Sestava se 7950X3D si zaslouzi 64GB RAM. Ano, navysi to rozpocet, ale
nechces ctyri moduly jen pro mrzkych 64RAM. Chces 2x 32 - zvlast jestli to ma nejakou chvilku vydrzet. A 1oo% chces EXPO moduly.
Pebble je takovy ... produkt pro produkt. Tzn za mne ani na podcasty. Gigaworks T20 by byly byvaly skvele lowend repracky, ale uz je nedelaji. T40 je dustojne zastoupi co do kvality, mene uz ovsem svou cenou. T10 jsou zakladni "inspire" ... ne o moc lepsi, nez Pebble.
=> Z313? Asi jedine okolo tisicovky, co prilezitostne nouzove ozvuci YT, nebo pusti podcast.
Zdroj ... pro 4080S je ten GX-1000 do ticheho PC uz dost na hrane, zvlaste mas -li Noctuy. A chces li pomyslet nad cimkoliv vykonnejsim, nemine Te poradny zdroj budto ted hned a pak uz poresis jen kartu, nebo ted koupis GX-1000, ale s vymrnou karty budes vykopavat i zdroj. Ja bych si to sam ulehcil a bral SSR-1600PD. VELKY pozor na to, ze nizsi vykonove verze Prime jsou ultra-hlucne. Ticha je pouze sestnactistovka. (!) Nejeden clovek uz mi do PM brecel, co to radim za zgarby a jak tomu pry vubec nerozumim. A ono to pritom je cele trosicku jinak.

Datove SSD staci bohate dramless QLC, napriklad Kingston NV2 - u her rozdil nepoznas, tam jsou to realne jednotky procent. A pokud z toho 2TB disku budes pri strihu to video jen cist, v klidu to zvladne. Na system, appky a zapis hotoveho videa samozrejme 1TB rychly disk, o tom zadna. Dal jsem Lexar NM790.
Proti desce ani proti GPU nemam namitek, pouze k te 4080 jsem pridal 3ks NF-A12x25 PWM, kvuli odhlucneni. Vyse uvedena B650 za mne ne. Nejde o to, ze by nestacila. Jde o nizsi pocet PCIe linek, levnejsi napajeci kaskadu (coilwhine!) ... k nejvykonnejsimu procesoru platformy bych volil adekvatni podvozek. (ideal za mne X670 Master, ale do kosiku jsem ji nedal z financnich duvodu ... protoze ...)
- - -
Celkove to vypada takhle:
73.953,- KcPOZNAMKA: Vzhledem k chybe ve funkci kosiku na eshopu TSB doporucuji odkaz otevrit v anonymnim okne prohlizece a toto okno pred otevrenim pripadneho dalsiho odkazu zavrit, aby nedoslo k pomichani komponent z vicero odkazu do jednoho kosiku. Eshop uz o teto chybe vi a na oprave se pry jiz pracuje. Diky za pochopeni.Tak, jak mam komponenty v kosiku, jde o zaklad na ULN sestavu. Procesor bude mit velmi vysoke teploty - jde o fyzikalne a fyzicky neodbouratelny dusledek jeho vzduchoveho chlazeni. (Odbourat pujde pouze pouzitim ALF360.) Jde o to, ze i kdyby pod toui D15 zadny procesor nebyl, v graficke zatezi bude ta D15 mit cca 60°C, protoze se ohreje horkym vzduchem. A ze 4080S se svou 400W spotrebou toho horkeho vzduchu "vyplivne" celkem dost, asi netreba dodavat. Tzn procesor BUDE presahovat >90°C i kdybys nechal jet D15 trvale na 1oo%. Cloveku se az chce rict, ze prave pro tyto pripady kdysi kdosi vynalezl radiator vodniho chlazeni.
A maly dovetek: Noctua dela i Chromax.black (a letos na vanoce uz konecne snad vydaji i tu radu white).
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)
| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |