Radek Hulán - copa ta vlna nevole?

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených témat

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod .ParadoX. 13. 5. 2005 06:57

Hulanizuj :P

http://hulanator.kompost.cz/

(nemohl jsem si to odpustit, tohle mne poslední dobou rve bránice:-)
<? echo "hello world"; ?>
.ParadoX.
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod yarik 13. 5. 2005 06:58

Já jsem si to zatím jenom četl a nechtěl jsem se míchat do nějakejch diskuzí,ale je to další věc,kdy se opět zamýšlím nad tím,že jsem ČECH.
Je to dost velká vlna nevole.Prostě někdo něco napíše(jestli je to blabla nebo něco blabla atd.),tak se vždy a v tom se nemýlím ukážeme jako správí a hrdí češi a začneme plácat takový nesmyly aniž by se to jednoznačně říkám jednoznačně týkalo daného tématu!!!Já jako nezávislý čtenář si z toho mám vybrat co?Že Hulán má pravdu nebo,že teenager má pravdu?Nechci nikoho povyšovat ani ponižovat,ale zamyslete se nad tím,proč ten nebo onen článek vznikl.A jestli je to téma na to nebo na ono,pořád by to měla být diskuze k tomu tématu. Nemám pravdu?
AMD 64 Toledo X2 4200+@6000+ MSI K8N Neo Platinum,4x1GB,
ATI Sapphire Radeon HD 2600 XT Ultimate,SEAGATE 1x80;3x750GB SATA II;
1x Sony NEC Optiarc-DVD-RW.CHILL-520W.Monitor ASUS VW222S.Win7 64bit.
yarik
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Mirek Jahoda 13. 5. 2005 07:23

Aniz bych peclive cetl celou tuto diskuzi, tak si zde dovolim Markovi L. oponovat.

Videl jsem dva clanky pana Hulana na Zive.cz a jeden o AMD vs. Intel na jeho blogu. Oba predvedli zaujatost a zahledenost do sve opecovavane sestavy a misto, aby na Zive (ci jiny server tohoto vyznamu a s touto ctenosti!) pan Hulan poskytl vyvazene clanky, oba vypadaji jako chlubeni se vlastni sestavou a vnucovani zkreslenych informaci.

Hlavne na druhy mu MadCap (ktery toho mimochodem napsal o HW podstatne vic nez p. Hulan a hlavne v podstatne vyssi kvalite) poskytl dostatecnou oponenturu, takze to zde snad ani neni nutne opakovat.

Jinou veci jsou sproste vykriky a urazky ctenaru a soudeni autora misto clanku, to uz me samotneho dlouho stve a s timto nesouhlasim.

Jak jsem si ale vsiml, pan Hulan sice na fakticke pripominky odpovida, ale neochvejne to svoje (casto mimo), takze spolecne se svym blogem asi tyto prispevky provokuje a jen na Zive.cz zase zpatky taha prispevatele, ktere zde oznacuje jako teenagery.
Mirek Jahoda
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Tantal 13. 5. 2005 07:41

Na jeho trapný a sprostý blog jsem se mrknul ze zvědavosti a docela chápu člověka z fóra, který upozornil na porušení zákona o ohrožování mravní úrovně mládeže. A to má pan Hulán ještě tu drzost, že si odkaz na své pornografické texty ještě hodí do podpisu na Živě.cz.

EDIT: Zřejmě tedy pane Lutonský ani já nechápu, co tím živě.cz sleduje...
Tantal
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 13. 5. 2005 08:01

Mirek Jahoda píše:pan Hulan poskytl vyvazene clanky, oba vypadaji jako chlubeni se vlastni sestavou a vnucovani zkreslenych informaci.


než budete blábolit o "zkreslování informací", tak ukažte jak je článek o 15.000 znacích "zkreslen". Není. Ze 150 komentářů jich odborných není všech 150, všechno to jsou blboučké výkřiky teenagerů. Ale chápu, že hodně lidí štve, že rozumím "téměř všemu", od bezpečnosti WIndows, po Linux, přes přetaktování počítačů, programování ve Forte C++ a Oracle, až třeba po dobrej sex s pěknejma kusama :-) Chápu, že toto malého uhrovitého teenagera fakt hodně naštve :)

Typický komentář teenagera říká "já jsem přetaktovávací king", a následuje "co tady dělá ten Hulán, chro,chro, chro" ;-) Velká odbornost... A tak si teenageři chrochtají a chrochtají, a poplácávají se po ramenou, jak to Hulánovi větou "ce tady dělá huhuhulán, ten ničemu nerozumí" nandali. Skvělá kritika :-)

Otázkou je, zda tuto "kritiku" by ten mladý blbec dělal, kdyby nebyl v anonymitě ;) Podle mého názoru nikoliv, to by držel krok a hubu..

Je to skvělá sociologická studie.. toho jak jsou lidičky na českém internetu v pocitu anonymity extremističtí, zbabělí, a vulgární. Není problém takto se chovat jako anonym, a tyto zrůdičky toho zneužívají...
Naposledy upravil Radek.Hulan dne 13. 5. 2005 08:15, celkově upraveno 1
Radek.Hulan
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Zorg 13. 5. 2005 08:13

Za poslední asi tři stránky tohoto fóra tady nejvíc urážlivé komentáře stejně předvedl Radek Hulán, takže vítejte mezi ty nenáviděné teenagery.

Jinak teenager je nějaká nová nadávka? Když mi tak někdo řekne (přestože jím už nejsem), má se mi zatmít před očima a s řevem se na něj vrhnout?
Zorg
Junior

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 13. 5. 2005 08:17

Zorg píše:Jinak teenager je nějaká nová nadávka? Když mi tak někdo řekne (přestože jím už nejsem), má se mi zatmít před očima a s řevem se na něj vrhnout? /quote]


Jak chcete jinak nazvat vulgární chování některých teenagerů než vulgárním slovem? To to mám popisovat jako "extremisticko-anarchistické chování skupinky obyvatel pod tlakem velké sexuální frustrace, zveličené pocitem anonymity"? Univerzální slovo "blbec" na toto zcela postačuje :)

Kdybych si tak jednoho dne přečetl pod každým článkem na Živě.cz jen odborných 5 komentářů, a nikoliv tu Žumpu, která je tam dnes, ať už se jedná o jakýkoliv článek, vždy tam jsou výkřiky "Linux!", "Windows!", a další.. Prostě chování "extremisticko-anarchistické skupinky obyvatel pod tlakem velké sexuální frustrace, zveličené pocitem anonymity" je zde zcela nehorázné, a řadu normálních lidí odrazuje od čtení Živě.cz. CHtělo by to řešit..
Radek.Hulan
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Gyd 13. 5. 2005 08:31

Vcera jsem si celou tu diskusi projel a zda se, ze si nikdo nevsiml vic nez slusne podobnosti clanku http://hulan.cz/blog/item/testovani-a-p ... a-pocitace (kdyz uz musim linkovat:) a http://www.zive.cz/h/Uzivatel/AR.asp?ARI=123448 . Na puvodni clanek na strance pana Hulana jsem narazil nahodou pri hledani reseni jednoho problemu s moji grafickou kartou. Kdyz jsem pak videl text na zive.cz, hned se mi vybavil Milos Cermak se svymi internetovymi tipy v Reflexu, ktere i se stejnym komentarem soucasne prezentovaval v TV v Zavinaci. Proc to "neprodat" vickrat, kdyz to nekdo koupi....
Gyd
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod adams 13. 5. 2005 08:57

Radek.Hulan píše:Ale chápu, že hodně lidí štve, že rozumím "téměř všemu", od bezpečnosti WIndows, po Linux, přes přetaktování počítačů, programování ve Forte C++ a Oracle, až třeba po dobrej sex s pěknejma kusama :-)e/quote]


Ech, nač ta skromnost. Rovnou napište, že rozumíte lautr všemu. Opravdu kvůli tomu už moc nespím.
Být Vám míň, řekl bych, že za to může posttotalitní systém, ve kterém jsou všíchni mladí "da best". U Vás mám jen pocit, že jste to přehnal s četbou manažerské literatury. A můžu si dovolit jednu, maličkatou, ryze soukromou otázečku? Máte sourozence?
-
adams
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Mirek Jahoda 13. 5. 2005 09:33

Škoda, že neumíte lépe číst. Zkreslování informací jsem odkázal třeba na oponující příspěvek MadCapa, zdá se, že už to vysvětlil dost jasně. Nebo si opravdu chcete stále obhajovat tvrzení, že "2-2-2 je jen marketing" (či podobně) nebo dokonce vás blogčlánek Intel vs. AMD? Opravdu v něm dokazujete, že rozumíte všemu. A vašich 15k znaků zrovna mě ohromí :-)

Tím bych rád diskuzi s vámi ukončil (snad jen bych rád viděl vaši fotografii, musíte být hrozná hvězda :-)) a snad u Marka Lutonského nebo Honzu Kuneše přesvědčím, abyste se na už na Živě dále neobjevoval.

Jenom něco málo vytáhnu, co mě fakt u vašich článků pobavilo:

"Společnost FutureMark dělá i skvělé testy grafického subsystému 3DMark03 a novější 3DMark05. Opět je tyto testy možné použít nejen jako benchmarky, ale i jako zátěžové testy grafiky, a opět je nutné každý test spustit opakovaně alespoň 10x za sebou, v obraze přitom nesmí být vidět žádné dropouty či vady, znamenalo by to přehřívání nebo přílišné přetaktování grafické karty."

kromě toho, že vůbec neznáte jednotlivé testy 3Dmarku (a to, že některé je naopak lepší vypnout a třeba v 03 sledovat Troll's Lair, Mother Nature a Rag Troll nebo u Wings of Fury jen fps - zpomalovani), nejspise neznate ani usporadani graficke pipeline a to, co kterym testem zkusite (pameti/jadro), cely popis taktovani grafik zabira hodne mista (screenshoty kde se chlubite vysledky) a prakticky navod zadny (jsou testy kde rychlej poznate pretaktovani, diky architekture se to lisi pro cipy ATI R300 a vyse a stejne tak NV30, NV40) ... mista jste na to mel dost - misto screenshotu s vasimi vysledky! (a ze v testlabu Cpressu uz davno hrajeme na 10000b v 3dmark05 a 20000b v 3dmark03, je asi vedlejsi, ale ukazuje, jak srandovni je vase chlubeni), vse podtrhuje toto "v tomto případě je na excelentní hodnotě 75,173 bodů"

Podcenovani low-level testu asi pak uz nema cenu ani probirat.

K druhému článku stačí jen:
http://www.zive.cz/h/Uzivatel/F.asp?ARI ... HID=1&CAI= a první post od MadCapa, který je dostatečně dlouhý (a hlavně trefný), aby ukázal, že celý druhý článek můžete rovnou zahodit

další highlights:
"se zvyšující se frekvencí FSB se zvyšuje u pamětí i jejich provozní hodnota CAS Latency a RAS-to-CAS Delay"
opravdu se to tak samo děje?

"ale protože data se zde posílají ve dvou (Athlon XP) či dokonce čtyřech (Intel Pentium 4) linkách zároveň - quadpipes,"
teorie signálu ve vašem podání, to je také zážitek (a quadpipes je úplný nesmysl, je to quad-pumped)

"AMD procesory jsou na tom ale z jednoho pohledu lépe, je u nich možno totiž měnit nejen frekvenci jádra procesoru, ale u některých z nich i hodnotu multiplikátoru."
a u Intelu už ne?

ne už ne, dál to fakt nečtu :-)

Radek.Hulan píše:než budete blábolit o "zkreslování informací", tak ukažte jak je článek o 15.000 znacích "zkreslen". Není. Ze 150 komentářů jich odborných není všech 150, všechno to jsou blboučké výkřiky teenagerů. Ale chápu, že hodně lidí štve, že rozumím "téměř všemu", od bezpečnosti WIndows, po Linux, přes přetaktování počítačů, programování ve Forte C++ a Oracle, až třeba po dobrej sex s pěknejma kusama :-) Chápu, že toto malého uhrovitého teenagera fakt hodně naštve :)
c/quote]
Mirek Jahoda
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Swifty 13. 5. 2005 10:08

Mirek Jahoda: Pěkný. Kdyby byl ten příspěvek u něj na webu, tak tam moc dlouho nevydrží.
Swifty
Junior

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 13. 5. 2005 11:12

Mirek Jahoda píše:Škoda, že neumíte lépe číst. Zkreslování informací jsem odkázal třeba na oponující příspěvek MadCapa, zdá se, že už to vysvětlil dost jasně. Nebo si opravdu chcete stále obhajovat tvrzení, že "2-2-2 je jen marketing" (či podobně) nebo dokonce vás blogčlánek Intel vs. AMD? Opravdu v něm dokazujete, že rozumíte všemu. A vašich 15k znaků zrovna mě ohromí :-) =/quote]

MadCap jen začal pokřikovat, že 2-2-2 má obrovský smysl, aniž by to nějak doložil čísly. b]Pokud Vám pokřikování MadCapa stačí jako "důkaz", no.. pak jo /b] :-) Já dám spíše na čísla a testy, než na pokřikování.

Naposledy upravil Radek.Hulan dne 13. 5. 2005 11:54, celkově upraveno 1
Radek.Hulan
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MadCap 13. 5. 2005 11:39

ja asi zomrem na akutny ROFL :lol:
Radek.Hulen > uz nejaku tu dobu existuju procesory Intel s menitelnym nasobicom a mozes si ho kupit v obchode, keby si si precital jeden uz vlastne starsi Computer (0605) specificky stranku 62 tak by si tam nasiel procesory rodiny 6X0, tieto obsahuje enhanced speedstep a mozes si lubovolne menit nasobit 14 az max. tato zmena je mozna uz dlhsie u vacsiny prescottov, ale je to taky "ugly hack" vyrobcov dosiek, uz je to ofiko ... btw u A64 je zamknuty smerom hore pri beznych modeloch, FXka maju unlock oboma smermi ked uz sme pri tych FAKTOCH.
takze co? nic o tom neviete leda tak VY, ja na nikoho (narozdiel od vas) nepokrikujem a neurazam ho pri ukazovani chyb v jeho texte :| , ked mate pocit ze Mirek je moj fanusik tak to neni tak uplne pravda, my sa len snazime robit svoju pracu dobre. Ak vam to stale nedocvaklo a nespominate si ako sa volam tak sa znova pozrite na moj web alebo vam osviezim pamet > Dušan Šimonovič
ohanat sa tu "15000" clankom je "trosku" zcestne ...
Naposledy upravil MadCap dne 13. 5. 2005 11:53, celkově upraveno 1
Sefredaktor www.extranotebook.cz
MadCap
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Gabelhirsch 13. 5. 2005 11:46

ego = hulán
hulán = hulvát
hulvát = osoba nezasloužící úctu

hulanizujeme :roll:
Je opravdu nesmysl považovat myšlení za lidský výmysl…
Gabelhirsch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod frn 13. 5. 2005 11:54

Zhulenej.Radek píše:
Zhulenej.Radek píše:"se zvyšující se frekvencí FSB se zvyšuje u pamětí i jejich provozní hodnota CAS Latency a RAS-to-CAS Delay"
opravdu se to tak samo děje?m/quote]

Vy znáte paměti, které s vyšší FSB zvládnou nižší CL? Asi ne, co? ib]Tak nebláboltee/b]..





Vy umíte používat zvratné zájmeno se ? Zjevně ne. Doporučoval bycj učebnice českého jazyka pro 3 třídu základní školy.


A hned poté navštívit psychiatra. Nebo raději domluvit soukromou konzultaci s ním u vás doma, protože se svým obrovským egem byste asi neprošel dveřmi ordinace.
frn
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků