LN/ULN prestavba stavajici HP sestavy

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Adrian28 9. 8. 2019 04:43

1. lidi prosim neukamnenujte mne. prosim.

2. Koupil sem sestavu HP Pavilion Gaming 690-0025nc ....
jeji parametry su: Intel Core i7 9700F Coffee Lake, RAM 16GB DDR4, NVIDIA GeForce GTX 1660 6GB GDDR5, M.2 PCIe NVMe SSD 512GB + HDD 1TB 7200 otáček, DVD, WiFi 802.11ac, Bluetooth, USB 2.0, USB-C 3.1 Gen 1, HDMI 2.0, DVI, DisplayPort, čtečka paměťových karet, USB klávesnice a myš, Windows 10 Home 64bit

3: huci to jako blazen.

4. Jsem v Praze. Zadarmo to nechci. resim nasledovni. Je mozne osadit tuhle sestavu necim takovym aby to tak nervalo? v noci se pri tom neda spat, a ja se trochu poplasil vzal sem tohleto a ted jsou v ***** i penize i muj spanek.

Popripade mne napadlo vybrat se zestavy stavajici komponenty, disk, grafiku, processor, a osadit do nove skrine, s novou deskou, chladicema a zdrojem....

Pouziti PC je HLAVNE na photoshop, pak na hry. (ramku uz mam vymenenou za vetsi 32 GB) to znamena 65%-75% photoshop stavajici vyuziti nove hry, web, filmy.
HLAVNE v noci to pouzivam tak ze zapnu serial a jdu spat, jenze pri tehleto bedynce se to proste vice mene neda. Rozpocet je taky dulezitej, vic jako 10 000 Kc bych do toho uz vrazit nechtel. (to ratam ze za tuhle cenu by se to dalo prestavet komplet kdyz by se pouzili stavajici komponenty) kdyby nova doska, tak at ma hlavne wifi, kabelove pripojeni u mne neexistuje. (popripade wifi modul dokupim za par korun)

Je tu na to KineCZek ? nebo nekto kto to dela taky takto dobre? hlavne at to ma dosavadni vykon a nehuci to ako startujici letadlo (puvodne jsem tady nekdy vyberal PC cko ale myslel sem ze bude v obyvaku, ted jsou okolnosti ale takovy ze pri nem i spim - teda chtel bych spat, ale moc to nejde)
Adrian28
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 9. 8. 2019 06:31

Jak dlouho to máš? Vrať to, kombinace hw je nevyvážená.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Python.p 9. 8. 2019 06:37

Nepřestavíš, minimálně ne na té desce od HP.

Musel bys koupit desku, možná zdroj a možná i case. Ten krám jsem v ruce neměl a fotky nemůžu najít.

Za 10 je to relativně v pohodě.

Deska - AsRock B360M Pro4 - 2k (s wifi jsme na o dost dražších modelech, řešil bych dongle)
Case - Fractal define Mini C - 2k
Zdroj - Seasonic focus gold - 2,3k
CPU chladič - Freezer 33 - 0,7k
Chlazení skříně - 6* AC F12 - 1k
---------------------------------------------------------------------
takže jsme na 8k + práce...

Napiš klidně SZ.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod KineCZek 9. 8. 2019 09:36

Ano, i na tohle je tu ten KineCZek a klidne to pro Tebe udela. Ovsem dobre si to rozmysli. Protoze jak psal kolega, nutne bude koupit spoustu novych veci, pricemz na nektere (podstatne) kolega bohuzel jeste zapomnel. Takze do komplet LN chybi:

1) vymenit skrin, protoze HP je atyp, tzn nepojme zadnou jinou zakladni desku, zdroj atd.
2) koupit do nove skrine ventilatory
3) vymenit zakladni desku, protoze HP je atyp, tzn nepodporuje regulaci ventilatoru do ticha atd.
4) vymenit chlazeni na graficke karte, protoze 1660 "by HP" bude cokoliv, jen ne ticha (kolega zapomnel)
5) vymenit chlazeni na procesoru, protoze HP pouziva atyp hlucny chladic.
6) vymenit napajeci zdroj, protoze puvodni je atyp
7) pokud je v tom 3,5" 7200rpm plotna, stejne to tiche nebude nikdy bez jeji vymeny
8) zakoupit novou licenci Microsoft Windows, pokud k puvodnimu HP byla pouze OEM licence a pokud zaroven chceme mit po pravni strance software v poradku - napr. slo o nakup "na firmu".

- - -

Puvodni z toho HP zustane pouze slaba grafika, zbytecne predrazeny procesor, RAM a SSD. Zbytek se vyhodi. Material mne vysel ponekud mene optimisticky, a to pocitam "pouze" LowNoise variantu. Ale pocitam to tak, ze to opravdu bude plnohodnotne LN reseni, nic napolovic cesty.




To je 12.316,- Kc material + 3300,- Kc Windows 10 FPP + komplet rozborka + cela novostavba + cesta z Hradce Kralove do Prahy. To mne osobne vychazi hrubym poctem dohromady na cca 19tisic, a to jeste za predpokladu, ze si vystacis s HOME verzi Windows. Protoze pokud ne, bude cela ta sranda o dalsich 2600,- Kc drazsi, cimz olizujes hranici 22tisic investice do neceho, co stale nebude co do vykonu zadna slava.


Tomuhle napadu se rika EKONOMICKA SEBEVRAZDA ... prave proto Ti rikam, abys (pokud je moznost) to HP vratil, a to klidne treba i za cenu toho, ze Ti vrati o 5.000,- Kc mene za mesic pouzivani. Pokud muzes, UDELEJ TO a nech si neco navrhnout jako celek tady od nas.

Neni to o tom, ze by mi "***** prachy za prestavbu" ... to vubec ne. Pokud budes chtit, rad Ti vyjdu vstric a prestavim to. Ovsem po vymene toho vseho uz OEM licence nebude legalni a pokud Ti do firmy zajde kontrola, tezce to projedes.

Zbytek je na Tobe. Obrázek
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Adrian28 9. 8. 2019 10:09

no mam to doma 8 dni, takze to pravdepodobne muzu jeste vratit.... bude asi nejlepsi cesta, vratit, pockat na vraceni penez, a pak tady napsat vam a nechat si to udelat na miru, clovek si myslel, ze ty PC cka ojebe za malo penez hodne muziky, ale tohle je spatny, kdyby ste videli skrin vevnitr to se chce cloveku plakat, tak debilni navrh usporadani komponent to snad neni ani mozny.
Adrian28
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 9. 8. 2019 10:28

Ja uz bohuzel tu cest mel. Proto Ti pisu, co vsechno by se muselo. Bohuzel i to chlazeni grafiky by se muselo zmenit.

Jestli jsi dokupoval pamet, tak tu dokoupenou si z toho vyndej a nech, zohlednime to v dalsim navrhu. Resp abys jim to nedal a nezapomnel ji v tom.

A pokud jsi ji kupoval najednou, tak ji taky vrat a vezmeme 32GB rovnou ve 2x 16GB modulech, aby Ti zustaly dva volne sloty na pripadne dalsi rozsireni. Bude to tak lepsi. ;)
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Python.p 9. 8. 2019 10:41

Jenom podotknu, že jsem opoměl Accelero, které se dá řešit i jinak.

A taky Wokna, který se dají řešit levněji a protože tady nevidím nic o firmě nebo faktuře, tak je to otázka pár stovek...
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Adrian28 9. 8. 2019 14:20

jako pondeli to vratim, a penize mi hadam zaslou do dvou tydnu, ramku co tam byla tam vratim, a pak se asi pujdu nekam vyblejt co sem to koupil za sracku.....

zatim nejakej nastrel LN/ULN sestavy cenovo do 35-40 tisic?

co ja pozaduji:
silnej procesor hlavne na takt. (kto to umi at to pretaktuje) 8700K ?
NVME SSD disk (intel, nebo samsung, preferuju intel kvuli moznosti pouziti momentum cache - jo, funguje to od crucialu i na intel disky a je to free) boze lidi hdybyste videli tu sracku co je v tom HP cku, ze NVMe cko. kriste pane. to je sotva rychlejsi nez klasickej sata ssd ....
dalsi NVME cko pro cachovani photoshopu, nutne to byt nemusi umim to nahradit hodijakym SSD ckem o velikosti 250 GB
Odkladaci disk, 2TB minimalne, tichy, (proboha ne nic od seagate --- to je ted i v HP cku a raz za hodinu to vydava zvuky jako tikajici bomba.... jako beze srandy vazne. tak to cvrlika, to se mi s WD ckem stalo kdyz to bylo tesne pred tym nez chcipnul.)
Grafiku. no ted mam GTX1660TI (vykon tam je, ale kdyz pridelam teto sestave kridla, tak sto procent zacne litat, motory na to ma. ) takze zamne hlavne neco co casem pripojim k 4K televizi, cize nech je tam HDMI 2.0B a nech na tom jedou hry poradne. ale pro hry to primarne neni.(rozumej mam full HD monitor, a hry se tam budou hrat jako abych zabil nejakej volnej cas .... to je cely. )
Ramku. co vidim na photoshopu tak proste tych 32 GB musi byt
optimalne bude kdyz tam jeste budeme umnet nacpat blue ray mechaniku, windows 10 home 64 bit slovenskou verzi, ctecku karet a wifi .... ratam ale s tym ze ctecka se koupi asi externi (protoze rychlosti tech internich su proste na smich) wifi antenka asi taky, nemam kabelove pripojeni ani kdybych se rozkrajel,a blue ray mechaniku (i kdyz je to tezce zastaraly ja vyuzivam stale, ... )

a kdyz zbyde v skrini misto abych si tam casem soupnul cosi sam bude to bezva, disk, nebo ramku. Takovyto prasarny jako hotova sestava to je peklo, a kto tohleto v HP cku navrhnul toho bych prastil necim po hlave.

vsecky veci typu skrin, vetracky zdroj necham na vas, mne ide o to aby to makalo, a kdyz si jdu lehnout pustim si serial, film (zaspavam tak uz 10 let --- hodne blbe se od toho odvyka) proste nech to PC cko pochopi ze sem pustil film, a nech znizi otacky na minimum nebo vypne at je to sticha, a ja muzu spat, ono ten film, serial mi taky nerve, to jede na minimalni hlasitosti.
Adrian28
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Python.p 9. 8. 2019 14:46

48 550,- Kč

Jako je to přes ale...
SSD na systém + SW: ADATA SSD XPG SX8200 Pro 1TB
SSD jako cache a pracovní data: Samsung SSD 970 PRO 512GB
HDD na data a bordel: WD BLUE WD20SPZX

ASROCK Z390 EXTREME4
Intel Core i7-9700K + SilentiumPC Grandis 2 XE1436
HyperX Predator DDR4 32GB (Kit 2x16GB) 3000MHz CL15

GIGABYTE GeForce GTX 1660 Ti Gaming OC 6G

Fractal Design Define R5 Black
2* ARCTIC F12 Silent
6* ARCTIC F14 Silent
Pioneer BDR-209DBK bulk
Edimax EW-7612UAn V2
Seasonic FOCUS Plus 650 Gold (SSR-650FX)

šlo by to levněji, ale museli by jsme někde ubrat. A to buď na tichosti, výkonu a nebo kvalitě. To poslední neprojde ani náhodou. Ale výkon ubrat můžeme, to je jediné takové schůdné.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod KineCZek 9. 8. 2019 15:25

Udelal jsem v tom par zmen:

  • Wifi bych volil dual band (osobni preference)
  • RAM jsem dal 2x 16GB modul 3000MHz CL 15 (vyjde levneji)
  • Na grafickou bych pridal 3ks F9 Silent (bez nich se o LN nelze bavit)
  • Napajeci zdroj mam radeji Corsair (je drazsi, ale v zatezi jsou tissi)
  • Doplnena ctecka SD a MicroSD karet (rychla, s USB3 rozhranim)
  • Doplnen WIndows 10 v SK jazykove mutaci (OEM, protoze FPP SK na Alfe neni k dispozici)
  • Systemovy disk z 1TB na 500GB (skvely KC2000 od Kingstonu - snizenim kapacity SSD pro OS kompenzuji narust ceny o OS, ctecku a dalsi vyse uvedene)



50.060,- Kc





Vyse uvedeny navrh je LOW NOISE sestava. Pro uplnou definici pojmu LOW NOISE viz: ODKAZ.

Pro dosazeni LOW NOISE (ne)hlucnosti vsak nestaci pouze vybrat vhodne komponenty. Klicovym faktorem pro dosazeni nizke urovne (ne)hlucnosti sestavy je odladeni hlucnosti, resp. tedy optimalizace otacek ventilatoru v zavislosti na teplotach komponent.

Dalsim faktem pak je 100% jistota neuspechu, pokud bychom uvazovali nad myslenkou nechat tuto sestavu skladat v eshopu. Sestavy s aftermarket chladici grafickych karet totiz eshopy sestavovat odmitaji, k cemuz maji hned nekolik rozumnych duvodu.


BTW: Pokud bys nepohrdnul, mohu Ti nabidnout svou osobni peci, tzn. sluzby ohledem sestaveni a odladeni. (Pokud bys chtel vedet vic => soukroma zprava.)
Naposledy upravil Kaulik dne 9. 8. 2019 19:13, celkově upraveno 1
Důvod: oprava z 5TB SSD na 500GB SSD
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Adrian28 9. 8. 2019 16:42

chlapi 50 je moc, kdyz vezmu v potaz ze kdyz to spravne chapu tak to je bez vasi prace.... Takovej rozpocet na to neni..... dejme to nejak na 45-50 max i s praci i se vsetkym....
Adrian28
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bandolier.wz 10. 8. 2019 08:42

:hmm: CW DAC 1 NG basic + BVaudio A300SE + VMA-II S :hmm:
bandolier.wz
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod hbboy 10. 8. 2019 20:17

Ty jo koukám sestava na míru od HP za tolik peněz - to je dobrej střep. Budu držet palce ať ti to vezmou v pondělí zpět. I kdybych měl zaplatit pár tisíc Kč tak to fakt vrátím a postavím něco co ti tady radí jako poradili mě. Hodně štěstí
Nyní Samsung galaxy S21 FE. Předtím Honor 20 PRO, Huawei PSmart 2019, Huawei Nova 3, Samsung S7, S6, S5, S3 NEO, LG G3S, LG G2, Samsung S3, Samsung NOTE 2, Huawei Y300, Huawei G300, Nokia 5230, předtím tlačítkové Nokie od dob paegasu.
hbboy
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod KineCZek 10. 8. 2019 20:28

Ono je HP a HP. Pavilion je vyslovene rada "pro deti" ... tzn lowcost, oj*bana az na kostni dren. Workstationy maji dobre, ale zase si za to nechaji hodne dobre zaplatit.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod hbboy 10. 8. 2019 20:38

Můžu vám říct, že tipuji tak 30 % národa možná méně co tomu vůbec nerozumí a jde do obchodu a koupí si nějakou takovouto sestavu - brutální cena - žádný výkon je dost děsivý.

Ale je to takto ve všem asi.
Nyní Samsung galaxy S21 FE. Předtím Honor 20 PRO, Huawei PSmart 2019, Huawei Nova 3, Samsung S7, S6, S5, S3 NEO, LG G3S, LG G2, Samsung S3, Samsung NOTE 2, Huawei Y300, Huawei G300, Nokia 5230, předtím tlačítkové Nokie od dob paegasu.
hbboy
Junior
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků