Total Commander

Diskuze výhradně o operačním systému Windows 8

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod zelenypan 25. 3. 2020 17:33

Dobrý den a předem se omlouvám za tupý dotaz plynoucí z mého celoživotního nepochopení resp. kdysi jsem to používal na FTP. Chtěl bych znát výhody nebo spíše užití TC resp. obecně dvouokenních manažerů.
Proč se na to ptám? Kamarád má firmičku na potisk triček a spoustu klientů. Na disku má tedy desítky složek s názvy klientů. Přijde mu zakázka, vytvoří novou složku, otevře jí. Klient mu pošle data, která si stáhne rovnou z prohlížeče do nově vytvořené složky. Avšak opět druhé okno nijak nevyužívá, protože je to nová zakázka - nemá potřebu ani nemůže nijak data z předchozích zakázek použít. To druhé nevyužité okno mu prostě akorát zabírá místo na obrazovce.
Hypoteticky si dokážu představit, kdyby při každé zakázce potřeboval kopírovat třeba mustr zakázkového listu či nějaké opakující se soubory, které by měl stále přítomný v jednom okně commanderu a tyto by dál kopíroval do nově vytvořených složek za účelem jejich. Nebo jakékoli soubory, které opakovaně používá. Jenomže to on nedělá.
A tady je ten můj problém, kdy nerozumím proč ten TC používá, když operuje vždy jen s jednou složkou?
K čemu mi jsou dvě okna, když jedno nepoužívám a tudíž nepotřebuji hromadně přesouvat / kopírovat / přejmenovávat soubory ?
Můžete mě, prosím, někdo polopatě vysvětlit, k čemu TC používáte vyjma výše uvedených operací vždy mezi dvěma složkami? Má to nějakou výhodu třeba pro kodéry či programátory a jakou?
Zažil jsem ještě MS-DOS, předchůdce TC - Norton Commander jsem použil maximálně pro kopírování souborů z disket :D Tady vidím jedinou výhodu dodnes, když potřebujete přesouvat / kopírovat / přejmenovávat soubory z jednoho disku na druhý... Ale co je na tom neergonomické je fakt, že než se někam v TC doklikám, sebere to čas. To si raději otevřu dvě okna v Průzkumníkovi. Navíc v něm si můžu dělat zástupce aktuálně používaných složek klientů, které se mi navíc zobrazují v dialogových oknech všech programů, což TC nemá. Tím pádem TC úplně postrádá smysl. A navíc vypadá jako z roku 1992.
zelenypan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod milsimr 28. 3. 2020 16:14

To má být pokus o flame? Kdo dvouokenní file manager potřebuje, tak pro to má zjevně nějaký důvod. Kdo ne, používá integrované funkce / jiná řešení.

Takže ano, někdo nevyužije ani 1% funkcí, které TC nabízí. Někdo jiný si naopak život bez podobných správců neumí představit... a tím bych toto vlákno uzavřel.
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor
Uživatelský avatar

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků