BSOD: "počítač uváznul v nekonečné smyčce" nv4_dis

Zkušenosti s grafickými kartami

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Spagetka 26. 5. 2005 16:09

Poslední dobou se mi tak několikrát za den stane, že se jakoby sám "vypne monitor", musí se pak jedině restartovat počítač natvrdo. Někdy se stane (tak 1/10), že se monitor znovu "zapne" a objeví se tam modrá obrazovka smrti, která mi řekne, že se počítač úváznul v nekonečné smyčce a že je chyba v souboru nv4_disp.dll. Zkoušel jsem nainstalovat i starší ovladače mé drahé kartičky GeForce FX 5200, ale jediný výsledek to mělo, že se monitor vypínal pět veřin po nastartování mých drahých Windows XP SP2. Zkoušel jsem tedy snad všechny ovladače, co nVidia vypustila a nic. Dělá si to kdy chce. Při hraní her. Při čtení dokumentů ve Wordu, při brouzdání po webu... naprosto kdykoliv a kdekoliv mi to jen blikne a je po všem. Netušíte někdo co s tím? Je špatná grafická karta? Monitor? Ovladače-jestli ano tak které nainstalovat? (vyzkoušel jsem jich už tolik, že víc jich snad nVidia ani nevydala). Dík.
Spagetka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod cache 26. 5. 2005 16:15

ake si ovladace skusal? napis verzie. skusal si aj omega verziu? skusal si v biose vypnut fastwrite? skusal si tu kartu v inom compe? aky mas vlastne zvysok compu?
Můj bože, to je budoucnost! Mí rodiče, přátelé, má dívka.. Už je nikdy neuvidím.. JUPÍÍÍÍÍÍ! (Fry s1e1)
cache
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Spagetka 26. 5. 2005 16:32

Ovladače průběžně aktualizuji, takže naposledy jsem tam měl 71.89, předtím tu předchozí verzi, předtím tu předchozí atd... Kdysi mi to dělalo např. jen u některých her a s určitými ovladači, ale vyřešilo se to změnou ovladačů (starší verze).
Právě teď tam mám 71.84 (ta blbne jen ve Wordu :o)
V BIOSu jsem "fastwrite" vypinat nezkousel, neb nevím, co to je a co to dělá a kde se to vypíná, ale zkusím se po tom podívat...A do jiného počítače jsem kartu také nedával.
Omega verzi ovladačů právě stahuji, tak to zkusím, jestli to pomůže.
Zvysok compu, budu hádat, jestli se ptáš na to, co to vůbec mám za počítač...takže mb: ASUS P4P800, HDD WD 160G Sata, grafika: Asus GeForce FX 5600 (jsem se předtím uklepnul), zvuk integr. na desce, monitor Yakumo (taková shitka stará už 6-7let 17palcová).
Pokud jsem se netrefil do toho, co znamena "zvysok compu", tak mi nějak nastiň, co by to tak mohlo být.
Spagetka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod os-man 26. 5. 2005 16:36

A skontroloval si chladic na grafike?Skusil si ju v inom PC?Nerobil si nejake zmeny nastavenia v Biose?
os-man
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Spagetka 26. 5. 2005 16:57

Chladič (větráček), funguje. Taky mě to napadlo, jestli se to třeba nějak nepřehřívá...ale zase prostor mezi grafikou a TV-Tunerem, co je pod tím, je docela velikej a case mam fakt obrovskej a celkové chlazení docela v pořádku, takže mi P4,2,6GHz zas tolik nehřeje a má tak maximálně kolem čtyřiceti stupňů.
V BIOSe jsem si poslední dobou nehrál, ale můžu začít :o)
A v jiném PC jsem to nezkoušel, nemám kde. Všichni mí známí se o své počítače bojí a v životě vnitřky svých počítačů neviděli a za počítač považují ten monitor, do kterého se v práci dívají...takže asi tak.
Ale už mě to fakt štve a někdy, když se ten monitor vypně třeba šestkrát za sebou, a musím to stále restartovat, tak si opravdu už i já připadám, že jsem "uváznul v nekonečné smyčce"...stejně, kdo vymýšlí tyhle texty na BSOD...
Spagetka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod droopy 26. 5. 2005 17:11

Moze to byt pokazeny zdroj alebo aj zle kontakty grafickej karty so zakladnou doskou.
droopy
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod wolf00 1. 6. 2005 11:02

jak dlouho tam mas uz ty windows? mozna ti neco vir/spyware neco ve win poskodilo bud skus novou instalaci nebo ty win at se opravi je asr automatic system recovery.. hodne stesti...
wolf00
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Spagetka 1. 6. 2005 11:11

Moc dlouho ne, tak dva měsíce, jsem právě nedávno formátoval disk, protože se to už po roce začalo jaksi kazit úplně všechno :o). Jinak jsem zkousel ted ty omega ovladace a monitor se prestal sam vypinat, jen kdyz zapnu pocitac, tak se mi misto spodni listy s nabidkou start zobrazi takovej cernej pruh asi na deset vterin, a pak to jaksi "blikne" (udela to proste zvuk, jako kdyz se meni rozliseni a na chvili zmizi obraz kompletne) a ten cernej pruh zmizi a jede to uz bez problemu. Hry jsem zatim od instalace tech omega ovladacu nehral, ale dulezity je, ze to uz nepada pri praci s wordem a tak...
Spagetka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ICEBOSS 1. 6. 2005 11:16

zkus memtest...
Intel rulez everywhere and everytime!
Nepiste mi na ICQ a mejl, reste sve problemy tady, na foru!
ICEBOSS
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod wojta 1. 6. 2005 11:19

Tak to se mi přesně s tou kartou taky stává, při hraní HL2 (což je asi jediná náročnější hra, ktrerou mam). Nejdřív se rozsype obraz, pak to tuhle chybu a spadne do 640x480x16barev, je zapsaná taky v logu. Taky se mi nepřehřívá.
wojta
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Spagetka 7. 7. 2005 15:10

Tak preformatovani disku a cista instalace windows nepomohla, ale!

Díky za nasměrování ohledně memtestu. Nechal jsem to projet asi hodinu a hlásil, že je vše OK. Ale pak jsem ještě přehodnotil příspěvek droopyho, a tak jsem zkontroval grafiku a paměti a přišlo mi, že jedna pamět se trochu více kinklá, než je zdrávo, a tak jsem pro jistotu vyndal grafárnu i obě paměti a pak jsem je tam znovu nandal, tentokráte nafest.

Zatím už jedu 2týdny bez crashe, takže to asi bylo špatným kontaktem té jedné paměti. Ale nevím, proč to hlásilo, že je chyba v ovladači grafiky...hlavně že to jede :)
Spagetka
Kolemjdoucí


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků