Zamykani temat

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených témat

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod p0etrik 19. 6. 2005 22:51

Jelikoz jsou vsechny thready o zamykani temat a na ktere jsem narazil zamceny, chtel bych touto cestou projevit svuj nazor na chovani moderatoru:

Panove, kdybyste nam to, co delate tady, delali na autorevue, tak vas sezerem i s chlupama. :-B
p0etrik
Junior

Odeslat příspěvekod Howard 19. 6. 2005 23:06

Opravdu nestacila tato diskuze?
Have you tried to turn it off and on again?
Windows je ... nikoliv Windows jsou (Windows is ...)
Howard
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod p0etrik 19. 6. 2005 23:21

Ta je ale zamcena. ;)
p0etrik
Junior

Odeslat příspěvekod adams 19. 6. 2005 23:37

No, to bych taky řekl, že to bylo neuvážené rozhodnutí. Jeden, první antilock thread měl zůstat otevřen, a všechny ostatní přesměrovány tam.
-
adams
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod adamek.jan 20. 6. 2005 06:10

K cemu by to bylo? Kdyz administrator/moderator zamkne thread, ma pro to duvod a musi Ti to byt schopny obhajit pri kontaktovani SZ; timto myslim ze je zbytecne aby skrs lock vznikl thread.
adamek.jan
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Příjmení a jméno 20. 6. 2005 07:56

Souhlasím s Adamses. Někam by se měly připomínky směřovat. Taková kniha přání a stížností na tuto činnost.
Check your six!

Linux je nejlepší operační systém. Za ty peníze. :-D
Příjmení a jméno
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod p0etrik 20. 6. 2005 08:29

Adamku, Adamku. Kdyz budete neustale zamykat thready o zamykani, budou zakonite neustale zakladany nove. Tomu se proste neubranis, protoze lidi proste chcou ventilovat svoje nazory. Nehlede na to, ze lidi jako ja, co pisou na zive jednou, dvakrat za tyden, ani moderatory neznaji.

Na Autorevue se nam casto stava, ze se puvodni diskuse znacne odchyli od tematu. To je proste normalni, protoze i kdyz sedis v hospode a povidas si, tema hovoru se neustale samovolne meni. Predstav si, zeby pri kazdem naznaku zmeny tematu museli vsichni vstat, zaplatit, jit domu a pak se znova sejit nekde jinde. Zni to trosku na palici, ze?

Tedy moderator muze byt schopny obhajit, proc thread zamkl, ale to jeste neznamena, ze je to zamceni spravne.
p0etrik
Junior

Odeslat příspěvekod goes12 20. 6. 2005 08:39

p0etrik: kasli na zive a pojd zpatky na AR, tam ti temata zamykat nebudu :)
goes12
Junior

Odeslat příspěvekod p0etrik 20. 6. 2005 08:43

goes: :mrgreen:
p0etrik
Junior

Odeslat příspěvekod Howard 20. 6. 2005 08:44

Jde pouze o toto?
Nebo si opravdu myslite, ze tu zamykame jak blazni?
Have you tried to turn it off and on again?
Windows je ... nikoliv Windows jsou (Windows is ...)
Howard
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod p0etrik 20. 6. 2005 08:46

Nechodim tu moc casto a subjektivne mam pocit, ze kazdy druhy thread je zamkly. Zvlaste thready o zamykani, coz mi prijde jako

1) sproste
2) kontraproduktivni
p0etrik
Junior

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 20. 6. 2005 09:47

p0etrik: Jenže fórum není chat a stav, který je v současné době na AutoRevue, není dobrý. Je sice pěkné, že si tam pár lidí hezky povídá, ale co z toho mají ostatní? Jak se vyznají ve dvacetistránkové diskuzi, která je na téma A, ale přes témata B, C, D se dostala až na E?

Fórum AutoRevue je velmi aktivní, ale ve srovnání s jinými fóry tam diskutuje velmi málo lidí. Tohle budu chtít změnit a první z cest je dbát na to, aby se diskuze držely tématu. Kdo se chce bavit na jiné téma, má přece možnost založit novou diskuzi.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod goes12 20. 6. 2005 09:58

Marek: a jak resit situaci, kdy se nejake tema zacne ubirat spatne, vy ho zamknete a tim padem v diskusi uz nejde pokracovat ani ve spravnem smeru a nezbyde, nez zalozit to same znovu. Samotne zamykani nic neresi.
goes12
Junior

Odeslat příspěvekod Gabelhirsch 20. 6. 2005 09:59

souhlasim s p0etrik, ale nějaký řád být musí. ovšem peskovat uživatele za to, že se debata odchýlí od původního tématu... to je opravdu na palici (např uživatel vznese dotaz ohledně problému v nějakém programu a moderátor smaže přízpěvek který mu sice neporadí s jeho programem, ale nabídne mu například alternativu, kde by problém třeba řešit vůbec nemusel). pochopím zamčení když se tam začnou uživatelé navzájem osočovat, urážet a zesměšňovat, nebo se debata stočí k warezu a podobným věcem...

zamykání a mazání přízpěvků je krajní represivní krok... zachvíli to tu bude jako tiskovka s prezidentem, kde se smí novinář zeptat na předem připravené otázky, poděkovat a zmizet. mimochodem forum živě přece není plné samých odborníků, ale spíš uživatelské veřejnosti a když debatě necháte volnější průběh, většinou se každý něco dozví a rozšíří si rozhled v daném oboru. Řekl bych, že diskuze je o výměně názorů, zkušeností a pomoci ostatním. Seberete-li diskuzi rozmanitost bude to jen sterilní soupis problémů. Kolikrát může tazatel na základě celé diskze zjistit, že jeho problém se dá odstranit jednoduše či nedá vůbec, ale zároveň může jít také jinou cestou a nechat si poradit ostatními o nějakém koncepčně lepším řešení.

neberte svobodu, chraňte důstojnost



edit: pokud se diskuze značně odchýlí od tématu, přesuňte jí na "smetiště" a nebude se motat do jednotlivých sekcí. častu tu osočujete různé uživatele z lenosti a tuposti, že nechtějí vyhledávat ve starších diskuzích svůj problém. osobně se jim moc nedivím... kliknout na "ostatní programy" kde na mě vybafne několik stovek položek... děkuji ne... a vyhledávat "nefunguje síť" tak to na vás vyskočí ještě z dalšího milionu sekcí...
Naposledy upravil Gabelhirsch dne 20. 6. 2005 10:05, celkově upraveno 1
Je opravdu nesmysl považovat myšlení za lidský výmysl…
Gabelhirsch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod p0etrik 20. 6. 2005 10:00

Marek L.: Autorevue navstevuje malo lidi proto, ze o autech vetsinou diskutuji pouze lide starsi, vetsinou ne teenageri. Tech je ale na netu vetsina, proto ma forum zive a mobilmania daleko vetsi navstevnost. Co ma rict k autum 15ti lety kluk? K pocitacum i mobilum toho muze rict spoustu.

Pokud zacnete forum na autorevue jeste tvrde moderovat, tak se vam na to dost lidi (vcetne mne) s prominutim vysere a pujde jinam nebo si zalozi forum vlastni. Pokud to budete delat tak, ze jakmile se tema odchyli od titulku, nakopirujete veskere prispevky ke "druhemu" tematu do jineho threadu a pridate upozorneni, pripade odkaz, tak potom klidne, ale uz to vidim... :|
p0etrik
Junior

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků