Bleskovka : Hulána už tu neuvidíme !

Rady, náměty, připomínky...

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Gabelhirsch 2. 7. 2005 15:07

co na to říct? asi nic... hulán je hulvát. každý si udělá názor sám... jen škoda, že o charakterním plevelu se točí další diskuze. jednoho dne natočí hřebejk film podle jeho života... bude se to jmenovat "arogantní narcista, nepochopen nemilován" druhý díl nazvou "blbost se nepřejídá" a trilogii dovrší "jsem nejlepší v >>>doplňte si<<<"
Je opravdu nesmysl považovat myšlení za lidský výmysl…
Gabelhirsch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod yarik 2. 7. 2005 15:10

Ach jo
AMD 64 Toledo X2 4200+@6000+ MSI K8N Neo Platinum,4x1GB,
ATI Sapphire Radeon HD 2600 XT Ultimate,SEAGATE 1x80;3x750GB SATA II;
1x Sony NEC Optiarc-DVD-RW.CHILL-520W.Monitor ASUS VW222S.Win7 64bit.
yarik
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod AZOR 2. 7. 2005 15:21

cache píše:
AZOR píše:"Panu Hulánovi jsme několikrát napsali, že autorské honoráře se vyplácejí po vydání díla, nikoli po jeho odevzdání." To je užasný.... /quote]
Toto je standartny pristup vsade v oblasti tlace. Pozri sa na to zo strany vydavatela. Kazdy "blbecek" by mu mohol poslat clanok a ocakavat za to peniaze, pretoze ho predsa poslal..

To jsi trošku přehnal ne?, to je uplne jina vec... H. píše ze ten clanek mel napsat.

tquote="AZOR"]Me se nektere veci tak nelibej, viz doupe.cz. Dema si lidi muzou stahnout z nekterejch serveru: ovsem ne oficialnim ale od jinech stranek, to je podle me taky prasarna.... doupe pak nema zadnej traffic a prazituje, ano doslova parazituje na jinech stránkch../quote]
Co tym myslis? Nahodne som si pozrel par dem na stiahnutie a vsetky su na serveroch dope.cz.. Napada ma jediny dovod, preco by niektore nemohli byt - nedostali povolenie od autorov na umiestnenie dema na svojich strankach, preto je odkaz na inych..


No ja ti z hlavy nereknu nic konkretniho, ale kdyz na to narazim pripada mi to dost drsne... protoze zive.cz,doupe.cz jsou rejžovací stránky, kdyby to byla nějaká fan stránka nebo tak neco .. tak to chápu ale takhle....
Marta Jandova's Absolute Monarchy Forever Rulezz - one country, one world, no wars, full of love.
ALL SHOULD DIE UNDER HER FLAG, AND FOR HER EYES !
AZOR
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Mario 2. 7. 2005 15:27

Marek L. píše:Pokud bychom za články platili hned po odevzdání, jaké páky bychom potom měli proti autorům, jejichž díla by byla nepublikovatelná? A že jich je dost! Odevzdali by špatný článek a my bychom za něj museli zaplatit. m/quote]


Není tohle tvrzení trošku mimo mísu, když jste článek přijali a byli s ním spokojeni?

Jinak souhlasím s těmi, kteří hájí p. Hulana... Čtu jejich reakce a každý z nich zdůvodňuje oprávněnost jeho chování... Ti ostatní zastávající se Mobilmanie umí jedině nadávat - aniž by konkrétně napsali, co udělal pan Hulán špatně... Vynadat někomu umí každý vůl, že? Epideme, Gabelhirschi a další...
Naposledy upravil Mario dne 2. 7. 2005 15:31, celkově upraveno 2
Mario
Junior

Odeslat příspěvekod AndrewJ 2. 7. 2005 15:30

Já na Hulána nenadávám... Dostane zaplaceno, dostal omluvu... dostal vše... Nechápu co víc chce?
AndrewJ
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Mario 2. 7. 2005 15:33

Ano, ale kdy dostane zaplaceno? Až potom, co si v několika mailech stěžoval... Právě o to tu jde - chtěl jen aby mu bylo zaplaceno... Teď už asi nechce nic...

Dostal peníze, dostal omluvu, ale taky prakticky dostal "vyhazov" - a ještě mu tak trochu vyhrožovali, že by mohl mít problémy s práci jinde... Tohle opravdu není etické. Marek L. mně trošku zklamal.
Mario
Junior

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 2. 7. 2005 15:38

Také to trochu nechápu. Vždyť celá kauza vznikla tím, že šéfredaktorka Mobilit panu Hulánovi napsala, že posíláme autorský honorář.

Pan Hulán se s námi mohl předem dohodnout na individuálních podmínkách. To se dá zařídit. Z jeho strany ale nepadl jediný dotaz, jediná připomínka, přestože pro nás už několikrát něco psal a ví, jak to chodí.

Můžeme diskutovat, proč se za články platí, až když vyjdou. K tomu ale můžeme přidat i diskuzi, proč se faktury proplácejí po několika týdnech, proč mzdu dostáváme jednou měsíčně, přestože pracujeme každý den. Pravidla jsou takto nastavená a pokud jde o média, nevím, jestli najdeme časopis, kde se za články platí ještě před tím, než vyjdou.

K vyhrožování: znáte jen jednu stranu příběhu a navíc jen vyseknuté kousky, ne kontext. To, co nám pan Hulán psal, ale opravdu publikovat nebudu.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Gabelhirsch 2. 7. 2005 15:43

Marek L. píše:Také to trochu nechápu. Vždyť celá kauza vznikla tím, že šéfredaktorka Mobilit panu Hulánovi napsala, že posíláme autorský honorář.

Pan Hulán se s námi mohl předem dohodnout na individuálních podmínkách. To se dá zařídit. Z jeho strany ale nepadl jediný dotaz, jediná připomínka, přestože pro nás už několikrát něco psal a ví, jak to chodí.

Můžeme diskutovat, proč se za články platí, až když vyjdou. K tomu ale můžeme přidat i diskuzi, proč se faktury proplácejí po několika týdnech, proč mzdu dostáváme jednou měsíčně, přestože pracujeme každý den. Pravidla jsou takto nastavená a pokud jde o média, nevím, jestli najdeme časopis, kde se za články platí ještě před tím, než vyjdou.i/quote]


inteligentnější to chápou... pro zbytek se namáháte zbytečně... on pan hulán není hlupák... vždy dělá něco s jasným záměrem. jeho reakce je mimo, souhlasím s vámi. dobře věděl jak se věci mají, proto jeho údiv je zcela jasně neupřímný a zjištný... čiže něco kuje, nebo si publicitou snaží získat pozornost tj. finance pro své "podnikání".
Je opravdu nesmysl považovat myšlení za lidský výmysl…
Gabelhirsch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cache 2. 7. 2005 15:44

Mario píše:Vynadat někomu umí každý vůl, že? Epideme, Gabelhirschi a další...l/quote]

Nehnevaj sa, ale toto si vyprosujem. Vo svojich prispevkoch nemam ani jednu nadavku (ak neberieme do uvahy skomoleninu mena, ktoru ho prezyvaju jeho odporcovia a spomenul som ju v prvom prispevku). Nenapadlo ta, zde nadavanim a osocovanim sa dostavas na uroven tych na ktorych nadavas?




Druha strana pohladu - mozeme byt radi, ze vdaka R. H. sa do "nudnych" vod IT dostalo troska bulvaru :lol:
Můj bože, to je budoucnost! Mí rodiče, přátelé, má dívka.. Už je nikdy neuvidím.. JUPÍÍÍÍÍÍ! (Fry s1e1)
cache
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Gabelhirsch 2. 7. 2005 15:51

to Mario...

v demokracii můžeš mít názor jaký chceš... svoboda jednoho končí tam kde začíná svoboda druhého. smiř se s tím... hulán je kontroverzní osoba. někdo ho "žere" jiný ne...
Je opravdu nesmysl považovat myšlení za lidský výmysl…
Gabelhirsch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 2. 7. 2005 15:55

Marek L. píše:Také to trochu nechápu. Vždyť celá kauza vznikla tím, že šéfredaktorka Mobilit panu Hulánovi napsala, že posíláme autorský honorář.r/quote]


Ona ale (Tereza) napsala, že mi prokazuje milost a posílá honorář, a to je něco zcela jiného, ne že jen posílá honorář.

Nestojím o milosti.

Platbu jsem již několikrát urgoval, a poté se někdo "milostivě uvolí mi zaplatit, i když prý nemusí".

A v tom je celý problém. Seru na Vaše milosti, jde mi o morálku a spravedlnost ;-) Chtěl jsem omluvu kvůli té neštastné formulaci, protože se jedná o Vaši POVINNOST, splněnou POZDĚ (dosud ne), ne o mě prokazovanou MILOST.

A vy jste se Marku místo omluvy začal chovat jako totální business hulvát, a dokonce argumentovat, že vlastně na nic ani nemám nárok, než jsem vás právně přesvědčil o opaku.

To je prostě chování business hulváta, sorry.
Radek.Hulan
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Jony 2. 7. 2005 15:59

to Radek Hulan: Pokud si myslis, ze nesplnili podminky dane smlouvou, tak je (CP) dej k soudu. A za nejakych 10-12 let mozna budes mit rozsudek.. :-B
Jony
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 2. 7. 2005 16:02

Pane Huláne, nikdo vám neprokazuje milost, myslím, že to chápete špatně.

Pokud vám jde o morálku, nikdy byste po mé omluvě nevydal článek. Omluvou jste totiž podmiňoval jeho nevydání (pokud bych měl použít vaše výrazy, šlo o vyhrožování, že to jinak pěkně rozmáznete). Ale to už teď nemá smysl řešit - tohle se ostatně nikdy nemělo řešit veřejně.

Zároveň bych chtěl upozornit, že pokud máte zájem o autorský honorář, článek už nesmíte vydat jinde, ani na svém webu. Formulace o způsobu výplaty autorských honorářů v tiráži se jinak týká všech článků, nejen těch, které nejsou vyžádané. Nevyžádané články v podstatě neexistují, vždy jde o domluvu s redakcí.
Naposledy upravil Marek Lutonský dne 2. 7. 2005 16:08, celkově upraveno 2
Marek Lutonský
Hlavní administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Gabelhirsch 2. 7. 2005 16:03

jak zpívá nohavica... " z okna nám nadává héééérec jakýsi..." ne.. teď vážně... nic není černobílé, ale... ptám se vás radku.... vážně jste byl tak šokován, nebo je za vaším počínáním něco jiného? nejsem váš fanda, ale za duševního chudáka vás tedy nemám, proto se divím vašemu údivu (zajímavý slovní obrat). nečekal jste podobnou "debatu"??? neuražte se, ale vypadá to, jako že je pro vás fetiš, když vás lidi kritizují... pěkný den...
Je opravdu nesmysl považovat myšlení za lidský výmysl…
Gabelhirsch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod p0etrik 2. 7. 2005 16:04

Nevim co bylo mezi Cpress a Hulanem. Pochybuju, ze s nim nechteji dale spolupracovat, protoze chtel penize. Dulezite je, ze tyhle veci se proste neresi verejne. Hulan je blb a tu vetev pod sebou si podrezal sam.
p0etrik
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků