Editace a střih videa, 33 000 CZK

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Empy37 20. 9. 2020 14:18

Ahoj,

prosím zda by mi tu někdo doporučil sestavu do 33k na střih videí, popř. se podíval na mou sestavu zda je to OK, nebo zda je lepší nějaké komponenty změnit. Děkuji. Smile

POZADAVEK (NE)HLUCNOSTI: Classic
UCEL PORIZENI SESTAVY: Stříh videí
FINANCNI LIMIT: 33 000 CZK
OPERACNI SYSTEM: Mám vlastní W10
SESTAVITE SI PC SAMI: Sestaví prodejce
TAKTOVÁNÍ: NE
MONITOR + JEHO ROZLISENI: Bez monitoru (mám vlastní), FHD
BEZ PERIFERIE





Mnou vytvořená sestava je:
https://www.czc.cz/5g3gu0apjog0i93rso46nse506/seznam
Empy37
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod The Shitman 20. 9. 2020 15:34

Jaké další disky k tomu doma připojíš? Protože používat ten lowendový disk na čtení i zápis zároveň, to je prostě nesmysl, který zabije hrubý výkon té sestavy.

V čem stříháš? Jaké objemy dat? Jak často? Má tě to živit?
The Shitman
Ex-moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Behemot2077 20. 9. 2020 21:53

Vo disku tam nic nevidím, ale co to je za SW a s čím se pracuje (rozlišení, framerate) je hodně důležitý. Už i levnější softwéry dokážou využít souběžně třeba akceleraci lžintelího procesoru a akceleraci lžividiácké grafiky.

Jak dobře ten SW škáluje s počtem jader?
Behemot<at>jabber.cz

Špičkové elektrolytické kondenzátory a jiné součástky, akumulátory, baterie, repasované monitory, UPS, sestavy aj. Elektromontáže silnoproud, slaboproud.
Behemot2077
Junior

Odeslat příspěvekod Empy37 21. 9. 2020 09:53

The Shitman píše:Jaké další disky k tomu doma připojíš? Protože používat ten lowendový disk na čtení i zápis zároveň, to je prostě nesmysl, který zabije hrubý výkon té sestavy.

V čem stříháš? Jaké objemy dat? Jak často? Má tě to živit?


Ahoj, mám doma 3TB WD, kam bych poté ukládal již hotové videa. Je lepší dát do PC dva disky? Úplně tomu teď nerozumím :-D Zatím stříhám v Pinacle studio, mám to spíš jako koníček. Stříhám videa ze sportovních zápasů basketbalu a něco málo z dronu.. 1x za 14 dní něco stříhám, nim profesionálního. Videa jsou většinou ve FHD a jsou to třeba 1-2h záznamy.
Empy37
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Empy37 21. 9. 2020 12:16

Behemot2077 píše:Vo disku tam nic nevidím, ale co to je za SW a s čím se pracuje (rozlišení, framerate) je hodně důležitý. Už i levnější softwéry dokážou využít souběžně třeba akceleraci lžintelího procesoru a akceleraci lžividiácké grafiky.

Jak dobře ten SW škáluje s počtem jader?


To upřímně úplně nevím. Ono je to PC pro otce, udělal si nějakou sestavu podle recenzí co četl a podle žebříčku HW. Měl představu že využije ten 1TB SSD na práci na PC a střih a hotové videa si potom uloží na Externí disk. Každopádně pokud je to blbost, tak určitě budu rád za doporučení zda je lepší dát SSD + nějaký jiný disk..?Stříhat to bude v Pinacle Studio. Jedná se o videa z dronu (max 30min) a videa ze sportovních zápasů (točené na kameru nebo právě ten dron). Pracovat bude ve FHD, max. 2.7k což má ten dron.
Empy37
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 21. 9. 2020 21:05

Pinnacle z té RTX moc nevytěží a rozdíl například s GTX 1660 SUPER (zvláště u nízkých rozlišení) je při exportu minimální. Ušetřené peníze vložte do lepší základní desky a kvalitního disku. Tam poznáte stálý přínos.
Emil Pastelka
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Behemot2077 22. 9. 2020 12:40

Pinnacle nevytěží z ničeho nic, je to jeden z nejhorších SW. V podstatě když tomu dáš 2× víc jader a 2× výkonnější grafiku tak esli něco, zrychlí se to tak o 10-15 %. Využívá to jenom enkódovacích obvodů v Nvidia grafikách, vůbec to nevyužívá CUDA. Realisticky ti stačí něco jako GTX 1050, ty akcelerační obvody se neliší.

Fakticky esli vezmeš nějaký čtyřjádro od Haswellu nahoru s např. GTX 1060 za třetinu ceny, kterejchžto sestav jsou naprosto plný bazary, nebo tudle novou sestavu, ten křáp udělá rozdíl maximálně v desítkách %, zdaleka to nebude v násobcích, což je hodně smutný. Zvažte spíš přechod na jinej SW, jinak je ta sestava zbytečný vyhození peněz.

Smysl tam má to M.2 SSDčko, páč to se v optimálním případě připojí přes PCIe linky a běhá to úplně jinak, ale to se dá často řešit i na deskách, co M.2 nemají, přes redukci do PCIe (jako že lepší Haswelly to už občas měly a pak ty jezera to mají všechny, pokud to nebyla deska za 900).
Behemot<at>jabber.cz

Špičkové elektrolytické kondenzátory a jiné součástky, akumulátory, baterie, repasované monitory, UPS, sestavy aj. Elektromontáže silnoproud, slaboproud.
Behemot2077
Junior


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků