně myš nemá k dané ceně nic zvláštního. Spíše naopak. Tak proč stojí proboha tolik peněz. :D

Když se nad tím hlouběji zamyslím, ve skutečnosti jsou tyto zmíněné věci právě to, co mi ke spokojenému užívání, hraní absolutně nechybí a naopak oceňuji, že někdo v záplavě pouťových hračiček dokáže vytvořit decentní, profesionálně vypadající, jednoduchou (ale krásně ergonomickou) a plně funkční herní myš, která navíc nepřidává do PC další zbytečný balast (viz. třeba Synapse). Která jiná novodobá myš toto umožňuje? Jasně, některé myši mají svou paměť, ale pro první přizpůsobení, nastavení hodnot zkrátka SW nainstalovat musíte.

Dnes je taková móda, aby se vše dalo různě přenastavovat, upravovat. Jak tlačítka, tak různé kryty či třeba vyvážení myši. Upřímně jsem to u minulých myší nastavil párkrát, abych zjistil, že je to naprosto k ničemu. Většinou tímto myš akorát dokopete a zničíte její původní vyváženost. Prostě když chcete těžkou myš, tak si kupte těžkou myš a nekupujte lehký model s vidinou dovážení pomocí závaží. Je to reklamní tahák. Mně FK1 vyhovuje přesně tak, jak je nastavena z výroby (lehká váha), s tím jsem měl velký problém u Bloody V3, která je znatelně těžší a vadilo mi to hodně. Někomu to může samozřejmě vyhovovat. Každý máme jinou ruku a chce to zkoušet, zkoušet, zkoušet co vyhovuje. V tomhle recenze nepomohou.

V neposlední řadě bych se rád vyjádřil k různým disko světelným efektům. Mám z toho takový pocit, že čím více myš svítí, bliká, tím více se snaží výrobce daný model vnutit. Nějaké to decentní osvícení kolečka či loga mi nevadí (u lepších myší se dá vypnout), ale dnes už kolikrát svítí půlka myši a dělá se to jak u levných, tak u drahých myší. Zkrátka co svítí, různě bliká vypadá zřejmě exklusivněji. V tomhle mi je Zowie nesmírně sympatické a hlavně naprosto decentní model FK, který nesvítí z vrchní části vůbec. :tleskani

V každé modelové řadě Zowie existují vždy minimálně dvě velikostní varianty, chce si to tedy důkladně vyzkoušet či si alespoň přeměřit ruku a porovnat s hodnotami délek na internetu. Primárně je FK série a vlastně i EC řada určena na hraní FPS (claw grip respektive palm grip) a jsou to opravdu herní zbraně. Pokud někdo hledá myš pro mmorpg hry, tak u Zowie nepochodí.

Na první omak z ní máte skvělý pocit. Matné plasty :tleskani , všechno 100% lícuje (tady mají levné herní myši problém), nikde nic nevrže, boční tlačítka nemají absolutně žádnou vůli (s tím měly problém snad všechny předchozí myši včetně Razeru, Logitechu), kluzáky (skatezy) naprosto bez problému, myš jezdí po plastové podložce naprosto příkladně, neopletený kabel se dá krásně narovnat a absolutně nepřekáží. Pletený jsem nikdy zcela nenarovnal, tak v čem je tak lepší, jak se nás snaží v recenzích přesvědčit? Klasicky kabel je dle mého lepší. Navíc je obecně známo, že třeba takový pletený kabel u nové Logitech G502 je doslova průšvih... On s tím měl Logitech problém i u starších modelů, mně se to naštěstí vyhnulo a tento problém jsem ani u jedné neměl. Ale obecně s tím Logitech stále bojuje.

Další klad u Zowie přesný senzor bez umělého zrychlení a predikce. Maximální hodnotu DPI hodnotit nebudu, jelikož tohle ať si každý zhodnotí sám. Zase, za mě je to reklamní tahák. Na papíře to vypadá hezky, ale praxe potom ukazuje jiný trend. :)

Abych jen nechválil. Výtku bych měl ke kolečku, které není krokově dokonalé. V tom byl třeba Razer DeathAdder o něco lepší a překvapivě i levný Bloody V3. Někomu může vadit i napevno odkrokované DPI ve 4. krocích. Zde bych viděl jako jednu z mála výhod u SW, kde si to jednoduše nastavíte, pokud to daná myš umožňuje. Zkrátka hardwarově se to nastavit nedá, jen napevno přesně dané 4 hodnoty.

Když to nějak shrnu, tak bych myši rozdělil do dvou kategorií. Oba modely od A4Tech a Genius se zkrátka kvalitou a pocitem ze zpracování nedají s dražšími kousky od Logitechu, Razeru, Mionix, SS, Zowie srovnávat. Ano, za dané peníze to jsou dobré volby a pokud někdo hraje jen občasně nebo má hluboko do kapsy, aby investoval do dražší herní myši, tak poslouží také. Ale jestli někdo tvrdí, že myš za 500,- se plně vyrovná obecně myším 3x dražším, tak lže. Naopak dražší myši 3x lepší nebudou, ovšem kvalitativní posun poznáte hned. U dražších myší se vždy zaměřte na ergonomii.
Naposledy upravil R4YNE8 dne 28. 9. 2016 21:26, celkově upraveno 3
R4YNE8
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Roumenek 28. 9. 2016 20:37

gratuluju op ze si nenechal poradit od "nehracu" a zvolil vyborne
Roumenek
Junior

Odeslat příspěvekod zumzumzum 28. 9. 2016 20:50

CORSAIR je sh-t :D
Razer nejlepsi ^^
► Sháním: Sony Xperia Z5 Premium za nepřemrštěnou cenu! ( telefon se 4K displayem ] ◄ Momentálně používám Xiaomi 13 Flora Green
zumzumzum
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod loleCZeQ 28. 9. 2016 21:48

Rozhodně nekupuj m*dky typu Razer či Roccat (low quality products) nebo super kazovej Logitech (několik let stále opakující se závada - přerušený kabel u vstupu do myši).
ZOWIE by slušela cenovka tak 500,-, jinak ujdou.
Co chceš je ale SteelSeries Rival. Jednoznačně TOP myš, a že mi jich rukama prošlo... Tvar, senzor, kvalita, software a konec konců i design na 1*. Za zmínku rozhodně stojí taky jejich zákaznická podpora. Na prvním Rivalu se mi cca po roce vydrolila guma pod palcem, okamžitě řešeno výměnou. U druhého, který používám v práci mi to začalo taky. Zkusil jsem to a opět bez debat řešeno výměnou za nový kus.
OT - podařilo se mi při ožraleckým hraní zlomit hlavový most na SS Siberia a světe div se - řešeno výměnou za nový kus. :-)

:!: Každopádně výběr myši je velice subjektivní záležitost, která se odvíjí hlavně od úchopu. Doporučuji objednat třeba všechny, který máš ve výběru, vyzkoušet a ty co ti nebudou sedět, prostě a jednoduše vrátíš. :!: :!:
loleCZeQ
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jarmilagorila 29. 9. 2016 06:23

,,Rozhodně nekupuj m*dky typu Razer či Roccat (low quality products),,
Tu je zas nablito.
jarmilagorila
Junior

Odeslat příspěvekod R4YNE8 29. 9. 2016 08:19

ZOWIE by slušela cenovka tak 500,-, jinak ujdou.


Přesně o tom jsem psal ve svém příspěvku výše a už je tu první podobný komentář. :hm
Že si ji v ruce nikdy neměl a děláš automaticky závěry? :-D Pokud si ji měl, v čem by ji slušela cenovka nižší? Ale udivuje mě, že to píše majitel SS Rival. Častou kritiku slýchávám právě na ceny produktů SS. :lol:

S Logitechem souhlasím, tam jsou problémy s kabely dlouhodobé. Jen se divím, že se o tom tolik nemluví a Logitech se pořád vychvaluje do nebes. Na to opravdu pozor. Jinak jsem neměl s touto značkou problém, jen mi žádné jejich modely nepřirostly k srdci. :-]

Psát obecně, že Razer a Rocat jsou ***** svědčí trošičku o tvojí inteligenci. Máš k tomu nějaké zdůvodnění? Za mě třeba Synapse paskvil. Slyšel jsem, že pogumování nejsou nejkvalitnější, loupou se a nejeden uživatel měl problémy s dvojklikem po prvním roce. Ale tohle je těžké hodnotit, každý se k myši chová jinak. Po ergonomické stránce je DeathAdder perfektní myš. Na první model rád vzpomínám a vydržel toho dost. Teď tu mám Zowie a neměnil bych.
R4YNE8
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod powlcz 29. 9. 2016 08:58

Musím říci že na ergonomii jsem lepší myš než DeathAdder nikdy nedržel v ruce.

Jinak Razer celkem odsuzuji, mají vše předražené - cena je výš než kvalita. Schválně jsem šel do extrému a koupil sem tehdá Razer MAMBA 2012 4G za 3300,- a byla to bída a utrpení. Ale byla to kopie DeathAdderu a v práci ji používám do dnes, ale jen v práci, na gaming se nehodí - spousta lagů, chyb, atd, ale ergonomicky je top. A kolečko taky vydrželo, dost používám střed kolečka a to všechny myši nevydrží.

Pár myší od Logitechu - nebyly špatný ale nebylo to ono. Ergonomicky nic moc, funkce nic moc, ale kvalita zpracování výborná. Do dnes mám MX518 a ještě stále funguje (asi 6let). I přes nepříjemný stisk středového kolečka (člověk má pocit jak kdyby s každým stiskem kolečko ulomil z osy), tak stále kolečko funguje. To byla dobrá koupě.

Takový ty myši od A4tech to snad ani nemá smysl komentovat... Každý dva tři měsíce jsem je reklamoval až jsem to vzdal (3x).

Stal sem se obětí marketingu a vyzkoušel i Genius GX-gaming Gila kde za 1100,- dostane člověk spoustu funkcí, spousta nastavitelných tlačítek + závažíčka na vybalancování myši. Bohužel opět nevydrželo po roce kolečko. Přeskakuje a nedá se v podstatě scrollovat.

Takže jsem boj s myšmi vzdal. Prostě každý dva roky na gaming novou, v práci mi drží drátově ta 4G mamba 2012, ta je celkem fajn, problém je, že ale drátově neběhá bez tý baterie, která třeba po pár letech vybouchne..

O nějakých Zowie slyším poprvé... Vypadá to tady jak kdyby tu ti diskutéři byli od nich placení. Viz na heurece u jejich produktů popisky:

"Společnost ZOWIE GEAR se může hrdě zařadit mezi výrobce, kteří patří mezi kvalitní a známé. Její ideologií je hlavně nevyrábět věci pouze konkurenceschopné, ale jednoduše nejlepší."

To mi připomíná reklamy na "Marťánky" kde děti desetkrát opakují jak jsou výborné, lahodné atd... Prostě až moc. A když je člověk ochutná, tak samá nechutná chemie a humus...
Chronický Ujížděč na nevhodnostech
powlcz
Junior

Odeslat příspěvekod Roumenek 29. 9. 2016 10:42

jenomze u zowie pristoupili k delani mysi jako spravni puristi a ke spickovemu hardwaru se nesnazi nacpat nesmysly jako rgb, pripitomele ovladace a jine nesmysly, ktere v konecnem dusledku nejsou nic vic nez "tahakem" pro trinactilete milovniky blikatek

deathadder je relativne fajn mys, vcera byla ale oznamena nova verze elite, ktera ma mit nove vyvinute razeri tlacitka (ale asi vsichni vime jaky ***** jsou kailh switche na novych razer klavesnicich) a zase je videt ze i razer reaguje na to, ze giganticky esport market miri nekam jinam nez jenom za gigantickyma cislama a barvickama
Roumenek
Junior

Odeslat příspěvekod FatalError.cz 29. 9. 2016 11:53

Měl jsem Logitech MX310?, MX518 u obou odešli tlačítka, pak jsem zkoušel nějaké A4tech za ty prachy asi i dobrý...Pak jsem měl nějakou Gigabytu asi za 800 Kč *****. Ted mám asi 4 roky SS Xai a kolečko mi dělá 4x kliky. Další moje myš bude práve Zowie na kterou koukáš už delší dobu, ještě než ji koupilo Benq. Ještě je tu Fnatic Gear, který je poměrně nový.

Jukni zde ještě. https://www.reddit.com/r/MouseReview/
FatalError.cz
Junior

Odeslat příspěvekod Roumenek 29. 9. 2016 12:50

fnatic gear je koupeny a prejmenovany svedsky func, klavesnice rush byla dost prijemna a nemam obavy ani z tech mysi

op ale uz nakoupil, tady to muzeme zavrit
Roumenek
Junior

Odeslat příspěvekod Rhosta 29. 9. 2016 14:30

Za mě:
Razer DeathAdder
Zowie EC1-A nebo EC2-A.

Plusy:
Optický senzor bez akcelerace
Ergonomie
Jednoduchá konstrukce a tím pádem jednoduchost čištění. (DeathAdder má ty boky s gumou, tyhle vychytávky jdou většinou rychle do háje a jsou stejně k ničemu, ale to je spíš drobnost)

Jinak já osobně používám Roccat Kone Pure a nemůžu si stěžovat (stejné klady jako výše zmíněné), akorát ta myš je spíš pro menší ruce.
Můj názor na myši je ten, že se to stejně vyrábí spíš na tuny, takže jde spíš o štěstí na kus, když bude zlobit, tak prostě reklamuj.

PS: Ještě tady padla zmínka o Steelseries Rival, což by asi taky nebyla špatná volba. osobně bych šel do Rival 300.
Rhosta
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků