Radek Hulán - copa ta vlna nevole?

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených témat

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Luboš 6. 5. 2005 19:38

Gabelhirsch píše:dneska se všemu už jenom směju... v téhle debatě končím. je to velká show pro malého kašpárka...
Luboš
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod droopy 7. 5. 2005 00:01

http://hulan.cz/blog/

Slovami Bárta: Já to nebyl! :mrgreen:

Cista demagogia:

http://hulan.cz/blog/item/povedeny-dual ... hlon-64-x2

Proste v kazdom odstavci aspon jedno klamstvo.

Asi sa drzi pravidla cim viac demagogie, tym lepsie.
droopy
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod cache 7. 5. 2005 00:54

droopy píše:http://hulan.cz/blog/item/povedeny-dual-core-od-amd-athlon-64-x2

:lol:

citujem pana Hulana:
Anand sám uznává, že: Intel CPU + Intel chipset = extrémně stabilní platforma

volne prekladam An and Tech (ani nepochopil ze chlapik sa vola An a stranka je An a technika):
AMD nam dodalo k prvemu dualcore nestabilnu dosku, ktorej bios je daleko pred dokoncenim (co sa cudovat ked je to novinka,ze?), co ma sklamalo. Ked nam pred mesiacom poslal na test intel, tak bol prekvapivo stabilny (na vyvojarsku dosku).

Takze slova pana Hulana su SILNO zavadzajuce. Zeby sa spoliehal na to, ze citatelia nevedia po anglicky? Mozno ani on sam nevie..

Ale ideme dalej. Nasiel som na jeho blogu aj tento clanok (nejako som bol zvedavy na jeden co bol odkaz v poradni, ale nebol tam a nasiel som tento): http://hulan.cz/blog/item/athlon-64-ver ... /pc-tuning

citujem pana Hulana:
obyčejné a starší Pentium 4 3.2 GHz (Prescott, revize E0) je o 25% výkonnější než současné top modely AMD, tedy Athlon 64 3800+

ako odpoved na jeho zavadzanie dodam tento link: http://www.anandtech.com/cpuchipsets/sh ... spx?i=2249

Tam sa v testoch ukazuje, ze AMD 64 3800+ (t.j 2.4GHz) je v sysmark2004 (spominany v blogu p. Hulana) rovnaky az mierne lepsi ako Pentium 3.4GHz! V dalsich testoch sa ukazuju postupne rozdiely (Audio/Video encoding je Pentium rychlejsi, Gaming je Pentium podstatne pomalsi). Dalej by som rozhodne neporovnaval top procesor AMD (samozrejme predrazeny), s nie top procesorom od Intelu (s 3.2GHz). Ved A64 na nizsej frekvencii stoji rovnako ako Intel..

No ale uz koncim s touto temou, ako som zistil, absolutne nema vyznam polemizovat o objektivnosti pana Hulana, ked ziadna nieje. A ak este niekedy nejaky clanok uverejni, s radostou ho budem ignorovat.


-----------------------------------------------------------
P.S. (OT) aby som neznalym trosku (laicky) osvietil preco su taketo rozdiely medzi Intel a AMD procesormi:
Intel stavil na mensi pocet ale dlhych vypoctovych "pipeline" - to znamena, ze dokaze velmi rychlo spracovavat predpokladatelne vypocty (pakovanie videa a audia napriklad).
AMD stavilo na velky pocet kratkych "pipeline", co sposobi mierne zaostavanie pri predpokladatelnych vypoctoch, ale neuveritelne zrychlenie pri skokovych vypoctoch (hranie, webserver). Dalsim + ku hraniu na AMD je aj pamatovy radic priamo v procesore, co urychluje pracu s pamatou (Intel ho ma v chipsete).
Můj bože, to je budoucnost! Mí rodiče, přátelé, má dívka.. Už je nikdy neuvidím.. JUPÍÍÍÍÍÍ! (Fry s1e1)
cache
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Swifty 7. 5. 2005 11:39

No nevím, reklama to určitě je, ale teda aspoň pro mě dost negativní. Zaprvé bych nikdy nic nesvěřil firmě s názvem Agentura P-RD :lol: . No a zadruhé bych už vůbec nic nesvěřil firmě, jejíž zaměstanec/šéf se na blogu dostupným přímo ze stránek firmy rozepisuje o ranní erekci a o probouzení své přítelkyně pomocí análního sexu....
Swifty
Junior

Odeslat příspěvekod ewing 7. 5. 2005 15:19

Hladal som jeden clanok na inzine, ale nasiel som iba tento.

V clanku ktory som hladal sa pise o tom, ze hoci su internetove fora take ake su ale najde sa v nich vela dobrych prispevkov a vela mudrych rad atd. Osobne si tu vazim vela ludi a rad si od nich precitam reakcie.

K panu Hulanovi. Cital som niekolko jeho clankov a reakcie ludi vobec nie su nejakou zavistou. Ja mu nezavidim, ze ma A8, kuchynske spotrebice Miele, jazdi do alp a cojaviem kde este, ale toto nema co v recenzii hladat. Nielen na zive som precital uz dost clankov a ziadny autor nepise takto. Tak ako nemoze byt kazdy herec alebo spevak, nemoze byt ani kazdy novinar.

Marek L. píše:Jenže vy si na to netroufnete. Raději budete trávit čas na fóru či diskusích a anonymně nadávat a vysmívat se jiným lidem, kteří to zvládnou. A pokud možno místo argumentů k článku vyzdvihovat osobní antipatii.t/quote]
Ktori zvladnu co? Napisat clanok ktory nestoji za nic a este za to dostat peniaze? Podla mna je to cele o tom, ze pan Hulan je znamy a takto im pritahuje navstevnikov aj ked zive ho tu viacmenej "trpi". Je to chvastun. Ukazte mi clanok od inych autorov ktori takto pisu v inych krajinach a nikto im vo fore nic nenapise. Stavte sa, ze nenajdete.
A este by som podotkol, ze kritizovat vedia vsetci. Urcite skoro kazdy teraz sleduje hokej ale malokto ho hra na takej urovni ako nasi reprezentanti. Ale nezakyda si? O com by to forum inak bolo? Forum je na vyjadrenie nazoru-samozrejme slusne a v ramci nejakych pravidiel.
Současná Miss Michaela Salačová představila v brněnském Boby centru svou novou lásku. Jmenuje se Radek a toho večera se choval velmi ab]nepříjemněn/b].

Ale asi to bude fakt "prima" chlapik.

Moj nazor na jeho clanky: su otrasne, plne narcizmu, prehnaneho sebavedomia a chvaly. S novinarcinou to nema nic spolocne.

Clovek nemusi studovat novinarcinu, aby vedel rozoznat dobry clanok od zleho...
"Imagination is more important than knowledge."
Albert Einstein
ewing
Junior

Odeslat příspěvekod Gabelhirsch 7. 5. 2005 16:28

Swifty píše:No nevím, reklama to určitě je, ale teda aspoň pro mě dost negativní. Zaprvé bych nikdy nic nesvěřil firmě s názvem Agentura P-RD :lol: . No a zadruhé bych už vůbec nic nesvěřil firmě, jejíž zaměstanec/šéf se na blogu dostupným přímo ze stránek firmy rozepisuje o ranní erekci a o probouzení své přítelkyně pomocí análního sexu....e/quote]



bohužel... smiř se s tím "lepší" lidé mají "lepší" mravy... díky bohu, že to hulán nedoplňuje fotodokumentací... (ačkoli... možná má k tomu důvod... když je jinak tak otevřenej)


a to jsem se zapřísahal, že už reagovat nebudu... mám slabou vůli s voly (RH)...
Je opravdu nesmysl považovat myšlení za lidský výmysl…
Gabelhirsch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ondrad 8. 5. 2005 17:12

cache píše:volne prekladam An and Tech (ani nepochopil ze chlapik sa vola An a stranka je An a technika):


Toto v žádném případě není pravda. Ten člověk se jmenuje Anand. Takže ten kdo tomu nerozumí nejspíš nebude pan Hulán...
ondrad
Junior

Odeslat příspěvekod cache 8. 5. 2005 17:25

ondrad píše:Toto v žádném případě není pravda. Ten člověk se jmenuje Anand. Takže ten kdo tomu nerozumí nejspíš nebude pan Hulán... /quote]


No tak tu som sa sekol, vazne je to Anand :) Ale co sa tyka toho co pisal, tak vazne kecal. Ved si to precitaj.
Můj bože, to je budoucnost! Mí rodiče, přátelé, má dívka.. Už je nikdy neuvidím.. JUPÍÍÍÍÍÍ! (Fry s1e1)
cache
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod bob.bob 8. 5. 2005 20:00

Vidim, ze se tady rozjela pekna diskuse o panu Hulanovi. Vubec jsem jej naznal,ale nahodou jsem si precetl jeho samochvalu na http://hulan.cz/blog/item/novy-web-mesta-cesky-brod. To bylo 6.5.2005. Zajimavejsi nez clanek byla diskuse pod nim. Dost odvazne se tam pan Hulan navazel (nepodlozene lzi) do jineho, komercniho, CMS. Shodou okolnosti znam autory cile jeho "kritiky", takze jsem se zeptal co oni na to. Oni jen tolik, ze to predali pravnikum. A vysledek? 8.5.2005 se divam na diskusi a vidim, jaky je pan Hulan chlap, jak si stoji za svymi tvrzenimi - vse souvisejici s "kritikou" konkurence zmizelo. Ze by na nej stacilo udelat bububu a on sklopi usi? Naopak, objevil se novy clanek, kde hodne opatrne rika totez hodne obecne (a v diskusi opet hodne opatrne ukazuje na zlinskou firmu, ktera dela neco lepsiho nez ze vykrada CMS Nucleus, na kterem stoji, nyni se vsichni poklonme, F-ART: CMS).
On z diskuse zmizel i jiny prispevek, ktery se ptal, proc byla na webu ceskeho brodu operativne zmenena anketa, kdyz to vypadalo, ze podle ni se to nikomu nelibi?

Pan Hulan je clovek, ktery cenzuruje prispevky do jeho blogu (sam jsem se presvedcil - zkusil jsem jeden pochlebovacny, druhy kriticky - hadejte, ktery zverejnil ;) a pravdepodobne ma hodne problemu sam se sebou. Clovek, ktery je schopen uvazovat o nasili na skupine lidi a jeste se za to nechat obdivovavat ve svem blogu (http://hulan.cz/blog/item/mit-tak-po-ru ... ry/society), to uz je skutecne pripad pro Chocholouska. Ukoncete tohle forum, pojdme delat neco rozumnejsiho nez se prehrabovat ve vykalech.
bob(tecka)bob(zavinac)email(tecka)cz
:-D
bob.bob
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod rudidlo 9. 5. 2005 08:09

kgb píše:Zapoměl jsem zmínit ještě druhou věc, kterou je mu možné docela dobře vytknout a to sice jeho vymyšlený titul Mgr.t/quote]

Z toho si nic nedělej - víš co je lidí, kteří o sobě tvrdí, že jsou doktoři?
Jsou dva druhy uživatelů počítačů. Ti první o svá data už přišli.
rudidlo
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod rudidlo 9. 5. 2005 08:16

ewing píše:V clanku ktory som hladal sa pise o tom, ze hoci su internetove fora take ake su ale najde sa v nich vela dobrych prispevkov a vela mudrych rad atd. Osobne si tu vazim vela ludi a rad si od nich precitam reakcie.

To je pravda. Zvlášť na živě se dozvím řadu užitečných věcí - více v diskusích než v článcích. Pokaždé si popisovanou problematiku vyzkouším a informace z diskusí jsou kvalitnější. Ale podle "někoho" přispěvatelé asi nejsou na úrovni, když na Živě nenapíší článek.
Jsou dva druhy uživatelů počítačů. Ti první o svá data už přišli.
rudidlo
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod cool.user 12. 5. 2005 10:35

http://www.zive.cz/h/Uzivatel/F.asp?ARI ... HID=1&CAI=
stale si myslite ze takto by se mel chovat nromalni clovek :roll: ja teda ne , urazet prispivajici a nazyvat je pubertaky, voly atd, tohle myslim je hodne pod uroven jakehokoliv rozumneho redaktora.

edit:
pokud si tedy stale myslite ze hlasky typu
S: za blbce vás neoznačím, jen za teenagera a superlamu, co neumí číst, a má doma levné AMDv/quote](mmch, redaktor by nemel flamovat sle snazit se byt obektivni)
Mlč teenagere, vůbec nevíš, o čem mluvíš, v/quote]
jinak už proboha mlčte, volovév/quote]
Měl bys teenagere konečně pochopit,i/quote]

jsou normalni, tak mi nezbejva nic jineho nez dat si zivemagazin do ignorlistu .
musim jen rict ze si velice vazim vetsiny redakce za to coo dokazali (tim myslim cele cpress (mm,zive, ar) ale tohle je na me trochu moc .

vas (znechucen) ctenar
cool.user
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod p a r ch a n t 12. 5. 2005 10:50

PS: za blbce vás neoznačím, jen za teenagera a superlamu, co neumí číst, a má doma levné AMDv

Mlč teenagere, vůbec nevíš, o čem mluvíš, těmi čísly bez kontetu říkáš co?
Naposledy upravil p a r ch a n t dne 12. 5. 2005 11:18, celkově upraveno 1
p a r ch a n t
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 12. 5. 2005 10:55

p a r ch a n t píše:Clenove redakce i externiste tu byli vzdy slusni, cehoz si vazim. Chovani pana RH moc do toho nezapada, ze pane Lutonsky...


No, v ČR se může klidně zabíjet, hlavně když se u toho mluví slušně..

Nevidím důvod, proč teenagerovi, který začně jako PRVNÍ osobně napadat a chová se jako hulvát, neříci, že je hlupák. Ano, není to populární, ale je to pravdivé. Kdyby se daný teenager spíše učil a něco dělal a něco seriózního napsal, že? Ale to ne, a navíc, toto se tu probíralo mnohokrát..

Zájemcům doporučuji ke čtení tento rozhovor:
http://pes.eunet.cz/clanky/2005/04/42896_0_0_0.html

Přesvědčení některých teenagerů, že oni si mohou na kohokoliv beztrestně a anonymně zařvat je až obdivohudné. A že jsou poté některými považovány za blbce, to je poněkud zaskočí, že?[/quote]
Naposledy upravil Radek.Hulan dne 12. 5. 2005 10:58, celkově upraveno 1
Radek.Hulan
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod cache 12. 5. 2005 10:55

Ale tento heft "k veci" sa mi paci :)
Měl bys teenagere konečně pochopit, že propustnost pamětí nejde 1:1 s celkovým aplikačním výkonem počítače... Jak vidím, rád pořváváš, jak koukám na tvůj mikrowebík, teenager jsi, tak doufám, že tě to za pár let přejde /quote]
Můj bože, to je budoucnost! Mí rodiče, přátelé, má dívka.. Už je nikdy neuvidím.. JUPÍÍÍÍÍÍ! (Fry s1e1)
cache
Pokročilý
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků