lunexaci pozor - uz vam odzvonilo

Linux, Unix, BSD systémy, distribuce, open source

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod mapper (novy) 16. 9. 2005 20:01

pre rozumnych: kto pouziva Linux nech ho pouziva, kto pouziva WIN ako ja tak ho pouzivajte nadalej a nehadajte sa medzi sebou :) podme sa radsej hadat ci je lepsi Symbian alebo PalmOS :D to je tiez riadny rozdiel :D
... nic nie je nemozne tym, ktori veria ...
mapper (novy)
Junior

Odeslat příspěvekod duch 16. 9. 2005 20:27

Lemur

nehnevaj sa na mna, ale tak krasne vyjadrena myslienka v tomto fore uz davno nebola,a to myslim vazne. Podla ma toto hlavu aj patu aj s trochou cinskej filozofie. To je ono. Unixy uz existuju vo vseliakych foriem od roku 70 minuleho storicia uz su v podstate state of art. Mam t.c. sice spusteny Win ale musel som reagovat.


Duch
duch
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod yaroukh 16. 9. 2005 21:14

ze MS v OS zase posiluje, uz jsem fakt nekde pred par tydny cetl; mozna to byl stejny zdroj a je to kravina nebo statisticka chyba, mozna je to proste pravda ... ale titulek tematu je urcite dost blbej (a nektery reakce skoro stejne)
my favourite music: sounds4u.net/?fuID=3
yaroukh
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mapper (novy) 16. 9. 2005 21:17

prejdime vsetci na MAC a bude :D
... nic nie je nemozne tym, ktori veria ...
mapper (novy)
Junior

Odeslat příspěvekod stanley (novy) 16. 9. 2005 21:22

kdepak!!! sinclair ZX Spectrum Plus .. to byla vrcholna era zrucnosti ve vyrobe stolniho hardware, od te doby uz to jde s zelezem jen s kopce, ach to byly casy :,(
stanley (novy)
Junior

Odeslat příspěvekod khihihi 16. 9. 2005 21:36

mapper píše:pre rozumnych: kto pouziva Linux nech ho pouziva, kto pouziva WIN ako ja tak ho pouzivajte nadalej a nehadajte sa medzi sebou :) podme sa radsej hadat ci je lepsi Symbian alebo PalmOS :D to je tiez riadny rozdiel :D
moja rec :mrgreen:
Moderátor diskusného fóra Živě.cz ve výslužbě
khihihi
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ilicz 17. 9. 2005 11:58

Stanley - Po prosteni cele teto diskuze mam z vasich prispevku pocit, ze pro uzivatele jako jste vy nebo treba ve vasem pristupu podobny Jiri X. Dolezal, je opravdu nejvyhodnejsi zustat u M$ Windows a ostatnich M$ produktu a zapomenout, ze kdy vubec nejaky Linux existoval.... udelate tim sluzbu nejen sobe, ale i celemu Linuxu a ptazmo mozna i lidstvu... Preji vam maly index padavosti...
[i]Registered Linux user no. #387946[/i]
ilicz
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod huapiskot 17. 9. 2005 12:16

Dva roky jsem se zajimal o Linux, takze nejsem uplne tak nezasvetcenej. Pod dvou letech opet prechazim na Windows!!! Jsem bezny uzivatel - student, vyuzivam office aplikace, multimeda a programuji v C++, proc jsem opustil Linux? uz jsem na to nemel nervy!!! Kdyz chci neco nainstalovat tak musim nejdrive spoustu casu hledat jestli najdu balicek pro konkretni distribuci, a kdyz ho najdu tak pak to chce stejne nainstalovat dalsich milion veci, kdyz je sezenu tak je zase nejakej konflikt, visichni to zname. Kompilovani ze zdrojaku zase dela bordel, protoze system pak nevy jestli je danej soft nanistalovanej. Lze pouzivat utility jako check install - ale nefunguje to vzdy. Dalsi obrovsky minus je podpora hardware. Kdyz jsem uzival linux tak jsem spoustu casu musel venovat jeho studiu abych ho mohl ovladat abych v nem mohl vubec delat. To je spoustu casu. Ve Win muzu venovat cas efektivne mim problemum a studiu OS. Nerikam ze Linux je spatnej, ale tento OS potrebuje obrovske mnozstvi usili - studiu, clovek musi mit pocitac a komponenty ktere maji ovladace i pro Linux, jinak to je na houby. Nyni jsem presel opet na Win a prechazim na C#. Az v Linuxu bude instalace software hrackou - jednim klikem a ne jako v castych situacich prace na nejedno odpoledne, tak se k nemu s usmevem vratim.
huapiskot
Junior

Odeslat příspěvekod stanley (novy) 17. 9. 2005 13:11

to je ono: ja, bezny uzivatel, pozaduji aby pocitac slouzil mne, nikoliv naopak, jak se to za jistych okolnosti muze stat v pripade linuxu (ovladace, kompilace .. ani popravde nevim k cemu to je, jsem zvykli ze program stahnu, nainstaluji a pracuji ... ). KDYZ SI NAINSTALUJI LINUX, BUDU PRACOVAT EFEKTIVNEJI, RESP. VRATI SE MI CAS INVESTOVANY DO NAUCENI SE OVLADAT NOVY PRODUKT V PODOBE VYSSI EFEKTIVITY PRACE? treba ano, presvecte me, nevyhybam se smysluplne diskusi. pan JXD, jakozto novinar, jiste shledal ze mu linux praci nijak neusnadni, alespon ne natolik, aby kvuli tomu musel prejit z WIN.. to ze windows nedokazi nejefektivneji vyuzivat hard. prostredky, ale na druhou stranu to vynahrazuji jednoduchosti mi, jako vetsine dalsich uzivatelu vyhovuje .. ceny hardware uz nejsou tak velke, ze bych si nemohl dovolit prikoupit ram, kdyz uz system nestiha.. a ze po je problem se stabilitou systemu win po roce dvou uzivani bez reinstalace? no a co! je to preci jen spotrebni zbozi, stejne jako je vhodne jednou za cas vymenit boty nebo auto, tak prijde cas na vymenu pocitace..
... "udelate tim sluzbu nejen sobe, ale i celemu Linuxu a ptazmo mozna i lidstvu" .. to jsou vsichni uzivatele linuxu tak vztahovacni a netolerantni.. ja linux v zadnem pripade nezatracuji, jen rikam ze jako produkt mi nema co nabidnout, stejne jako vetsine uzivatelu pc
stanley (novy)
Junior

Odeslat příspěvekod pexxi 17. 9. 2005 13:37

Prekladat subjektivne nazory redaktorov nejakeho servera bez vlastneho nazoru na danu problematiku a informacii o nej a vytvaranie unahlenych zaverov je asi tvoja zaluba, co?

Ale aspon som sa pekne zasmial... ;-)

2 (ten kometar predo mnou... ;-): Celkove naklady a vydaje pri prechode na novy system (Win -> Unix), treba porovnavat z dlhodobeho hladiska a nie, ze prve tri mesiace sa budes musiet naucit nove veci...
It's better to be wholly alone, than alone with ass-holes. ;-)
pexxi
Junior

Odeslat příspěvekod stanley (novy) 17. 9. 2005 13:55

ja nic neprekladam, to je muj nazor, ktery jsem si na to vytvoril sam, v tom clanku je to spise o profesionalech, ja jsem se na tuhle problematiku koukal z pohledu "obycejneho" uzivatele. koukam ze jedine co umis je smat se, ale abys mi vysvetlil jaky ze to pro mne bude mit prinos, ze se budu muset tri mesice ucit nejaky novy operacni system, tos mi moc nerekl.. zatim jsem od vsech zastancu linuxu neslysel JEDINY duvod, opakuji JEDINY, ktery by mne donutil prejit (nebo alespon uvazovat o prechodu) na tento operacni system, tak stale cekam!!!! (jsem normalni uzivatel, student, obor pravo, comp vyuzivam i k praci.. (zaroven ale i fanda do pc a tehnologie.. zacinal jsem na sinclair zx spectrum plus, takze vim co je to prikazova radka!!) .. jaky to pro mne ma uzitek!!!) CEKAM!!!!
stanley (novy)
Junior

Odeslat příspěvekod Kyong 17. 9. 2005 14:00

to huapiskot: Kdyby si třeba od té doby, co jsi viděl poprvé počítač, začal se učit s Linuxem, tak by ti dneska zase 2 roky nestačili na to aby ses naučil pracovat s Windows. Já už se s Windows učím taky od té doby, co jsem je poprvé viděl jako Win 95. A pořád ještě dnes dokážu zjistit další věci, se kterými se zase pracuje o něco lépe. Teď se taky začínám zajímat víc o Linux a vím, že naučit se skoro s každým OS trvá celkem dlouho, než se pak naučíš tolik věcí, aby se ti s tím pracovalo bez problémů a nijak to při práci nezdržovalo. Stejné to bylo i s Windows. Ze začátku jsem taky vůbec nevěděl, kde co dělat a ani jsem nevěděl, co tam teda dělat. A znal jsem taky jenom hry. Ale jelikož už je to nějaká doba, tak dneska je to pro mně úplně jiné. A stejné by to bylo i s Linuxem.
Kyong
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod stanley (novy) 17. 9. 2005 14:02

ja se nebavim o nakladech na prechod (investice do soft a hard), ja se ptam, jaky to pro mne bude mit prinos - osobni prinost pro mou osobu - kdyz misto prace za kterou dostavam penize a studia, ktere zvysuje moji kvalifikaci se budu ucit tri mesice novy operacni system?!? boze muj, to jsou vsichni LINUX ULTRAS tak natrvdli jako ty?
stanley (novy)
Junior

Odeslat příspěvekod Pietro (novy) 17. 9. 2005 14:06

stanley píše:to je ono: ja, bezny uzivatel, pozaduji aby pocitac slouzil mne, nikoliv naopak, jak se to za jistych okolnosti muze stat v pripade linuxu (ovladace, kompilace .. ani popravde nevim k cemu to je, jsem zvykli ze program stahnu, nainstaluji a pracuji ... ). KDYZ SI NAINSTALUJI LINUX, BUDU PRACOVAT EFEKTIVNEJI, RESP. VRATI SE MI CAS INVESTOVANY DO NAUCENI SE OVLADAT NOVY PRODUKT V PODOBE VYSSI EFEKTIVITY PRACE?


To je presne ono. Windows si ziju vlastnym zivotom a niekedy si robia, co nechcem. Zato linux robi presne to, co chcem ja. Rozdiel bol ale v tom, ze som nepouzil univerzalnu distribuciu (ako Windows) ale chvilu som stravil hladanim vhodnej distribucie a potom par dni vyladenim, aby operacny system a aplikacie robili presne to, co chcem. A kedze teraz presne to, co potrebujem, pracujem efektivnejsie ako vo Windows. Jasne to vidim, pretoze pracujem v oboch OS.

Par prikladov. Vo Windows mam 2 virtualne plochy, na jednej mam Word Pro a Lingeu, na dalsej mail, browser, dalsie slovniky. Pri praci medzi nimi neustale prepinam, pretoze potrebujem slovniky, ale ked chvilu pracujem s Word Pro a prepnem na druhu pracovnu plochu, aplikacie z nej medzitym odswapovali na disk, aj ked mam 200 MB volnej pamate a trva 5-10 sekund, kym sa s nimi da pracovat. Neviem, co maju Windows so swapovanim, ale zdrzuje to a ked sa mi toto stane viac krat za hodinu, postupne sa to nazbiera a kopu casu tak stravim cakanim na Windows. V Linuxe s tym nie je problem.

Dalsia vec je, ze v linuxe nevypinam aplikacie. Mam ich na 4 pracovnych plochach. Ked prebootujem do windows a vratim sa spat, vsetko sa mi otvori tam, kde som skoncil, napr. dokument v KWorde alebo html stranky v Quante.

Takisto slovniky na kontrolu pravopisu mi funguju skoro vsade. V OpenOffice, v KOffice, v Kate, v Quante, v Kmail, v Konquerore. Funguje kontrola pravopisu vo Windows napr. v Notepade? Kazdy to asi nepotrebuje, ale ja to potrebujem, takze pre mna je praca v linuxe efektivnejsia.
Pietro (novy)
Junior

Odeslat příspěvekod AndrewJ 17. 9. 2005 14:08

stanley: pokud se naučíš ovládat linux, i to zvýší tvou kvalifikaci.
AndrewJ
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků