Opera 8 Final

Online komunikátory, VoIP, webové prohlížeče, e-mailové klienty

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Davpe 22. 4. 2005 13:16

[quote="Sešívaný"oVyplňování hesla lze v Opeře řešit celkově čtyřmi způsoby: 1.gestem myší, 2. klávesovou zkratkou, 3. kliknutím na ikonku, 4. hlasovým příkazem. To se mi na Opeře líbí, ta variabilita. Každý si vybere způsob, který mu nejvíc vyhovuje.e/quote]ve FF je to jeden způsob:prijdes a mas tam vyplneny uziv jmeno a heslo.pokud jich mas vic tak ti nabidne ktere.nac vice zpusobu kdyz staci jeden kterej je nej...a o tom FF je.Opera ti nabizi miliony zpusobu a musis furt na neco cvakat aby sis vybral ktery chces...to zdrzuje
Davpe
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod gib 22. 4. 2005 13:34

JM píše:gib+gabelhirsch+ostatní FF>
Je jasné, že každý soft má své mouchy. Ale tohle je fórum o Opeře. Proč sem pokaždé vtrhne nějaký firefoxák a začne tu propagovat tu svou ohnivou myš?v/quote]


JM, ja nie som ziaden "Firefoxak"! Mozno Ty si "Operak", ked tak pises. Mne osobne je srrrrdecne jedno, kto co pouziva. Je to kazdeho slobodna volba. Mne jednoducho vyhovuje viac FF! tot vsjo ;)

No a ako vzdy sa spytam "Operaka": Mas Operu oficialne kupenu alebo si si ju crackol? ;)

See ya!


PS: par uzitoznych linkov pre "firefoxakov" na extensions, ktore ja pouzivam (mozno nalomim aj nejakych "operakov" :)

Firefox Extensions:

SessionSaver
https://addons.update.mozilla.org/exten ... =10&id=436

Tabbrowser Preferences
https://addons.update.mozilla.org/exten ... =10&id=158

Adblock
https://addons.update.mozilla.org/exten ... dows&id=10

ForecastFox
https://addons.update.mozilla.org/exten ... ows&id=398

TickerFox
https://addons.update.mozilla.org/exten ... =10&id=533

Tab X
http://extensionroom.mozdev.org/clav/#tabx

ale to uz asi poznate ;)

Cheers!
gib
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Howard 22. 4. 2005 13:43

Davpe píše:[quote="Sešívaný"oVyplňování hesla lze v Opeře řešit celkově čtyřmi způsoby: 1.gestem myší, 2. klávesovou zkratkou, 3. kliknutím na ikonku, 4. hlasovým příkazem. To se mi na Opeře líbí, ta variabilita. Každý si vybere způsob, který mu nejvíc vyhovuje.e/quote]ve FF je to jeden způsob:prijdes a mas tam vyplneny uziv jmeno a heslo.pokud jich mas vic tak ti nabidne ktere.nac vice zpusobu kdyz staci jeden kterej je nej....b]a o tom FF je[/b].Opera ti nabizi miliony zpusobu a musis furt na neco cvakat aby sis vybral ktery chces...to zdrzuje

O cem ze FF je? O jednoduchosti? Pouze o jedne moznosti, jak neco udelat? :-)

Precetl sis po sobe, jaky si napsal nesmysl? Ze musis furt na neco cvakat, aby sis vybral, ktery zpusob chces?????? Ja nemusim furt na neco cvakat...zpusob nevybiram tak, ze furt na neco cvakam, proste provedu pozadovanou akci mym oblibenym zpusobem, na ktery jsem zvyklej.
Vzdyt ty nemusis pouzivat pokazdy jiny zpusob, kazdy uzivatel si oblibi jeden zpusob a ten pouziva, tak ja nechapu, co ti vadi.

Mimochodem, to,ze by nekde bylo neco samo vyplnene, aniz bych chtel, to by mi hodne vadilo. UZ treba proto, ze by se mi nekdo mohl dostat napr. do mejlovy schranky. Proste kdyz se nacte formular, tak ma bejt prazdnej a teprve az kdyz chci, tak v nem ma neco byt.
Have you tried to turn it off and on again?
Windows je ... nikoliv Windows jsou (Windows is ...)
Howard
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Davpe 22. 4. 2005 14:47

Howard píše:Precetl sis po sobe, jaky si napsal nesmysl? Ze musis furt na neco cvakat, aby sis vybral, ktery zpusob chces?????? Ja nemusim furt na neco cvakat...zpusob nevybiram tak, ze furt na neco cvakam, proste provedu pozadovanou akci mym oblibenym zpusobem, na ktery jsem zvyklej.
Vzdyt ty nemusis pouzivat pokazdy jiny zpusob, kazdy uzivatel si oblibi jeden zpusob a ten pouziva, tak ja nechapu, co ti vadi.

Mimochodem, to,ze by nekde bylo neco samo vyplnene, aniz bych chtel, to by mi hodne vadilo. UZ treba proto, ze by se mi nekdo mohl dostat napr. do mejlovy schranky. Proste kdyz se nacte formular, tak ma bejt prazdnej a teprve az kdyz chci, tak v nem ma neco byt.
po me O furt neco chtela.poprve jsem ji spustil a dialog s otazkou,podruhe jsem spustil..dalsi otazka....radsi uz jsem ji znovu nespoustel a zkusil surfovat.po odstraneni prebytecnych polozek jsem klikl mysi na odkaz a....hadejte co.DALSI OKNO S OTAZKOU!radsi jsem O odinstaloval a uklidnil jsem se spustenim FF Obrázek

a k te bezpecnosti:no a ze je ve FF vyplneny formular?v opere neni ale po par kliknutim je doplnen a moznost dostat se treba do mailove schranky je stejna...
Davpe
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Howard 22. 4. 2005 14:59

No ale ty nechces slyset reseni, vid?
Zrusit startup dialog, to je zrejme moc prace - pri prvnim spusteni kliknout, aby se uz nikdy neobjevil. Podobny veci jsou ve FF taky.

Jaky prebytecny polozky si odstranil? Na jaky odkaz si mysi kliknul? Jaky okno s otazkou?
Uff.

To, ze mas treba radeji jednodussi prohlizec, to akceptuji, ale zatracovat Operu takovymy nesmyslnymy argumenty, to je prinejmensim ignorantstvi.
Vzdyt podle toho, cos napsal, to vypada, zes to nainstaloval, pouzival 5 minut, jednoduche dialogy te naprosto vyvedly z miry...to je lamerstvi...a bez jakekoliv snahy si to radsi zahodil.

Ale co, je to tvoje vec, me pouze vadi ty argumenty.
Howard
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Sešívaný 22. 4. 2005 15:22

Automatické vyplňování hesla je v Opeře minimálně stejně rychlé jako v FF, ne-li rychlejší. To je prostě fakt, ať se ti to líbí nebo ne. Můžeš si klidně na to udělat testy nebo studie, když tomu nevěříš.
Dopředu vylněné údaje považuju za hodně nešťastné řešení. Když jde člověk vyloženě cíleně za tím, aby se dostal přes moje heslo, tak je řešení Opery a FF rovnocené, ale jak si jenom brouzdá, tak řešení FF se mu vyloženě podbízí. Nehledě na to, že to některé BFU mate.
Jako uživatel Opery prohlížečům založeným na Gecku závidím pouze lepší zobrazování stránek. Jinak nevidím žádný větší klad FF oproti Opeře. Opera je graficky pohlednější, má podstatně víc funkcí, je rychlejší, je menší (je zajímavé, že vývojáři Opery dokážou udělat prohlížeč s takovou spoustou funkcí s ještě menší velikostí jako je holý FF), v neposlední řadě to je podstatně nižší hardwarová náročnost Opery.
Spokojeným uživatelem Opery jsem příležitostně od verze 6 a trvale asi rok. Verzi 8 mám koupenou.
Sešívaný
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod gib 22. 4. 2005 15:23

Hlavne sa tu chlapci nehadajte co je lepsie KUA! Kazdy mame iny feeling na prehliadac a preto aj iny nazor. Ved to je len a len dobre, nie?

Aj FireFox aj Opera (zoradene podla abecedy ;) ) su super!

Take It Easy!
gib
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod IgorK 22. 4. 2005 16:06

Operaci, potesim vas dobrym clankom:
http://www.opera.com/pressreleases/en/2005/04/21/ . Som zvedavy, ako to dopadne. :) btw., vas priehliadac ma ako jediny, opravene vsetky chyby. asi ho vyskusam. ;)
I own all your code - pay me all your money!
IgorK
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Sešívaný 22. 4. 2005 16:28

Souhlasím, já proti FF nic nemám a je dobře, že existují dvě nezávislé platformy prohlížečů. Nemám rád jednobarevný svět, proto používám také Linux.
Akorát občas musím reagovat na kritiku Opery, která je následuje po 5 minutovém testování tohoto prohlížeče.
Sešívaný
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod yaroukh 22. 4. 2005 16:38

"super"

colspan=0 by podle w3c melo bunku roztahnout pres zbyvajici sloupce v TABLE (COLGROUP); modri uz vedi a vysledky je neprevapi:
- ve FF to funguje
- v MSIE to nefunguje
- v Opere to nefunguje (ano, ve verzi 8)
a takovejch speku ma Opera porad vic nez by mi bylo milo :o( takze jsem rad, ze jeji podil na "trhu" je zatim mizivy

O8 je rozhodne vyraznym krokem kupredu; ale ty, kdo ve forech zapalene doporucovali verzi 7 nebo starsi, bych opravdu nechal zapalit :o)
my favourite music: sounds4u.net/?fuID=3
yaroukh
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Gappa 22. 4. 2005 17:23

Používám FF, ale musim přiznat, že je to kripl :P
FF bez extensions je jenom o něco málo lepší, než IE. Vybaven tak, aby mi zajistil podobný komfort (ale ne stejný) jako Maxthon, je neskutečně línej, padá, jednotlivý extensions se mezi sebou řežou, přestávaj fungovat a nezbejvá, než smazat celej profil a jet na novo.
Výjde nová verze FF? Cože? Moje stávájící extensions nejsou novou verzí podporovány? Musim si teda sehnat nový -> zbytečná práce navíc. A to, že se dá v about:config nabulíkovat verze je mi na prd, když ty extensions prostě fungovat nebudou.

FF má skvělé zobrazovací jádro, lepší než Opera, ale ten balast kolem Gecka stojí za prd. V základu to skoro nic neumí a vyšperkovaný je to pomalý a žere to tunu paměti. To se pozná na starším compu, kde se FF táhne jak smrad. Ne nadarmo se o Opeře říká "The fastest browser on earth" a to nejen ve smyslu zobrazování stránek (tam je to subjektivě tak 50-50), ale i rychlosti programu jako takového. Ovšem, s Operou sem zažil nemilou věc, kdy se při zobrazení jedné stránky nehorázně zpomalil pod únosnou mez... ale IE/FF jako z praku.

To samý Thunderbird - celež žhavej sem přešel z Maxthonu a OE na FF a TB. Z počátečního nadšení mi toho moc nezbylo, než práce navíc.

Opera by mi vyhovovala, ale má svérázný způsob zobrazování některých stránek. Taky neumí Super Drag & Go z Maxthonu (kam byl bídně ukraden do FF, kde mi po čase taky přestal fungovat :-), dále tomu chybí adBlock extension z FF - to je ten nejchytřejší způsob blokovaní reklamy, kterej sem viděl - hned se dá všechno odpálkovat a hlavně, reklamy odstraní a nenechá po nich prázdný místo (pokuď to lze), to je veliký plus FF (spíš ale autora adblocku)

Ono je těžký udělat z FF rozumnej prohlížeč, když extensions dělá kýbl lidí...

Když náhodou se octnu na kompu, kde je jenom IE, samosebou stáhnu Operu, protože než bych z FF udělal použitelnej prohlížeč, tak mi slezou nehty a poslední vlasy si vytrhám.

Co z toho všeho vyplývá?
Že FF je sice zajímavá alternativa, ale pouze pro lidi, který o existenci jinýho prohlížeče nikdy neslyšeli.
Opera je pro lidi, co vše dělají rádi "po svém" :-)

Mě osobně by vyhoval Maxthon s PLNOU podporou Gecka. Ten zoufalý pokus skrz ActiveX gecko engine pro Maxthon mi nepříde jako zrovna šťastný :)

Pro zatím trpím s FF, protože už sem obětoval ten čas a udělal z ní použitelnej browser. Ale zároveň jedu i na Maxthonu.
Gappa
Junior

Odeslat příspěvekod Davpe 22. 4. 2005 17:33

Howard píše:No ale ty nechces slyset reseni, vid?
Zrusit startup dialog, to je zrejme moc prace - pri prvnim spusteni kliknout, aby se uz nikdy neobjevil. Podobny veci jsou ve FF taky.
Ano ale neotravujou me pri prvnim spusteni FF apod.otravuji me, az si na FF zvyknu a az zasurfuju na nejaky stranky.A u tech dialogu nebylo zrusit ho, aby se neobjevovaly, protoze to byly dialogy, ktere se objevuji pri prvnim spusteni O.Ale jsou zbytecny..s takovymi vecmi by si O mohla poradit sama

To, ze mas treba radeji jednodussi prohlizec, to akceptuji, ale zatracovat Operu takovymy nesmyslnymy argumenty, to je prinejmensim ignorantstvi.

Mozna je ale kdyz si ctu nektery veci co pisou ti, kdo nenavidi FF nevychazim z uzasu. (jeden mi napsal ze FF nepouziva proto, protoze ho proste moc lidi propaguje)

Jaky prebytecny polozky si odstranil? Na jaky odkaz si mysi kliknul? Jaky okno s otazkou? Uff.
prebytecna menu a zmensil panely abych vubec mel nejaky misto na surfovani.A kliknul jsem prostrednim tlacitkem mysi a O chtela vedet co ma delat.to se neumi rozhodnout sama?ja mam rad programy, ktere proste si zvoli samy co budou delat a pokud se mi to nelibi tak to v nastaveni zmenim.A jeste se mi pri startu O objevilo okno.Nez jsem to precet, prelozil, a rozhodnul jsem se co zvolit zabralo mi to tolik, co zabere spouteni FF za mesic (OK ted kecam ale proste mi to vadi), pri druhem spusteni O to same..

Vzdyt podle toho, cos napsal, to vypada, zes to nainstaloval, pouzival 5 minut, jednoduche dialogy te naprosto vyvedly z miry...to je lamerstvi...a bez jakekoliv snahy si to radsi zahodil.
ano pouzival.po tech trech oknech jsem ji odinstaloval...podle tech oken jsem totiz predpokladal ze me s nimi O bude otravovat porad a nechci zjistovat jestli jsem mel pravdu.

BTW: Neni to flame! Je to normalni diskuse.
Davpe
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod yaroukh 22. 4. 2005 20:02

Gappa píše:Opera je pro lidi, co vše dělají rádi "po svém"v/quote]


Coze? Tohle napises v kontextu srovnani s FF? :o)) No comment.
my favourite music: sounds4u.net/?fuID=3
yaroukh
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod zdesmy 23. 4. 2005 05:47

Nejste vy tady náhodou mamlasi? :D
zdesmy
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Gappa 23. 4. 2005 11:29

Sem čekal, kdo se toho chytí - k argumentům nevyjádří nikdo, ale k takový pčovině každej jouda. Holt klasika... :roll:
Gappa
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků