Domácí síť pro streamování přes Steam Link

Routery, AP, switche, huby, ethernet

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod C.I.S.I. 4. 3. 2017 00:26

Ahoj,
poridil jsem si domu Steam Link, ale jde videt, ze kvalita pri streamovani z desktopu neni 100%. Je tam jemny lag a hlavne viditelne horsi obraz nez original. Na vinu to ale davam sve domaci siti, ktera je celkem zastarala a podle me je potreba ji upravit podle dnesnich standardu a udelat ji vice streaming-friendly. Je tady, prosim, nekdo, kdo by mi poradil, co vsechno pripadne koupit a jak to nejlepe nastavit? Aktualne to mam takto:

Zasuvka
:arrow:
Router TP-Link TL-WR743ND (http://www.speedguide.net/routers/tp-li ... outer-1155)
:arrow:
PC desktop (LAN)
Steam Link (LAN)
Par zarizeni pres WiFi

Me dotazy jsou:
1) Pomuze upgrade routeru? Pokud ano, jaky koupit?
2) Neni potreba koupit lepsi Ethernet kabely?


Diky za pripadne rady a tipy! ;-) Ja osobne se v tom moc nevyznam :hm
C.I.S.I.
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod cernakus 4. 3. 2017 11:14

Nepomůže ti nic. Naletěl jsi marketingu. Problém není datová propustnost (vyzkoušej si to, zkus přes sí´t potáhnout nějaká sekvenční data a uvidíš, že to bude kolem 11MB/s), tak na stream obrazu bez problému stačí. Problém je v celé koncepci. TCP/IP protokol není ideální z hlediska prodlev. Vynucená komprese obrazu dále prodlužuje prodlevy a zároveň snižuje kvalitu obrazu. Nutnost konvertovat signál ovladačů do TCP/IP protokolu a zpět vytváří inputlag...

Prostě to nikdy nebude fungovat tak jak doufáš. Dokonce ani nvidia streamování her tě IMHO neuspokojí (mně neuspokojilo a to mám CAT6 1gbit síť s vysoce výkonnými aktivními prvky).
cernakus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod soban 4. 3. 2017 14:09

Teoreticky by mělo pomoci 1G síť aby byly přenosy rychlejší.

Ale když jsem si zjistil co že to je to zařízení tak ti řeknu jsou to vyhozené peníze, ale pokud máš v PC 1G lan porty tak můžeš skusit koupit 1G switch, a všechny PC napojit na switch a ten spojit s routerem.

PS. Doufám že se nesnažíš Steam Link propojit s PC přes wifi !!!!
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Pokročilý

Odeslat příspěvekod C.I.S.I. 4. 3. 2017 14:19

Tak netvrdil bych, ze bych naletel marketingu. Vedel jsem, do ceho jdu a s nejakymi problemy jsem pocital. Ale podle toho, co jsem na netu cetl, si myslim, ze mam problemy az moc velke a snazim se je alespon trosku vyresit. Hledam zpusob, jak propojit svuj desktop s TV tak, abych mohl pohodlne hrat na gauci a Steam Link mi prisel jako zajimava varianta. Je tady samozrejme moznost propojit PC s TV HDMI kabelem, ale potreboval bych ho alespon 10 metru dlouhy a navic bych ho vedl tvrde pres rohy, coz by urcite nedelalo kabelu dobre. V porovnani to se Steam Linkem vychazelo cenove stejne, tak jsem si rekl, ze to zkusim a uvidime. S mensim lagem pocitam, nebudu na tom hrat CS:GO nebo jine online hry, kde by byl lag zabijak...

Kazdopadne kdyz se podivame na muj router, tak se alespon urcite shodneme na tom, ze by to chtelo na dnesni dobu neco lepsiho. Mel by nekdo nejake doporuceni, prosim?

Btw diky za vysvetleni situace okolo TCP/IP protokolu, nevedel jsem to a jsou to pro me nove a zajimave informace.

-- 4. 3. 2017 14:25 --

soban píše:...pokud máš v PC 1G lan porty tak můžeš skusit koupit 1G switch, a všechny PC napojit na switch a ten spojit s routerem.


GLAN porty v PC mam. Pokud to chapu spravne, tak cesta by byla nasledujici? Zasuvka -> Router -> GLAN Switch -> Steam Link, PC a dalsi zarizeni...

soban píše:PS. Doufám že se nesnažíš Steam Link propojit s PC přes wifi !!!!


Jedu samozrejme pres kabel ;-)
C.I.S.I.
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Tanker5595 4. 3. 2017 14:25

Doporučuji se podívat na toto video kde je vysvětlena problematika Steam Linku + řešení kvality obrazu.

https://www.youtube.com/watch?v=ogNT6w4bzIs
Tanker5595
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod C.I.S.I. 4. 3. 2017 14:46

Tanker5595: dobre video, diky!
C.I.S.I.
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod cernakus 4. 3. 2017 14:54

CISI:

ano, tvůj router je plečka, ale jen v routovací a wifi oblasti. jako LAN switch je stejně výkonný, jako bude libovolný jiný switch. Steam link má totiž 100Mbit ethernet.
cernakus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod C.I.S.I. 4. 3. 2017 14:59

Jj to mas pravdu...no nic, zkusim par tweaku podle toho videa a uvidime, zda to prinese nejaky vysledek. Diky vsem!
C.I.S.I.
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod cernakus 4. 3. 2017 15:07

mimochodem, pokud zažíváš dle tvého mínění nestandardní lagy, tak není nic lehčího než pingnout z PC steam link. Jak v klidu, tak při streamu (nech to frčet alespoň několik minut). V klidu by jsi to měl mít pod 1ms, při streamu těžko říci (ale jakmile by to bylo nad 40ms, je někde v síti opravdu problém).
cernakus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod soban 4. 3. 2017 17:21

cernakus píše:Steam link má totiž 100Mbit ethernet.


Toto jsem netušil tak podrobně jsem to nesledoval, takže pokud po síti neprobíhají jiné hodně náročné přenosy tak switch nepomůže (pouze by zrychlil přenos PC-switch-PC po kabelu při přenosu souborů.....).

Původně jsem to myslel zapojit s tím switchem zásuvka lan PC -> switch -> zásuvka Steam Link, prostě router by nebyl v cestě pouze by byl na cestě do internetu nebo na wifi.

Jinak router netřeba měnit pokud nemáš velké rychlosti od ISP (připojení do internetu) a nebo pokud nepřenášíš soubory mezi PC.

Ale pokud by jsi chtěl kus kvalitního HW (přecejenom ten router vyměnit) tak doporučím třeba:

Pokud potřebuješ pouze 2G wifi tak: mikrotik RB951G-2HnD https://www.i4wifi.cz/MikroTik-RouterBo ... 1n-L4.html

Pokud potřebuješ i 5G wifi tak: MIKROTIK RB962UiGS-5HacT2HnT http://www.mikrotik.cz/S-krytem-a-do-ra ... ac-L4.html

Samozřejmě že ceny jsou trochu jinde jako co jsi dal za původní router, ale dnes bych asi nic jiného nekupoval, když se koukneš po lepších TP-LINCích tak ty peníze dáš taky a spolehlivost horší....

EDIT:

PS. Pokud se rozhodneš ten router vyměnit a nechceš ty mikrotiky, tak si kup něco podle tvého uvážení, ale aby to mělo 1G lan porty, s 100M portama neber to si můžeš nechat ten původní router.

Pozor na TP-LINK mají některé modely ve dvou verzích s 100M nebo 1G portama tak ať nekoupíš blbě. Liší se pouze v čísle v názvu viz: archer c2 má 1G porty / archer c20 má pouze 100M porty.
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Pokročilý

Odeslat příspěvekod C.I.S.I. 4. 3. 2017 21:08

Tak muj soucasny TP Link mam, tusim, sedm let, a ac jsem s nim spokojeny, tak verim, ze se toho za ty roky spoustu zmenilo. Na znacce tedy nelpim...
C.I.S.I.
Junior
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků