od jiri.filip 1. 12. 2020 12:16
Krab88: Dík za odpověď. Toho ustanovení na krabici, že aktivace je možná pouze v regionu, kde byla zakoupena a pro který je určena, jsem si také všimnul.
Jak má toto Microsoft ošetřené? Nepomohlo by při instalaci změnit region a pak ho vrátit na ČR?
Proč chci, jak píšeš, "mít krabici a podporovat pochybné překupníky na bazoši nebo aukru"? Protože nehodlám naopak podporovat nenažrané SW firmy, které už nevědí, co by si za SW řekly, a tak se snaží zákazníky dotlačit k modelu předplatného (SaaS). Toto zásadně odmítám.
Pro mé potřeby bude Office 2019 naprosto dostačovat po dobu x dalších let. Pracuji stejně hlavně v Excelu a Accessu. Pokud bych potřeboval jejich novější verze, budu mít, věřím, k dispozici firemní notebook jako doteď.
Děti mají ve škole možnost instalace MS Office zdarma, takže ani to pro mne není důvod, proč jít do Office 365.
Jinak Microsoft účet mám již od doby, kdy jsem koupil Lumia 950 XL DS.
Díky tomu mám i nějaký prostor v jejich cloudu, který mi zatím stačí.
Vtip je v tom, že po 6.roce v Tvém případě u varianty předplatného náklady pokračují minimálně ve stejné výši donekonečna, resp. do té doby, pokud budeš chtít Office používat.
U krabicové verze ho můžeš po úhradě jednorázových nákladů používat bez jakýchkoliv dalších nákladů tak dlouho, jak chceš, resp. jak dlouho bude fungovat na vlastním HW, nebo do doby, než budeš chtít upgradovat na vyšší verzi např. kvůi dodatečným funkcím v nové verzi.
Naposledy upravil
jiri.filip dne 1. 12. 2020 14:36, celkově upraveno 1