Doporucte kvalitni DVD+R media

Software, zkušenosti

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod sid 16. 6. 2005 22:17

no Emgetony, kromě TY, bych nebral, co disc, to skoro jiný adip
osobně pálím už 2 roky skoro jen a pouze na Verbatim a ještě se mi nestalo, aby některý disk odešel, pálil jsem na Nec 1300 ,Nec 3500, Pioneer 108
pokud sháníš Verbatim DVDR- 8x, tak http://www.hwshop.cz
jinak mohu doporučit Verbatimky Pastel (TY), alespoň 4x, které ještě mám v zásobě jsou nejlepší média, co jsem měl, nyní se ale už těžko shání a 8x jsem ještě nezkoušel, ale média od TY (Taiyo Yuden) jsou No.1
sid
Junior

Odeslat příspěvekod Eross 17. 6. 2005 23:39

No z vlastnej skusenosti co som palil na Lite on tak minuska nerobilo dobre....ale pluskove dodnes pouzivam len Proformance DVD+R 8 rychlostne a palim na 4....vyborna kvalita a dobra cena
Tempus Maxcars - Kurz bezpecnej jazdy - Skola smyku -absolvovane :)
Eross
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Lemur 18. 6. 2005 01:00

mircy píše:Nejlepší jsou TDK, nejhorší Verbatim. i/quote]


Pozor - jsou Verbatimy a Verbatimy - ty jedny maji na sobe napsano jen DataLife a vyrabi je kde kdo, kdezto ty druhe (o kapku drazsi) maji na sobe napsano DataLifePlus a ty vyrabi Mitsubishi Chemical Corp., coz je Verbatim. Ja osobne kupuju prave Verbatimy DataLifePlus, protoze je to jedna z mala firem, co si dela vlastni media, takze vim, na cem jsem.

U ostatnich medii to vypada tak, ze si je firma objedna u vyrobce medii - pokud ma clovek stesti,. tak to je Tayo Yuden, ktery dela asi ty nejlepsi media vubec (ale bohuzel je temer neprodrodava pod vlastni znackou), pokud mate smulu, bude to nejaky HongTingTong Inc. buhvi odkud a medium odejde po ctrnacti dnech.

A na jedne lince se klidne vyrabi pro nekolik znacek zaroven - kdyz se medium povede, je z nej treba Verbatim DataLife SuperAzo, a kdyz se nepovede, tak je z nej nejaky ElCheapo UltraGreen.

A zazil jsem pripad, kdy medium se stejnou znackou koupene o tyden pozdeji melo uplne jineho vyrobce nez to drive koupene.

Takze - nejlepsi media jsou ty, co dela Tayo Yuden, jediny problem je natrefit na ne. A nejhorsi media jsou ty, kde se vyrobce zrovna nejak sekl a cela serie je v haji. Proto je dobre bud se drzet osvedcenych zznacek nebo cist http://www.cdr.cz .

A ktem znackam - mimo Verbatim mam docela dobre zkusenosti se znakami TDK a Imation, drive jsem obcas palil i na Memorex, Samsung a Gigamaster (sehnal jsem pakl medii velmi levne, ale musely se palit pomalu, jinak na nich byly chyby).
Lemur
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Thyronx 18. 6. 2005 01:24

Ja nakupuju nekvalitni ale za 6.50 Kc/kus. Kupuju to po 50 ks na spindlu. Kdyz se nepovede hodim ji do kose ( tak 3-4 kusy nejsou dobre pro DVD video).
Nakupuji na http://www.rima.com/ nebo podobnych...
Thyronx
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod borneo 18. 6. 2005 01:40

TDK su vyborne. Z lacnejsich celkom dobre su Intenso a eProformance. Uplne hovna su Princo a Mirror, Gigamaster tiez nic moc. Verbatim som zatial neskusal. Memorexy su priemerne. Vsetko 8x.
borneo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Flak 19. 6. 2005 19:16

Kdyby šlo o CD, tak bych doporučil jednoznačně Verbatimy.Na Amigu byly Verbatimy diskety super, CD jsou taky super (z balíku 100 CD před 2.5 roky jsem jenom jedno musel vyhodit).Te´d mám nějakou dobu DVD vypalovačku TEACa 12x a jsem neš´tastný, protože už to zkurvilo jak Gigamastery (nikdy bych je nekoupil, ale tři jsem k tomu dostal), tak verbatimy (8x) a v neposlední řadě TDK.Nechci rozpoutávat Flamewar (opravdu ne), ale myslím si, že formát DVD jako takový jde do pr...Prostě je te´d v takové situaci, jako CD před sedmi roky, tam taky člověk neměl jistotu, že to v pohodě přepálí, navíc te´d ty nové technologie..........čekají nás světlé zítřky :) snad se to nebude zase táhnout jako s DVD :)
Flak
Junior

Odeslat příspěvekod sid 19. 6. 2005 22:47

Flak : vyhoď toho Teaca z okna (nebo na reklamaci) a příště si kup pořádnou vypalovačku (Pioneer,NEC)
sid
Junior

Odeslat příspěvekod Flak 20. 6. 2005 01:10

Nemůžu, ten Teac není můj a zadruhé: s takovými radami běž do hajzlu.
Flak
Junior

Odeslat příspěvekod sid 20. 6. 2005 06:32

Flak píše:Nemůžu, ten Teac není můj a zadruhé: s takovými radami běž do hajzlu. /quote]

tak si nestěžuj, měl jsem v rukách několik vypalovaček (Nec 1300, Nec 3500, LG 4120, Pioneer 108, Pioneer 109, Liteon 1653) a hádej , která byla nejmíň problémová, respektive bezproblémová (PIONEER 108), pokud ti Teac dělá pivní tácky, tak to nesváděj na nedokonalou technologii DVD, ale na TEACA (oem LITEON), nebo na sebe, jinak asi nejhorší z těch mechanik, které jsem vyjmenoval se mi jevil ten Liteon, má sice výhodu testování v KProbe, ale i Nec 1300 zapisoval kvalitněji na kvalitní média, mám doma dost médií zapsaných touto mechanikou , jsou téměř dva roky staré a jedou všechny, zdůrazňuji všechny,
jinak nevím, co se ti nelíbí na radě jít reklamovat
sid
Junior

Odeslat příspěvekod p0etrik 20. 6. 2005 08:55

Raziel: Proc ne TDK a Sony? S TDK mam jen dobre zkusenosti, se Sony sice zadne, ale mel jsem za to ze jsou kvalitni.
p0etrik
Junior

Odeslat příspěvekod double_m 20. 6. 2005 09:27

Mám palírnu Pioneer DVR 108.. Kupuje jenom Gigamastery a nemam snina zadny problemy jeste se mi nestalo abych nejaky zkazil. Jinak Verbatimky docela taky dou ale nejaky uz sli do kose... u Tyhle mechaniku sem zatim neobevil zadnou chybu takze fakt doporucuju.
double_m
Junior

Odeslat příspěvekod Flak 20. 6. 2005 10:32

to Sid: s těmi Lite-ony máš pravdu jenom z půlky.Pokud vím, tak to byly dřív např: Intenso, ale to je fuk.Malá citace ze serveru CDR.cz


Poté, co si Teac s modelem DV-W58GK vyzkoušel OEM LiteOn (LDW-811S), vrací se zpět k Pioneeru. Nový Teac DV-W58DK je tak vlastně Pioneer DRV-A07, což asi nejednoho z vás potěší.

Dodám: to opravdu ne, ještě že ta výpalna není moje.A mimochodem, je to asi Lite-on (W512G)
Flak
Junior

Odeslat příspěvekod sid 20. 6. 2005 10:55

U Teaca se pozná OEM podle písmen za číslem typu , G je Liteon, D je Pioneer, ono aby jsme se špatně nepochopili, i Liteon vypaluje dobře, já jen osobně bych si rozhodně koupil spíš originál Liteon než jeho OEM (Teac s G na konci a Sony)
sid
Junior

Odeslat příspěvekod WURMi 20. 6. 2005 10:58

v casopise CHIP testovali spolahlivost 28 roznych medii a vysledok bol takyto:

1. Benq 8x -R
2. Inteso 8x +R
3. Fujifilm 4x +R
4. Traxdata 4x -R
5. Verbatim 8x +R
6. MAM-E 8x -R
7. Primedisc 8x -R
8. Verbatim 8x -R
...

Mozno na tom nieco bude :)
WURMi
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Flak 20. 6. 2005 10:59

No vidíš a já bych si už z tohodle důvodu nikdy nekoupil.(A to mám vlastně 24x CD palírnu Teaca-Intenso a za celou kariéru jsem musel vyhodit jenom jedno CD !!!! A to bylo asi špatné.Vždy´t já vlastně jenom jednou v životě viděl, jak se při vypalování vysune mechanika, že je CD špatné :) A to jsem se něco napálil :)
Flak
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků