Neuznání reklamace Sluchátek... co ted?

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených témat

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod nody.nody 7. 5. 2019 11:23

Dnes mi poprvé neuznali reklamaci sluchátek (levné, jen za 200 kč zhruba (ani ne myslím)). Jedno sluchátko přestalo hrát po pár měsících/půl roce.

Je to u alfa comp (t.s. bohemia) v olomouci. Tyto levná sluchátka jsem reklamoval už mnohokrát (2 různé typy), v posledních cca 4 (?) letech? Mám je normalně k PC, nechovám se k nim nijak extrémně (zle), i tak ale vždy po pár měsících až půl roce přestanou hrát. Za ty cca 4 roky (já nevím) jsem jich mohl koupit fakt tak cca 8 možná. A reklamoval jsem je tak 4x (?) možná. Nereklamoval jsem ani všechny co se rozbily, protože to beru že je to levné (cca ani ne 200kč) a prostě se to rozbije ale vždy za nějakou dobu se alespon některé z nich pokusím reklamovat. Zatím tak (4x asi ?) za těch cca 4 roky (možná i 5). Prakticky vzdy prestane hrat jedno sluchatko, vzdy to uznali a vyměnili. Dnes poprvé mi došel email že je to neuznáno.
Co s tím? Nehodlám se s nima asi nijak hádat za 200 kč sluchátka ale i tak... Klidně bych mohl reklamovat i ty ostatní ale nikdy jsem to nedělal, co ted...?

Podle mě se k tomu nechovám nijak zle, mám to normálně k desktopu PC jen. Vzdy zacne zlobit jedno sluchátko (podle mě vždy stejné (ted nevím jestli pravé nebo levé ale vždy stejné)). Chvilku pomáhá kroutit kabelem různě aby naskočilo i to druhé sluchátko, ale nakonec přestane pomáhat i to, tak to jdu reklamovat (tak 4x z 8 co jsem koupil za cca 4 (5?) let).
Je to snad tak nenormální...? Jde se nějak bránit...? (vždy jsem všechno okolo PC (skoro) kupoval od alfy.

Díky
nody.nody
Junior


Odeslat příspěvekod Wikan 7. 5. 2019 12:34

Dlouhý příspěvek, ale to nejdůležitější tam není. Z jakého důvodu to neuznali?
Wikan
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ansam 7. 5. 2019 13:16

Ak spotrebiteľ reklamáciu výrobku uplatnil počas prvých 12 mesiacov od kúpy, môže predávajúci vybaviť reklamáciu zamietnutím len na základe odborného posúdenia.

Aby ste sa mohol domôcť práva - požadujete písomné (papierové) vyjadrenie o zamietnutí reklamácie a žiadajte od predajcu aj originál, alebo predajcom potvrdenú kópiu odborného posúdenie, vyjadrenia znalca alebo stanoviska vydaného autorizovanou, notifikovanou alebo akreditovanou osobou alebo stanovisko osoby oprávnenej výrobcom na vykonávanie záručných opráv.
Naposledy upravil Ansam dne 7. 5. 2019 13:18, celkově upraveno 1
Ansam
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod djkubas91 7. 5. 2019 13:18

8 koupených sluchátek po 200 Kč... Nebylo by lepší si prostě za 1000 Kč koupit nějaká kvalitnější? :hm
MacBook Pro 13" TB 2017
RaspberryPi 3B
Synology DS213j

IoT je závislost
djkubas91
Junior

Odeslat příspěvekod krysta 7. 5. 2019 15:08

Asi tak, ber to jako impuls ke koupi něčeho alespoň trochu pořádnějšího, co se alespoň nerozpadne. Jako bonus dostaneš poslouchatelný zvuk.
krysta
Junior

Odeslat příspěvekod nody.nody 8. 5. 2019 11:00

Wikan: No tam není právě, jen nějaké info o o tom kdy si pro to muzu přijít atd. a že jsem to chtěl vyměnit a že to neuznali...toť vše z toho emailu.

djkubas91: No já mám strach právě že dražší sluchátka (třeba já nevím za 1000 kč) stejně nevydrží 5x déle než ty za 200 kč... to je ten problém... :-( . Má snad někdo zkušenost že taková sluchátka fakt vydrží násobně déle?

Jinak doba na reklamaci byla 2 roky samozřejmě a sluchátka jsem reklamovat v této době (zbývalo ještě já nevím 6-8 měsíců do vypršení záruční lhůty 2 let).
nody.nody
Junior

Odeslat příspěvekod Wikan 8. 5. 2019 11:49

Vždy musí uvést důvod, proč to neuznali. Takže ho nejdřív zjisti, pak se teprv něco může řešit dál.
Wikan
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ansam 8. 5. 2019 14:27

nody.nody píše:Dnes mi poprvé neuznali reklamaci sluchátek ... Jedno sluchátko přestalo hrát po pár měsících/půl roce.
nody.nody píše:... a sluchátka jsem reklamovat v této době (zbývalo ještě já nevím 6-8 měsíců do vypršení záruční lhůty 2 let).

Voľajako sa tvoje informácie rozchádzajú. Ak je to skoro 2 roky, tak je situácia diametrálne rozdielna, ako by to bolo do jedného roka:

    Ak spotrebiteľ reklamáciu výrobku uplatnil po 12 mesiacoch od kúpy a predávajúci ju zamietol, osoba, ktorá reklamáciu vybavila, je povinná v doklade o vybavení reklamácie uviesť, komu môže spotrebiteľ zaslať výrobok na odborné posúdenie. Ak je výrobok zaslaný na odborné posúdenie určenej osobe, náklady odborného posúdenia, ako aj všetky ostatné s tým súvisiace účelne vynaložené náklady znáša predávajúci bez ohľadu na výsledok odborného posúdenia. Ak spotrebiteľ odborným posúdením preukáže zodpovednosť predávajúceho za vadu, môže reklamáciu uplatniť znova; počas vykonávania odborného posúdenia záručná doba neplynie. Predávajúci je povinný spotrebiteľovi uhradiť do 14 dní odo dňa znova uplatnenia reklamácie všetky náklady vynaložené na odborné posúdenie, ako aj všetky s tým súvisiace účelne vynaložené náklady. Znova uplatnenú reklamáciu nemožno zamietnuť.
Ansam
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Wikan 8. 5. 2019 14:39

V ČR tohle ale neplatí.
Wikan
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod soban 8. 5. 2019 15:58

1.) Třeba sem napsat důvod proč byla záruka zamítnutá !

Pak se podle toho z jakého důvodu byla zamítnutá dá jednat!

2.) Proč kupuješ takové šmejdy které odcházejí?

Jinak další věc jakou mají ty sluchátka životnost?

Protože je rozdíl zda je záruka 2 roky ale pokud od výrobce bude určená životnost sluchátek třeba jenom 1 rok tak je po roce už nevyreklamuješ.

Tak stejně na opotřebení používáním se záruka nevztahuje.

Krásně je to demonstrovatelné na bateriích.

I na baterky je záruka 2 roky ale pokud je půjdeš reklamovat po roce že notebok na baterku běží už jenom 10 minut tak ti to nikdo neuzná.....

Tak stejně obyčejné baterky do světla a pokud ho necháš svítit tak ani po měsíci ji už nevyreklamuješ že nemá napětí.....

PS. Ano a i baterky jsem už reklamoval, koupil jsem dvě CR2032 donesl domů dal do zařízení a nic, tak jsem je změřil a měly 0,5V :-(
Kde soudruzi udělaly chybu netuším reklamace OK (vráceny peníze) a koupeny jiné v jiné prodejně.
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Pokročilý

Odeslat příspěvekod r34ktor 8. 5. 2019 16:15

Napiš sem typ sluchátek, ať ostatní vědí, čemu se vyhnout. Zároveň lze podle něj doporučit alternativy.

soban píše:Protože je rozdíl zda je záruka 2 roky ale pokud od výrobce bude určená životnost sluchátek třeba jenom 1 rok tak je po roce už nevyreklamuješ.

Zákonná záruka na sluchátka jsou dva roky. Prodejce ji může prodloužit, ale nikoli zkrátit.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod soban 8. 5. 2019 16:51

r34ktor píše:
soban píše:Protože je rozdíl zda je záruka 2 roky ale pokud od výrobce bude určená životnost sluchátek třeba jenom 1 rok tak je po roce už nevyreklamuješ.

Zákonná záruka na sluchátka jsou dva roky. Prodejce ji může prodloužit, ale nikoli zkrátit.


Prodejce nemůže skrátit dobu záruky!!!

Ale třeba rozlišovat záruku která je u nás pro nákupy jako soukromá osoba 2 roky a životnost zařízení která může být kračí jak 2 roky!

Pokud bude životnost zařízení 1 rok tak jak uplyne tak už nic nevyreklamuješ! Životnost zařízení neurčuje prodejce, ale výrobce.....
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Pokročilý

Odeslat příspěvekod r34ktor 8. 5. 2019 19:12

Uveď mi alespoň jeden příklad sluchátek prodávaných na našem trhu, kde dodavatel výslovně uvádí životnost kratší než dva roky.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod nody.nody 8. 5. 2019 19:25

Diky za reakce... Podle me taky musi byt zaruka 2 roky a nikoho nezajima (nemelo by alespon ze zakona) jestli je zivotnost produktu mensi podle vyrobce... (?).

Jde o tyto sluchátka:

https://www.alfa.cz/product.php?eid=10516008A01NDR71FOB
Tyhle vydrželi fakt jen chvilku, ty koncove kabliky jsou fakt slaboučké. Mají lepší zvuk ale fakt mi odcházeli dost brzo.

Tyhle vydržely déle než ty předchozí ale taky po pár měsících jedno sluchátko vždy končilo:

https://www.alfa.cz/product.php?eid=10516008A01NDR71FOB
nody.nody
Junior

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků