DX Racer nebo jiná židle doporučení?

Počítačové periferie a další kategorie hardwaru, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Dreamer 11. 2. 2018 10:41

Taktiez hladam kreslo / stolicku k PC, problem je ze takmer vsetky su mi male, kratke operadlo - opierka hlavy je nizko.

.Hardy - ktoru konkretne mas, typ?

Markus nie je polohovatelne, inak 10-rocna zaruka by bola skvela.

Mate nejaky tip? Vysoke, opierka hlavy (operadlo s opierkou hlavy 96cm), polohovatelne podrucky (3D alebo 4D), kvalitne, prip. predlzena zaruka.
Dreamer
Dreamer
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Python.p 11. 2. 2018 11:02

Jak jsem psal už před loni...
Přílohy
IMG_20180211_083317_edit.png
Python.p
Je to rebel!
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Stiletos 11. 2. 2018 12:22

Therapia Operátor to už je balík,můžu mít SIDIZ T50 za 5,5 nový bez záruky ,ale tak nevím jestli ho vzít stálo sice 13 jenže je ca 8 let starý co sem koukal na videa na YT a za 7 - 8 už se daj sehnat i podobný dneska se zárukou.


https://www.youtube.com/watch?v=bU-QfbDCEDE
Stiletos
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Python.p 11. 2. 2018 12:28

To byla spíš reakce na DX manii.
Python.p
Je to rebel!
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mimous 11. 2. 2018 13:07

The Shitman píše:Jenže Markus je do 110 kg a tady je požadavek na 130. Jinak je to cena/výkon velice dobrá volba.


Máme tu židli doma dvakrát. První jsem si kupoval před asi sedmi lety. Poslední 3 roky to má tatík v obýváku. Váží skoro 150kilo a kromě nekvalitní koženky, která se loupe, ta židle nemá chybu. Já mám v pokoji látkovou verzi a s mými 110kg (no jo, vyžral jsem se) taky bez problému. Hlavně se na tom fakt dá sedět dlouho. I takové to "povalování se" při sklopeném opěradle u filmů...no problemo.
Teď akorát čekám, až naskladní šedé, abych si do nového bytu koupil k počítači zase tu samou židli.
mimous
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod .Hardy 11. 2. 2018 14:28

Dreamer: Lyra PDH (vybavená židle, viz můj předchozí přispěvěk, stojí kolem 9k s DPH)
Ryzen 1600 | GTX 1060 | 16GB DDR4 2666MHz | RM550x
.Hardy
Junior

Odeslat příspěvekod Stiletos 11. 2. 2018 17:08

Jo díky ta první se mě i docela líbí co jsem si naházel podle gusta ta 8,5 takže asi vybráno sem to hledal pod LD seating a vyplivlo mě to akorát hnusnou zelenou. :-)


Jinak ohledně DX Racer apod co mě zaráží že drahý jak prase a provedení kvalita jak židle za litr,jasný že ne všechny ale co projde přes výstupní kontrolu opravdu humus.SPC dobrá cena sem tam i recenze jenže vyklající se mechanizmus Ko píst zmíněnej několikrát od tejdne do půl roku a korunu tomu dávaj pak neuznaný rekamace. :twisted:
Stiletos
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Dreamer 11. 2. 2018 18:15

.Hardy - dik, celkom sa mi zapacila, 5-rocna zaruka, je aj so sietkovanym operadlom, ale ja som skusal podobne a vsetky mi boli male, mam 182cm a od spodnej casti sedaka az celkom hore po hornu cast opierky potrebujem asi 95cm.

Je tam viac modelov, skoda vsak ze sa uvadza iba nosnost, chyba odporucana vyska.

Taktiez bude problem, ze sa to vyraba na objednavku, musel by som asi daleko cestovat, lebo bez moznosti vratenia to nekupim.
Dreamer
Dreamer
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod .Hardy 11. 2. 2018 19:45

Podobných židlí je celá řada, takže je potřeba navštívit dané obchody/showroomy a židle si vyzkoušet (a případně si nechat poradit). Objednávat židli/křeslo naslepo je hloupost.
Ryzen 1600 | GTX 1060 | 16GB DDR4 2666MHz | RM550x
.Hardy
Junior

Odeslat příspěvekod Dreamer 11. 2. 2018 20:08

Ja som bol v miestnom velkosklade, mali tam tie sietkovane (Sirius a dalsie), vsetky druhy okrem jedinej, vsetky mi boli male, aj pri nastaveni maximalnej vysky. Inde som skusal rozne a zatial mi nebola dobra ziadna s polohovatelnymi podruckami a hlavovou opierkou.

Potreboval by som viac info, rozmery, odporucanu vysku, lebo cestovat po SR a CR naslepo je narocne casovo aj financne.
Dreamer
Dreamer
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Stiletos 11. 2. 2018 22:35

182cm a byli ti malý jo? Mám 180cm to rozdíl moc není,je to tam na zakázku tak snad se to dá nějak domluvit jesli nemaj nabouchanej sklad teda jenom jedním typem konstrukce,protože mě to přijde stejný.....


PS:Jinak já to asi nebudu hrotit ty "herní" nemaj opravdu smysl i co jsem si přelouskal na YT komenty US atd a hlavně ta kvalita pěknej humus u DX Raceru jako sázet u židle za 9000Kč jestli mě přijde dobře ušitej a kvalitně vypolstrovanej sedák apod,nebo si vytáhnu černýho petra a dostanu šmejd na reklamaci je pěkný tohle si slušná značka nemůže nedovolít,Lyra PDH tam pár lidí píše že je moc do pravýho úhlu což bych asi nechtěl i když vypadá pěkně takže nakonec vemu za 4 ten MARKUS je pěkně velká úhel sezení vypadá taky Ok,vzhled se budu muset smířit. :-)
Stiletos
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod satikcz 13. 2. 2018 15:08

Python.p píše:DX je od začátku šmejd, a ty borci na tom sedí, jenom protože to mají zadarmo a sedět na tom musí.

Co je na nem smejd? Ciste ze zvedavosti...
Porovnani s jinyma drazsima zidlema bohuzel nemam, ale zatim k tomu zadnou vytku nemam, vazim 105 Kg, 190cm a nemam problem na ni sedet spoustu hodin v kuse - jeste jsem se nepristihnul, ze by se mi na ni sedelo nejak spatne a ja nevedel, jak si sednout ani po treba 12h.
Po tech 2 a neco letech zatim vsechno drzi a vypada v podstate stejne jako kdyz to bylo novy, nikde se nic netrha, neloupe (aspon jsem si niceho nevsim), podrucky jsou 4D, ja k DXRaceru vazne zatim nemam vytky :) .
3x AOC AG271QG (2560x1440, IPS, 165Hz, GSync), ASUS Strix RTX3090 OC, Intel Core i7 8700K@5GHz+EKWB L360, ASUS Maximus X, 32GB G.SKILL TridentZ@3466 MHz, ADATA SX8200 2TB + 1TB + Crucial BX 500 GB + Kingston UV400 1TB, Seasonic P-860 Platinum, FD Define S
satikcz
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Stiletos 13. 2. 2018 16:41

Sice sem to křeslo ani neviděl od DX Raceru,ale stačí pročíst komenty na YT kterých tam je hafo od majitelů,jako že někomu nesedne na záda Ok to beru je víc typů jenže že je zpracování na úrovni křesel za tři litry to asi OK není u tak drahých křesel,jinak tam někdo psal že s nima vylezli někdy 2016 na nějaký výstavě a u všech odešli do skončení a nějaký to testování opěrky třeba,to tam byli určitě výběrový kousky jinak.Šmejd to je podle mě taky protože kvalitní značka nevypustí ven zmetky a když už jo nedělá pak mrtvýho brouka při reklamacích,takže je to čistě sázka co dostaneš tak máš kliku asi.Zajímavej koment tam byl jestli do USA/EU jdou dvě kvality a Amíci brečeli že k nim jdou ty horší asi,jenže ty tam maj alspoň na výběr, tady ty značky provedení na jedno brďo ne jenom DX Racer.Jako mě se líbí vzhledově oproti těm kancl,jenže objednat něco a pak se modlit aby nepřišel mizerně vypolstrovanej,ušitej zmetek mě u křesla za 9000 nepřijde Ok.Jinak s těma reklamacema stačí mrknout i tady u nás na ofic stránky,jo co koupili v řádu desítek spokojenost a jak se něco dosralo mrtvej brouk. :-) (jako výměna oprava přitom asi otázka pár šupů kdyby se chtělo,ty zmiňovaný opěky stojí ca litr třeba)
Stiletos
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Python.p 13. 2. 2018 19:01

Beru to jako šmejd z hlediska ergonomie. ;)

Zpracování hodnotit nemůžu, seděl jsem na tom jen několik hodin.
Python.p
Je to rebel!
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod davkol 14. 2. 2018 11:01

Jako, podívejte se na průmyslové certifikace, to vypovídá docela hodně.

DX Racer je fakt směšný. V prvé řadě je to marketingová společnost, i v těch profi organizacích jsou tak registrovaní. V Číně brali díly z fabriky tuším na sedačky do aut, lepili na to vlastní logo a dodávali to na trh. Časem nějakou tu fabriku snad i koupili, ale nějaké seriózní testování nebo vývoj? Ha-ha.

Nebo se podívejte, jak má rozepsanou záruku Steelcase, Humanscale, HM,… Tam to máte většinou po jednotlivých částech a někdy v závislosti na zátěži (písty, opěrky, polstrování atd.). Mezitím DX Racer dával záruku akorát na základní rám a až když je informovaní lidi na webu za to rozmázli, tak to trošku ad-hoc doplnili a sehnali si pár základních certifikací, aby se neřeklo. (Tragikomická vložka, viděl jsem, jak na jednom fóru chlapík z PR oddělení DX Raceru vyhrožoval konzultantovi v ergonomii žalobou za to, že v komentáři vypsal srovnání parametrů těch židlí.)

Při výběru židle doporučuji především porozumět parametrům – výborná příručka na fóru TeamLiquid nebo knowledge base českého prodejce M1.
davkol
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků