jak smazat icloud

Mac OS a programy

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod pefu1 6. 10. 2020 18:45

DObrý den,
jakým způsobem lze smazat zálohu telefonu na icloud? V případě, že provedu - nastavení - apple id - icloud - spravovat úložiště - zalohy - a vyberu muj telefon a následně dám smazat zálohu, tak se sice icloud promaže, ale v momentě, kdy opět pustím zálohu na icloud, tak velikost nove zálohy není v řádech MB, ale 5,5GB...čímž okamžitě mám zase nedostatek paměti. Potřeboval bych smazat zálohy na icloudu tak, aby se mi nová záloha zase začala zálohovat od začátku, tj. záloha v řádech MB... v nastavení mám vyplou zálohu fotografií a pod., v principu zálohuji pouze kontakty a nějaké drobnosti, vše datově minimální... Jak tedy provést smazání icloudu a pustit novou zálohu od 0?
Díky
Petr
pefu1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ansam 7. 10. 2020 06:19

Sadnite k počítaču a prihláste sa na Icloud. Z uložených súborov odstráňte súbory ktoré už nepotrebujete, alebo odstráňte všetko čo tam nájdete.
Ansam
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod djkubas91 7. 10. 2020 06:44

Nemáš v telefonu samém uložená nějaká data? Často to bývá nějaké větší stahování (plocha -> Soubory -> V tomto iPhone)...

Pokud chceš zálohovat na iCloud jen kontakty, zprávy, kalendář, pak pro každou z těchto věcí se zapíná samotná synchronizace v nastavení iCloud. Nemusíš kvůli záloze kontaktů zálohovat celý telefon, pouze je syncni s iCloudem.

Jinak veeeelice doporučuji si zaplatit těch 25 korun měsíčně za 50GB cloud a toto prostě neřešit a zálohovat úplně všechno. Ano, vím, mnohdy zbytečné, ale až ten telefon jednou utopíš, tak si poděkuješ. Jsou to
300 ročně, pro někoho (třeba studenty) dost peněz, nechci to bagatelizovat, ale fakt to za to stojí. Nehledě na to, že ti to jak na Mac, tak na Win, může fungovat jako záloha celého obsahu disku.
MacBook Pro 13" TB 2017
RaspberryPi 3B
Synology DS213j

IoT je závislost
djkubas91
Junior

Odeslat příspěvekod pefu1 8. 10. 2020 08:57

DObrý den,
ano, já chci defakto zálohovat jen kontakty, zprávy a kalendář... tím pádem já můžu úplně vypnout zálohování?? Tj. v telefonu v menu - apple id - icloud - zde mám aplikace využívající icloud a tam budu mít povoleno kontakty, zprávy, kalendář... a tyto kontakty apod. se mi tedy zálohují automaticky na icloud... tudíž při zničení telefonu o kontakty nepříjdu??
A pak když dám ještě další podmenu spravovat úložiště - zálohy - tady vyberu jedinou položku, což je jméno mého telefonu a zde dám smazat zálohu a tím ji i vypnu... tak pak to bude fungovat tak, že nemám zálohovaný telefon, což nepotřebuji, ale kontakty budu mít přesto zálohované?? Chápu to správně?
Protože zde já mám ten problém, že po smazání mi to píše poslední záloha - nikdy, velikost zálohy 0kB, velikost další zálohy 5,65GB...
Jak je psáno v příspěvku od Ansama, tak na icloud přes web, tam mám snad vše smazané.. netuším, kde smazat další soubory... žádné tam nevidím, všechny položky kromě kontaktů jsou prázdné...
Ještě jednu věc bych chtěl mít funkční a to je najít iphone... když vypnu zálohu, nemá to na to nějaký vliv?
Díky
pefu1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod djkubas91 8. 10. 2020 13:57

Ano, pokud máš kontakty na icloudu (umístění kontaktů zvoleno jako iCloud v Nastavení, Kontakty, Výchozí účet iCloud, případně to tam vůbec nemáš), pak se synchronizují automaticky bez ohledu na zálohu telefonu. To se dá ostatně zjistit tak, že na iCloud.com půjdeš do Kontaktů, tam bys je měl vidět.
MacBook Pro 13" TB 2017
RaspberryPi 3B
Synology DS213j

IoT je závislost
djkubas91
Junior

Odeslat příspěvekod marts 12. 10. 2020 18:33

Kontakty a kalendář ano, ale zprávy není jak synchronizovat, ne?
"Life is a game you can't win. But it may be quite a lot of fun playing it."
marts
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Akciový Klokan 12. 10. 2020 21:16

Zprávy úplně stejně jako ty kontakty, kalendář, ...
Akciový Klokan
Junior


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků