Přes modem se je možno připojit pouze na seznam.cz

Poskytovatelé a technologie, dial-up, ADSL, kabel, optika, bezdrátové připojení

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Příjmení a jméno 19. 1. 2006 18:35

Před chvílí mi volal kolega, že se je schopen připojit přes modem pouze na seznam.cz. Fungují i odkazy na seznamu, ale v adresním řádku může zadat cokoliv a vždy se pouze zobrazí hláška, že stránka není nalezena (české i zahraniční stránky). Způsob nastavení připojení na seznam.cz má přes tu jejich samoinstalační utilitku, která si po poklikání vše nastaví sama. Údajně v režimu offline nepracuje. Nevíte čím to může být? na spyware se to chová dost podivně, tak nevím. PC bylo přeinstalováno před týdnem, modem nastaven v pátek a problém se vyskytnul teprve včera.

Má WinXP SP2 (snad už úplně záplatovaný), IE6.
Check your six!

Linux je nejlepší operační systém. Za ty peníze. :-D
Příjmení a jméno
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod x-father 19. 1. 2006 19:48

To muze byt spoustou veci.... to si jako myslis, ze my ted tady budeme psat takhle naslepo napady a ty je budes volat/psat nekomu tretimu a takhle se to da dohromady???

Mam jednu otazku - znas prikaz PING a umis ho pouzivat??? Pokud ne, tak nema smysl zadna polemika - pokud to vis, tak bys na to mel prijit sam.
ABEL: všichni, kdo odmítají vzít si mé názory za své, jsou idioti.
x-father
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Jack 19. 1. 2006 20:18

To jsem uz jednou zazil. Kdyz jsem v drevnich dobach instaloval dialup pres instalacni CD jisteho dodavatele, prihlasi se nejprve pro vytvoreni uctu. Pusti te ale jen na stranku te dotycne firmy. Mam dojem, ze tvuj/Vas znamy nevyplnil registracni udaje a hned se pustil do browseni.
Drzim palce.
Jack
Junior

Odeslat příspěvekod Příjmení a jméno 19. 1. 2006 23:20

Je mi jasné, že to může být spoustou věcí. Takže sháním nějaké typy, čím by to mohlo být, než se k němu stavím. Možná, že to bude nějaká blbost, kterou vyřeší bez mojí přítomnosti na místě a bude stačit pouze zavolat. Bohužel neznám aktuální stav věcí, co s tím pokutili a podobně.

Pouze vím, že jsem jim to zprovoznil, připojení mají přes Seznam a ten by neměl být zákeřný (při instalaci připojení se pokliká na konfigurační soubor, ten si nastaví vše potřebné pro anonymní připojení a zpoplatněno to je dle běžných tarifů ČT), ale cca po 5-ti dnech se nepřipojí už na nic jiného. Pokud je mi známo, tak se Seznam nemusí nikde registrovat. Jestliže se jedná o anonymní připojení, tak nemohou požadovat údaje o užiavteli.

S pingem to je dobrý nápad, ale pokud si pingnu pouze na Seznam a nedostanu se jinam, nevím, co si mám o tom myslet. Pokud by browser nenašel vůbec nic a pingnout šlo všude, tak tam má brouka, který brání funkci Exploreru, ale takto selektivně si nejsem moc jistý. Neznám soft, který by zpřístupnil pouze českou domovskou stránku...
Check your six!

Linux je nejlepší operační systém. Za ty peníze. :-D
Příjmení a jméno
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod u17 19. 1. 2006 23:30

prvni co bych udelal, tak bych se ho zeptal, jestli ma od toho PC jeste krabice....kdyby je mel, tak at periferie zabali a zanese naz5....to bude nejlepsi reseni. A ty, kdybys byl co k cemu, tak mu s tim pomuzes....kdyz necemu nerozumim, tak se do toho NESERU!!! Ja taky nestavim baraky....bleeeeeeeeeeeeeeeeeed
u17
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod u17 19. 1. 2006 23:31

dodatek: jebal pes madarskou fenu :lol:
u17
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Příjmení a jméno 20. 1. 2006 08:07

2 u17: Nemáš nějaký osobní problém? Pokud neumíš poradit, tak se laskavě neozývej. Jsi si vůbec jistý, že reaguješ na můj dotaz?

1. Jedná se s největší pravděpodobností o SW závadu a na ty se jaksi reklamace nevztahují. Takže nějaké nošení PC zpět (prodejci?) nepřipadá v úvahu, zvláště, když celé PC kupovali bez OS. PC mu v klidu fungovalo přes rok, akorát ho uvedli do stavu šíleného bordelu na HDD, takže následoval reinstal OS, modem nefungoval, protože měnili providera a z pevné linky volali přes nějaká čísla před vlasním volaným číslem. Telekomunisti to opravili, takže vše bylo několik dní OK (cca 5 dní).

2. Pokud se nepřipojí na na net a má tam broučky na které běžné softy nestačí (má tam Ad Aware a Spyboot) a budu muset stáhnout něco jiného a vzhledem k tomu, že jediný způsob připojení je přes modem, tak se nikam nedostanu. Navíc vzhledem ke spoustě havěti, co se dnes pohybuje světem musí občas člověk zjistit o co vůbec jde a to bez Netu moc nepůjde.

3. Ke kolegovi se dostanu nejdříve v neděli a pokud bych to pořešit "via hot line", tak si ušetřím cestu.

4. Mám jen velice kusé informace o problému, ještě jsem u něj nebyl (po té, co mu to dělá) a vím, že s tím PC dokážou dělat psí kusy.

5. Lama nejsem, ale na místě nebudu mít podmínky pro řešení jako v práci nebo doma... Možná proto se před vlastním řešením snažím shromáždit potřebné informace, ačkoliv analýza problému mě teprve čeká.

Je jasné, že nejdříve ještě zkusím stáhnout údaje na alternativní připojení a také také různé antispywarové softy a Hijacka.
Check your six!

Linux je nejlepší operační systém. Za ty peníze. :-D
Příjmení a jméno
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod x-father 20. 1. 2006 10:30

No jak tady poznamenal kolega, ze tam mozna zustal viset nejaky univerzalni login s kterym by to pustilo jen ana jeden web, tak to je sice pravda ze to tak driv bylo, ale ted uz se par let pouzivaji anonymni pripojeni a tak myslim ze je to nesmysl. Leda ze by to konfiguracni CD (nebo soubor) bylo nejak hodne stare.

Jinak s tim pingem jak jsem psal na to jdes dobre - prece jen tedy vis. Ale never tomu ze by si to s nim dokazal vyresit po telefonu.

Jinak:

1) Zjistim si zda ma PC pridelenou ip adresu a jakou (ipconfig /all)

2) Zkusim pingnout seznam (ping http://www.seznam.cz)

3) Zkusim pingnout jinam

4) Zkusim jiny internetovy prohlizec nez IE (firefox)

5) Zkusim vypnout firewall (nezapomen, ze maji XP i svuj vlastni)

6) Zkusim se nekam napojit telnetem (telnet http://www.centrum.cz 80)

Tak kdybys pak nevedel, tak sem napis jak se to chovalo - ke kazdemu z tehle 6 bodu, ale po telefonu to s nim fakt neudelas.



Jinak pro u17:

Prvnimu prispevku jsem je opravdu zasmal, i kdyz je to ponekud tvrde a sem na forum to nepatri.

Tvuj druhy prispevek je vylozene trapny a lide s takovym chovanim tady na nasem foru dostavaji bezne trvaly BAN, tak se podle toho zarid jak uznas za vhodne.
x-father
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod x-father 20. 1. 2006 10:35

A jeste bych dodal:

7)

Zkusit zda fungiji preklady DNS. (tedy: nslookup http://www.seznam.cz a zda vyplivne jeho IP adresu a pak treba nslookup http://www.centrum.cz)

8) Zkus zadat do IE rovnou IP adresu a ne domenu - (tedy to IE misto http://www.centrum.cz napis 213.29.7.234)

9) Zkontroluj prikazem ipconfig /all jake ma nastavene DNS servery
ABEL: všichni, kdo odmítají vzít si mé názory za své, jsou idioti.
x-father
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Příjmení a jméno 20. 1. 2006 12:34

Pánové zatím díky. Vyzkouším, co se s tím dá dělat. Uvidíme, kde bude bota, třeba si jen někdo pohrál s nastavením, kde neměl na nic sahat. :-)

Nastavení na Seznam jsem udělal pomocí toho souborku internet.seznam.ins, bude to asi verze z doby před cca 1 rokem. Zkusím ještě novou, ale nemyslím si, že by měla být jiná.

Jak jsem si tak vybral příspěvky u17, tak podobných, jako ty výše, má tak polovinu z těch, které dal tady na fórum...
Check your six!

Linux je nejlepší operační systém. Za ty peníze. :-D
Příjmení a jméno
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Příjmení a jméno 27. 1. 2006 18:42

Chybka byla nakonec úplně jinde. Seznam spadnul pod Volného, a od té doby blbne připojení přes Seznam (nejenom kolegovi). Stačí zvolit jiný způsob připojení např. zadat natvrdo číslo a spol. na Volného, nebo Centrum atd. a problém není.
Check your six!

Linux je nejlepší operační systém. Za ty peníze. :-D
Příjmení a jméno
Junior
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků