jelikož před lety mi bylo pro kamarádku velice dobře poraděno ohledně prvního počítače pro školáka, i při řešení dalšího se na vás s prosbou obracím. Jedná se o školně-herní počítač pro holku (aktuálně 12 let). Rozpočet včetně 24" monitoru je zadaný na 25000 (plus mínus, pokud by někde mělo smysl přitlačit, nějaká částka navrch by asi nebyla problém). Prošel jsem i nějaká starší vlákna, ale kvůli aktuálnosti asi bude lepší nové.
Rozpočet - 25000 (včetně nějakého doporučení na 24" palcový monitor)
Účel pořízení - primárně škola a zábava, hry typu Minecraft (aktuálně, co bude za pár let je vždycky otázka)
Požadavek na nehlučnost - classic sestava, bude v pokoji s druhým starším počítačem s druhým sourozencem. Hlučnost co možná nejnižší v rámci skládání v TS Bohemia na základě vybraných komponent.
Licence - řeší si uživatelka samostatně v rámci možností školy (WIN11 i Office)
Monitor - jak jsem psal, nechám si poradit 24" vhodnou variantu
Periferie - není třeba
Overclocking - určitě ne, požadavek je na bezproblémový provoz v domácnosti, kde není nikdo IT zdatný
Složení - nejlépe u TS Bohemia (i kvůli případné záruce). Minule bylo řešeno u CZC na základě zde doporučovaných komponent a počítač roky slouží naprosto bez problému.
Požadavek je snad tak pouze co nejelegantněj vyřešená wifi (minule bylo řešeno USB wifi externím modulem), jelikož není možné do pokoje natáhnout kabel. Ty RGB podsvícení nejsou požadavek, předpokládám, že to jen zbytečně navyšuje rozpočet.
Snad jsem to sepsal jasně, nejasnosti případně doplním. Ideální výstup pro mě je link na košík na TS Bohemia podobně, jako jsem se setkal v jiných vláknech.
Předem všem mockrát díky za rady a doporučení vhodného/výhodného/kvalitního