Zkušenosti a doporučení k židli DXRacer

Počítačové periferie a další kategorie hardwaru, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Paleandr 30. 9. 2015 18:52

Ahoj,

Máte někdo zkušenosti s židlí DXRacer? Plánuji, že bych si k vánocům pořídil novou židli a tak se koukám kolem. Můj rozpočet bych chtěl udržet pod 7 tisíc a doufám, že za to už koupím něco slušného. Zalíbila se mi právě i řada F od DXRaceru. Mam možnost si ji osobně vyzkoušet, ale první bych rad znal i názory ostatních a případně jiné doporučení do dané ceny na jiné židle. Jsou ty židle za tu cenu fajn nebo je to jen sileny hype? Líbí se mi moc designove a i vypadají použitelné a pevně. Diky za rady, tipy :) důležité je hlavně dobře sedět. Diky
Paleandr
Junior

Odeslat příspěvekod davkol 11. 10. 2015 14:30

DXRacer je čínský šmejd, který nemá žádnou seriózní záruku a nesplňuje prakticky žádné ergonomické aj. certifikace. Ostatně, u třetích stran (jako BIFMA) jsou vedeni jako *marketingová* společnost.

Z levných židlí má slušnou reputaci Ikea Markus, tuším Saturn a pak třeba v M1 mají nějaké české židle s pětiletou zárukou – měl jsem možnost na nich sedět v nějakých kancelářích a přišly mi docela dobré.

Hlavní je ale zkoušet, zkoušet a zkoušet.
davkol
Junior

Odeslat příspěvekod TherapiaZidle 26. 10. 2015 09:08

Dobrý den,

doporučuji navštívit některého z autorizovaných prodejců židle Therapia (např. právě zmiňovaný Kancelářský nábytek M1 nebo Ergo Interiér, pokud jste z Prahy), který Vám poradí při výběru správné židle. Výhodou těchto židlí je ergonomie (ergonomické, splňující ČSN standardy, klinicky testované), vhodnost pro dlouhodobé sezení, individuální řešení (nejen velikost přímo pro Vás, ale také další ergonomické doplňky) a kvalitní provedení (český výrobek, 5 letá záruka, předpokládaná životnost však min. 10 let). Pořizovací náklady jsou sice vyšší, než které uvádíte, ale pokud sedíte každý den (a židle je Vaším pracovním nástrojem), věřím, že právě tuto volbu oceníte. Doporučuji židli pečlivě odzkoušet.

Přeji šťastnou ruku při výběru.
TherapiaZidle
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Honza20 26. 10. 2015 11:03

Osobně jsem váhal, zdali ji koupit, ale nakonec jsem také koupil DX Racer a jsem s ní naprosto spokojen. Jenom doporučuji koupit s ocelovým křížem a látkovým potahem. Źidle působí velmi bytelně a to že si člověk může sklopit židli je velice fajn.
---> HP EliteBook 8540w
---> LCD TV Samsung LE32R86BD
---> Peugeot 206 Black edition
Honza20
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Python.p 26. 10. 2015 11:18

Ta Therapia, no, chce si to na ni zvyknout a pak taky na dlouhé sezení to není. 6h se dá :)
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod .Dash. 10. 12. 2015 11:58

Přesně jak říká Dawkol. Také koukám po novém křesle a našel jsem jen jednu českou firmu, která děla hezká křesla, stylově umí i modely podobné DXraceru, ale navíc dávají 5let záruku a splňují vypsané normy.
Mě se nejvíce líbí, sice se síťovou opěrkou z Ikei, ale za 4900 z pravé hověziny a s 10ti letou zárukou!!!!
DX racer jsou hezká, ale dokud nebudu znát nekoho kdo ji ma doma už alespoň 4 roky a stále mu drží, tak do ni rozhodne peníze nedám. Dat minimálně 6000 za koženkovo látkovou židli s pouze standartní 2 letou zárukou pro mě neni moc lákavá nabídka.
.Dash.
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kapitan_marciano 11. 12. 2015 16:06

Známý kupoval do firmy LD Seating, model tuším "Lyra Net", jsou docela pohodlné a po třech letech stále fungují. Záruka 5 let, výroba v Česku, díval jsem se, že stojí cca 6 tis., to se mi zdá fér.

Rozhodně bych si to koupil spíš než nějaký China DX Racing... :-)
kapitan_marciano
Junior

Odeslat příspěvekod qsubt 30. 6. 2016 23:44

ozivim jedno stare tema, ja teda nejsem expert na zidle..., ale k tem postovanym tady v diskuzi, nevim co vyrobce vede k tomu, pouzivat na operadla sitku, asi ono proudeni vzduchu..., ja bych k tomu rekl to, ze jsou vhodne pro ty, co radi vysavaji, uzasne se do te sitky usazuje prach. K trvanlivosti zidli, ono je podstatne i to, kolik se na nich sedi, ze jo, je rozdil treba 10 hodin tydne nebo 70 hodin tydne.

nechci shazovat ruzne Lyra Net, certifikovane Saturn, Ikea Markus a nevim co..., co se tyka zkusenosti cinskych smejdu DX RACER, zkusenosti mam, mame je v praci, sedi se na nich prumerne 12h/denne (na zidlich se dle smen stridaji ruzni pracovnici, i 100+ Kg), Nezachazi se s nema nijak extra ohleduplne, protozej jsou firemni, ze jo... pulka lidi ma nohy na stole a posez neposez.., houpani imrvere, takto ty zidle funguji zhruba rok a ctvrt. kazdy den (skutecne kazdy, vcetne vikendu) tech 10-12h, a jsou ve slusnem stavu, mel jsem moznost na nich taky par 12stek sedet skoro v kuse a nemohl jsem rict ani popel co se pohodlnosti tyka. Pokud bych si ja pro sebe kupoval zidli v cene 6-8tisic, nebal bych se tohoto "cinskeho smejdu bez certifikaci"... - cimz nerikam ze vyse jmenovane by stejnou zatez nevydrzely nebo ze jsou min pohodlne, ale prave ze mam osobni zkusenost s DXR tak bych chtel tuto.
huh?
qsubt
Junior

Odeslat příspěvekod Haunter 26. 5. 2020 14:31

Pořídil jsem si DX Racer, Work sérii, luxusní bytelná židle, vzal jsem látku, protože doma bez klímy se v létě na kůži lepím, ale máme dva psy takže co pár dnů vysát musím. Jinak jsem pohodlnější židli ještě neměl, a to už 10 let programuji profesionálně, jsem průměrně 14h denně u PC. Bederní a hlavová opěrka je boží (když si to člověk dobře nastaví). Je úplně fuk jaké normy to splňuje, jde o pohodlí a správné sezení - když na židli sedí člověk špatně, nepomůže mu ani ta za 30 000...
Haunter
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod calebcox 27. 5. 2020 10:44

No tak hlavne ze ma dobre bocni vedeni aby jste z ni nahodou nevypadl pri rychlem prujezdu zatackou :-D

Ne ale vazne, tyto zidlevzhledove pripominajici sportovni skorepinove sedacky z auta opravdu nechapu.
calebcox
Junior

Odeslat příspěvekod Haunter 27. 5. 2020 11:02

Je to jednoduché - dokonale drží tělo pokud člověk vybere tu správnou. V autě jsme si také pořídili sportovní sedačky (Volvo R-design) - jsou tvrdší a prostě drží, člověk když si sedne, "zapadne" a je zpevněný. Spolu se správným nastavením je to lahoda. Mně osobně je sportovní sedačka příjemnější než např. Volvo Inscription sedačky, odvětrávané a masážní. Ale každému vyhovuje něco jiného, takže jediná rada je - vyzkoušet si to a koupit v čem se cítí nejlépe.
Haunter
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod calebcox 27. 5. 2020 19:28

V aute chapu, jen nevim proc bych mel chtit v necem takovem sedet u pocitace... o tom ze je vzhledove strasna uz nemluvim vubec :-)
calebcox
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 29. 5. 2020 07:11

calebcox píše:No tak hlavne ze ma dobre bocni vedeni aby jste z ni nahodou nevypadl pri rychlem prujezdu zatackou :-D

Ne ale vazne, tyto zidlevzhledove pripominajici sportovni skorepinove sedacky z auta opravdu nechapu.


tak tak, ale někdo rád holky, jinej zase vdolky. :D

Volvo P3 sicny, výhřev a ventilace... moc pohodlnějších sicen v autě neznám. 8-)
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Haunter 29. 5. 2020 07:20

Jinak jak někdo psal že to je předražené a jen marketing - tak robustní židli jsem ještě neviděl. Btw znám člověka co má tu levnější třídu zhruba už 9 let :-D
Přílohy
received_235345741225491.jpeg
Haunter
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod raptorcz 29. 5. 2020 16:31

Jako majitel křesla od DxRacer také přispěji svým názorem do diskuze.

Až mi "odejde", tak si ji znovu nepořídím, protože už i jiní výrobci nabízí totéž za daleko příjemnější peníz. A až "odejde", tak to bude kvůli poškozené kožence, jinak mi přijde nezničitelná. Takže jestli do ní ty peníze dát, tak odrazuji od koženky a přikláním se k látce.
Jinak, mám verzi co má područky polohovatelné jen nahoru a dolů a je to nedostačující. Díval bych se po těch tzv. 3D/4D područkách
raptorcz
Junior

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků