PC cca 50k - Hry

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Kilum Natta 14. 11. 2023 16:47

Ahoj, prosím o pomoc s návrhem herního PC.

Požadavek na nehlučnost
- classic
Ůčel pořízení sestavy
- z 90% hry, zbytek filmy čí brouzdání na internetu
Finance
- 50k – navýšení, pokud to bude dávat smysl čí bude potřeba, tak chápu
OS
- mám windows 11
Sestavení PC
- Nechám si sestavit v eshopu
Taktovaní
- zátím jsem nikdy nezkoušel, takže spíše ne
Monitor
- Zatím mám Samsung C27F390F - LED monitor 27. Do budoucna plánuji upgrade.
Kupuje i periferie?
- Jen skříň

Ze současného PC nic zachovávat nebudu.
Grafickou kartu by jsem chtěl GeForce RTX 4070 Ti. Volbu procesoru nechám na vás. Ramky by měli být DDR5 alespoň 2x16GB. Co se disků týče tak mám představu 1xSSD 1TB na Os + aplikace(jestli bude stačit 512GB tak klidně) + 1xSSD 2TB na hry. Co se týče skříně, tak klidně nějákou obyčejnou.Hlavně aby měla dobrý přísun vzduchu. Blikajíci světélka nepotřebuju.

Předem děkuji za vaše budoucí rady.
Kilum Natta
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 14. 11. 2023 17:16

Na tyhle ucely jsou DDR5 leda penize oknem. Vyssi herni vykon prinese poradna GPU, nikoliv verze DDR. Proto navrhuji DDR4 s intel 13500 i5 a RTX4070Ti. Sestava bez problemu zvladne hry na GSync VRR QHD panelu >120Hz.

51.096,- Kc

POZNAMKA: Vzhledem k chybe ve funkci kosiku na eshopu TSB doporucuji odkaz otevrit v anonymnim okne prohlizece a toto okno pred otevrenim pripadneho dalsiho odkazu zavrit, aby nedoslo k pomichani komponent z vicero odkazu do jednoho kosiku. Eshop uz o teto chybe vi a na oprave se pry jiz pracuje. Diky za pochopeni.

Vyse uvedeny navrh muze byt LowNoise sestava - po odbornem odladeni a po uprave chlazeni GPU (bez vlivu na zaruku). Pokud chlazeni GPU upravit neumis, nebo nechces, muzes vynechat ty 3ks P12 a o 447,- Kc se priblizis k budgetovemu cili.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod cardillaVILLA 14. 11. 2023 17:17

Pozn. na czc stejná GPU o litr levnější a jsi hned na těch 50k
cardillaVILLA
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 14. 11. 2023 17:23

Jj, BF akce semka netaham, za par hodin se to vyproda, skonci...

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod cardillaVILLA 14. 11. 2023 17:24

Ona je stabilně na czc za 24k i bez akce co jsem tak pozoroval.
cardillaVILLA
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 14. 11. 2023 17:48

Na TS byl stary sklad za 23 a neco. Prodalo se, nakoupilo za jinak ... naskladnilo, zdrazilo. Polak mel ocividne vyssi kapital a lepsi zasobu. Ale jednou take doproda a naskladni za jinak. Opravdu si myslis, ze bude mit nejaky duvod prodavat tu dalsi varku pod cenu za kterou nakoupil? Ty bys to na jeho miste delal? (just curious)

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Kilum Natta 14. 11. 2023 18:20

Moc děkuji za rady. Nevěděl jsem že mezi DDR4 a DDR5 není tak propastný rozdíl. :-) Díky KineCZek. Mám o čem uvažovat.
Kilum Natta
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 14. 11. 2023 19:02

V hernim vykonu se stejnym procesorem je rozdil maximalne jednotky procent. Opravdu jednociferne cislo. Cena/vykon dnes v tuto chvili opravdu radeji DDR4.

LEDA bys planoval upgrady CPU, to bychom pak museli prejit na AM5 s DDR5 ... ale ... na rovinu rikam, ze by to sestavu prodrazilo, nebo bychom museli volit slabsi GPU a tim padem mit za stejne penize mene herniho vykonu ... takze pokud se v PC nevrtas a nikterak casto jej nevylepsujes, volba je jasna.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN