HP Pavilion x360 11 - problém s WiFi

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Lordzata 18. 4. 2017 08:52

zdaravím,
přítelkyně má zmiňovaný HP Pavilion x360 11-n130nc a má velké problémy s Wifi. Jednu chvíli internet běží dobře, pak zase na X minut vypadne s tím že nejede. Notas, ale pořád píše, že je připojený. Když se dá odpojit a připojit na wifi tak se pak internet opět rozjede.
Když se podívám na ping tak některé pakety vypadávají, internet jede a pak 3 nepřijdou. Pro práci na internetu to ještě není tak hrozné, ale jakékoliv stahování se hned sekne a už se nerozjede.

Nastavení wifi je BG mod, 20 MHz, Auto kanál, zapezpečení WPA2 AES.
Divné je že na mém Lenovu Yoga 500, internet běhá pořád dobře. Taky mám W10.
Na notasu má W10 s polední aktualizací (dělalo to i před), a ovladače aktuální.
HW wifi je: Brouadcom BCM43141 802.11 bgn ovladač verze 7.35.344.0

zkoušel sem na routeru nastavit BGN mod a 40MHz a internet jí potom nejel skoro vůbec. Což je divné, protože HW by měl BGN podporovat.

prosím o radu co s tím, vůbec mě nenapadá čím by to mohlo být.

PS: notas byl koupeny s W8.1 a po aktualizaci na W10 jsem měl menší problémy s ovladači právě na wifi. Žádný dostupný ovladač nefungoval, až pak ve správci zařízení a kliknutí na wifi a vyhledat ovladač přes internet se tento stáhl a wifi začala fungovat.

PS2: napadlo mě, jestli tento HW wifiny podporuje W10, ale nikde jsem žádnou informaci nenašel že by tomu tak nebylo
Lordzata
Junior

Odeslat příspěvekod vladimir 18. 4. 2017 09:07

Na jakém kanálu vysílá wifi-router? Není to kanál 12, se kterým může mít laptop díky špatně nastavenému regionu problémy? Pokud má nastavený region USA, tak umí přijímat kanály 1-11 a z dvanáctky pak už jenom nějaké přeslechy, které by teoreticky neměl přijímat vůbec, ale někdy to (s problémy) funguje.
vladimir
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Lordzata 18. 4. 2017 09:44

no tak to není možný :-D fakt to bylo tím. Já si hrál s celým nastavením routeru i notasu ale kanál wifiny jsem nikdy fixně nedával, ted jsem zvolil kanál 9 a internet šlape jak hodinky.
Je teda divný, že jsem nastavoval několik routerů a vždy jsem nechával auto a nikdo neměl problém.
Ještě jednou mockrát děkuju.

PS: takže to bylo tím, že notas je vyrobený v USA? nebo myslíte nastavení ve Windows region USA? to totiž nemá. Jen bych chtěl pochopit proč se tak stalo teda ;-)
Lordzata
Junior

Odeslat příspěvekod hunter21 18. 4. 2017 09:50

Treba vypnut BlueTooth ak sa pouziva wifi, alebo je potrebne mat ovladac, ktory vie spravne pouzivat wifi a BlueTooth sucasne. Tiez je vhodne pozriet ci je spravne ten ovladac nastaveny aby vedel pouzivat wifi+BT sucasne.
hunter21
Pokročilý


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků