Bleskovka : Hulána už tu neuvidíme !

Rady, náměty, připomínky...

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod epidem 2. 7. 2005 13:38

Je to skutečně tak. "Autor" Radek Hulán, který naštval a urazil tolik čtenářů, už nás zřejmě obtěžovat nebude. viz http://hulan.cz/blog/item/neandrtalci-z ... u-mobility
Ale čtěte rychle, ten text zcela jistě po nějaké době odstraní...
epidem
Junior

Odeslat příspěvekod AndrewJ 2. 7. 2005 13:46

No sláva...
AndrewJ
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod SystemSecurity 2. 7. 2005 13:52

Hulán je asi debil.
On si myslí že když někomu pošle článek (kterej dotyčné periodikum ani neuveřejní) tak že za to automaticky musí dostat prachy?
This world(war) sucks! :-)
SystemSecurity
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod cache 2. 7. 2005 13:52

O Radkovi Hulanovi (Hulvatovi) sa tu na fore popisalo uz pomerne dost. Sameho ma prekvapilo, ze po vasnivej diskusii kde sa stazovali ludia na jeho reakcie na kritiku sa este jeho clanok na serveroch tohoto vydavatelstva objavil. Osobne si myslim, ze by sa mal on sam osobne zamysliet nad svojou etikou, a nie len kritizovat inych.
Spominany clanok som si s radostou precital (s radostou preto, ze sa uz na strankach zive a spol. neukaze). Ale je jednostranny. Stazuje sa na p. Lutonskeho, ako je zvykom znizil sa ku primitivnym nadavkam a nedal ziaden podklad jeho rozhorcenia.
Teraz poviem svoj nazor: v maile kde ho p. Lutonsky poziadal o clanok urcite nebolo nic o dohodnutych cenach, o nejakej zmluve za clanok alebo nieco podobne. Predpokladam ze slo o navrh - nespravite nam takyto clanok (viz aj napisane "Emailová objednávka obsahovala pouze pár vět objednávky článku, nic míň, nic víc.")? Ak je to tak (co sa asi nedozvieme, kedze ku zverejneniu emailu zrejme nepride), potom neexistuje nic co by zavazovalo panovi Hulanovy nejaku "vyplatu". Odvolavanie sa na etiku je hlavne z jeho strany velmi scestne. Duplom ze sa neda povazovat za eticke taketo "stazovanie" sa svetu.
Ego pana Hulana sa znova prejavilo..
Můj bože, to je budoucnost! Mí rodiče, přátelé, má dívka.. Už je nikdy neuvidím.. JUPÍÍÍÍÍÍ! (Fry s1e1)
cache
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod AndrewJ 2. 7. 2005 13:54

že zrovna Hulán mluí o etice :(
AndrewJ
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 2. 7. 2005 14:07

Chování pana Hulána mě mrzí. Sami víte, že jsem ho tady mnohokrát hájil.

Navíc ve svém článku píše nesmysly a vytrhává věci z kontextu. Já se ale nesnížím k tomu, abych tady vytahoval konkrétní věty ze soukromých e-mailů, které mi posílal, takže to už nebudu rozebírat.

Jen dvě věci. Článek jsem viděl předem a pan Hulán mi psal, že pokud se omluvíme, nevydá ho. Omluvil jsem se a článek přesto vyšel. Má ještě smysl psát něco o etice?

Pan Hulán zároveň odmítl do článku přidat naši oficiální reakci, takže ji píšu alespoň sem:

"Panu Hulánovi jsme několikrát napsali, že autorské honoráře se vyplácejí po vydání díla, nikoli po jeho odevzdání. Protože jsme se nedohodli na žádných individuálních podmínkách, platí veřejná pravidla dostupná například v tiráži časopisu. Navzdory jim jsme ale panu Hulánovi nabídli vyplacení autorského honoráře – přestože jeho článek z různých důvodů nevydáme."
Marek Lutonský
Hlavní administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod AZOR 2. 7. 2005 14:21

asi nema cenu tu neco psat, stejne to tu admin uzavře, typicky české.

Security: Jo měl by za to dostat zaplaceno, neni nic tak jasneho jako tohle...

"Panu Hulánovi jsme několikrát napsali, že autorské honoráře se vyplácejí po vydání díla, nikoli po jeho odevzdání." To je užasný....

Me se nektere veci tak nelibej, viz doupe.cz. Dema si lidi muzou stahnout z nekterejch serveru: ovsem ne oficialnim ale od jinech stranek, to je podle me taky prasarna.... doupe pak nema zadnej traffic a prazituje, ano doslova parazituje na jinech stránkch.
Marta Jandova's Absolute Monarchy Forever Rulezz - one country, one world, no wars, full of love.
ALL SHOULD DIE UNDER HER FLAG, AND FOR HER EYES !
AZOR
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 2. 7. 2005 14:28

Ale vždyť on za to dostane zaplaceno. O to přece nejde.

Pokud bychom za články platili hned po odevzdání, jaké páky bychom potom měli proti autorům, jejichž díla by byla nepublikovatelná? A že jich je dost! Odevzdali by špatný článek a my bychom za něj museli zaplatit.

Proto se platí za to, co vyjde. Když se ukáže, že důvod nepublikování je jiný než kvalita článku, autorský honorář autora nemine.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod cache 2. 7. 2005 14:33

AZOR píše:"Panu Hulánovi jsme několikrát napsali, že autorské honoráře se vyplácejí po vydání díla, nikoli po jeho odevzdání." To je užasný.... /quote]
Toto je standartny pristup vsade v oblasti tlace. Pozri sa na to zo strany vydavatela. Kazdy "blbecek" by mu mohol poslat clanok a ocakavat za to peniaze, pretoze ho predsa poslal..

AZOR píše:Me se nektere veci tak nelibej, viz doupe.cz. Dema si lidi muzou stahnout z nekterejch serveru: ovsem ne oficialnim ale od jinech stranek, to je podle me taky prasarna.... doupe pak nema zadnej traffic a prazituje, ano doslova parazituje na jinech stránkch../quote]

Co tym myslis? Nahodne som si pozrel par dem na stiahnutie a vsetky su na serveroch dope.cz.. Napada ma jediny dovod, preco by niektore nemohli byt - nedostali povolenie od autorov na umiestnenie dema na svojich strankach, preto je odkaz na inych..
Můj bože, to je budoucnost! Mí rodiče, přátelé, má dívka.. Už je nikdy neuvidím.. JUPÍÍÍÍÍÍ! (Fry s1e1)
cache
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tOplOaDer 2. 7. 2005 14:43

kvůli nejakymu clanku takovyho humbuku.. boze to je vul..
tOplOaDer
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 2. 7. 2005 14:52

No, na jednu věc bych upozornil, jednalo se o článek, který si u mě cíleně OBJEDNALA REDAKCE, ne o běžný článek nabídnutý mnou ke zveřejnění. A protože šlo o cílenou objednávku, a článek byl redakcí akceptován jako ok, je mi zcela jedno zda bude či nebude nakonec pro nedostatek místa publikován, to je problém redakce, ne můj, a není možné na toto vázat platbu.

Vše ostatní jsou jen neetické kecy kolem a Markovo špatné právní povědomí..

"Jak to začalo? Tři měsíce dozadu si u mě Marek Lutonský (šéfredaktor MobilMania.cz) osobně emailem objednal článek na recenzi GPS modulu Nokia / WayFinder navigace (nejednalo se tedy o článek redakci volně a nezávazně nabídnutý, ale redakcí vyžádaný a objednaný), se zmínkou, že na ten článek nemá čas, ať jej prosím napíšu já. Článek jsem napsal a odeslal, redakce jej akceptovala, zpracovala do redakčního formátu, požádala o doplnění popisků fotografií, a nabídla mi jej k autorizaci. Já jsem jej autorizoval k publikování a redakce jej zařadila ke zveřejnění. So far so good."
Naposledy upravil Radek.Hulan dne 2. 7. 2005 14:55, celkově upraveno 2
Radek.Hulan
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod bigsam72 2. 7. 2005 14:54

O panu Hulanovi si myslim sve. Nazval bych ho egocentrickym narcistou ale to je jina. Napoka se musim v tomto bode priklonit na jeho stranu. Jestli si nejaka redakce "vyzada sama" clanek, akceptuje jej a pak se krouti s jeho placenim .....

No comment.

Jak by se vam jako vyrobcovi napriklad pneumatik libilo kdyby vas kontaktoval manager nejake staje, udelal u vas objednavku, gumy prevzal, otestoval, akceptoval ale protoze s nimi nakonec jeho tym nejel tak by vam je odmitl zaplatit ? Asi by jste byl pekne ***** ....
bigsam72
Junior

Odeslat příspěvekod AndrewJ 2. 7. 2005 14:55

2 hulán: zaplaceno dostanš, omluvu jsi dostal... co ještě chceš... mám z tebe pocit, že vyvoláváš jen vopruz.... myslíš, že když umíš spoustu věcí, souložíš s misskama, že jsi bůh? Nejsi... Nepřeju ti nic zlého, ale myslím si, že ještě pěkně narazíš...
AndrewJ
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod bigsam72 2. 7. 2005 14:56

Ta vase "etika" je docela svinstvo. Ohanet se tim ze za clanky se plati az v momente kdy jsou vydany !!!!!.

Kdyby jste vyrabel chlebicky taky by se vam asi nelibilo kdyby pan odberatel z bufetu rikal, za chlebicky vam zaplatime az si je koupi zakaznici ...
bigsam72
Junior

Odeslat příspěvekod AndrewJ 2. 7. 2005 15:03

hypermarkety běžně platí 3 měsíce po dodání... vůbec je běžné že se platí za práci o dost později.... halvně mezi firmami,,,
AndrewJ
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků