ACERy.... plusy a minusy...

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Alnag 1. 4. 2006 19:37

e1 píše:
swarm píše:Otazka je, jestli potrebujete notebook na praci, kde se kvuli nemu nebudete nijak omezovat, a nebo jestli ho chcete doma dat do vitrinky ;-).
Asi tak ;)


Když se ke svým věcem chováš prasácky tak si holt musíš připlatit. To mi srdce nedrásá. Já se k nim chovám ohleduplně a tak ušetřím. :-B
In nomine Ordinis!
Alnag
Junior

Odeslat příspěvekod e1 1. 4. 2006 21:22

Otázkou je či chceš aby elektronika slúžila tebe, alebo ty elektronike. ;) Ja preferujem tú prvú možnosť. Samozrejme snažím sa svoju veci chrániť, ale určite sa kvôli nejakému bežnému daždu nebudem pri fotení obmedzovať. To bol príklad. ;)
e1
Junior

Odeslat příspěvekod Patrix 1. 4. 2006 21:27

Třeba u IBM jsem zaznamenal vyšší poruchovost než u Acerů :-B
Žádné ocelové panty to nezachrání :lol:
Patrix
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod e1 1. 4. 2006 21:38

Tak to ma zaráža. O aké počty, resp. serie notebookov sa jedná?
e1
Junior

Odeslat příspěvekod Ladiz 4. 4. 2006 11:50

Alnag píše:
e1 píše:
swarm píše:Otazka je, jestli potrebujete notebook na praci, kde se kvuli nemu nebudete nijak omezovat, a nebo jestli ho chcete doma dat do vitrinky ;-).
Asi tak ;)


Když se ke svým věcem chováš prasácky tak si holt musíš připlatit. To mi srdce nedrásá. Já se k nim chovám ohleduplně a tak ušetřím. :-B /quote]

Samozrejme, pokud budes mit nb jen stale na stole ve svem pokoji (jak se mi v poslednich mesicich stalo s mym :oops:), tak nehrozi zadne poskozeni (ba ani opotrebovani pantu - pac svuj nb davno ani nezaviram, kdyz ho vypnu :)). Pak ale spis doporucuju desktop nez nb :twisted:. Problem nastane, az zacnes nb prenaset, nedejboze na nem pracovat i po ceste...
Ladiz
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Vincent 4. 4. 2006 13:35

já mám ace aspire 3023wlmi už něco přes půl roku.Zatím jsem s ním neměl žádnbý problémy, funguje tak jak má. Akorát panty u displeje začínají mít trošku vůli (snad se už nebude zvětšovat) a baterka už nemá taky takovou výdrž jako na začátku.Ale to je asi normální jev :)
Vincent
Junior

Odeslat příspěvekod Alnag 4. 4. 2006 18:25

Ladiz píše:Samozrejme, pokud budes mit nb jen stale na stole ve svem pokoji (jak se mi v poslednich mesicich stalo s mym :oops:), tak nehrozi zadne poskozeni (ba ani opotrebovani pantu - pac svuj nb davno ani nezaviram, kdyz ho vypnu :)). Pak ale spis doporucuju desktop nez nb :twisted:. Problem nastane, az zacnes nb prenaset, nedejboze na nem pracovat i po ceste...


Samozřejmě svůj notebook nosím všude sebou. Každý den. Mám ho rok a nemá ani škrábnutí. Proč? Mám kvalitní batoh a netřískám s ním všude možně abych si dokázal že dvacet tisíc investovaných do "lepších" plastů stálo za to.
In nomine Ordinis!
Alnag
Junior

Odeslat příspěvekod muskaat 5. 4. 2006 07:17

stretli ste sa s vypalenymi bodmi na LCD u ACERU ?
Mam MSI a tam mam 1 bod vypaleny skoro v strede :-(
muskaat
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod 5h1nj1 5. 4. 2006 07:40

Patrix píše:Třeba u IBM jsem zaznamenal vyšší poruchovost než u Acerů :-B
Žádné ocelové panty to nezachrání :lol:-/quote]


Nejaky sofistikonany zert, predpokladam.
5h1nj1
Junior

Odeslat příspěvekod Ladiz 5. 4. 2006 08:00

5h1nj1 píše:
Patrix píše:Třeba u IBM jsem zaznamenal vyšší poruchovost než u Acerů :-B
Žádné ocelové panty to nezachrání :lol:-/quote]

Nejaky sofistikonany zert, predpokladam.

Jj, uz je davno po Aprilu :wink:
Ladiz
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MM73 5. 4. 2006 08:36

Ano, ja som mal, nie sice dead pixel ale light pixel, asi 6, a vymenili mi v servise display za novy. Novy je v pohode.
MM73
Junior

Odeslat příspěvekod Ripper 6. 4. 2006 08:11

Pridam teda aj ja nejake skusenosti.

Mam Acer Aspire 1501 LMi. Bol to jeden z prvych notebookov (ak nie uplne prvy) s Athlonom 64 na nasom trhu. Pouzivam ho denne uz viac ako 2 roky. Som nadmieru spokojny.

Jediny problem, ktory sa vyskytol bolo, ze mi odisla DVD napalovacka. V servise mi ju vymenili za novu v ramci zaruky. Inak som ziaden problem nemal ... klop, klop, klop :)

Ako tak citam rozne prispevky vo fore co sa Acer-ov tyka, tak zacinam mat pocit, ze som asi najstastnejsi pouzivatel v sirokom okoli. :D K notebooku sa spravam slusne a zatial funguje vsetko ako ma.

Vykonny je tiez dost, hlavne po drobnych upgradoch (rychlejsi disk, viacej pamate, nova DVD DL napalovacka). Som spokojny, zatial som nenasiel ziaden iny notebook, za ktory by som ho bol ochotny vymenit.

Plusy a minusy (hodnotim len tento jeden konkretny kus a moje osobne skusenosti):

+ vykon
+ spolahlivost
+ upgradovatelnost
+ dostupnost nahradnych dielov

+/- skusenosti so servisom (nejake veci im trosku dlhsie trvali)

- hmotnost (je to DTR notebook a vedel som do coho idem)
- hluk pri 100% zatazi

Asi tolko k Acer-om
Ripper
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lev-7 8. 4. 2006 06:07

Tak já jsem zatím taky šťastným majitelem už druhého Aceru. První byl TM4102, který funguje už skoro rok a bez problémů, akorát mu poslední dobou taky zlobí vypalovačka (QSI), tak ho dokud je záruka pošlu do servisu, teď jsem ho přenechal dceři a mám pár dní Ferrari 4006. Když to porovnám, tak zpracování u Ferrari je opravdu na špičkový úrovni. Design, displej a výkon mne také mile překvapily. Jediný mínus je ten pořád běžící ventilátorek, ale při delším používání to je snad míň rušivý než spínání a vypínání ventilátorku na TM4102. JInak v rodině máme ještě jednoho Acera a to TM2312 (snad to nejlevnější co se dalo koupit) a ten byl v serisu hned jako nový s vadným HDD (byl tam cca týden) a od té doby taky jede bez problémů. Prostě zatim s Acery zatím spokojenost.
lev-7
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Tonda-B 8. 4. 2006 14:15

Já mám teď třetí Dell a se všemi jsem byl spokojen.
Loni jsem vyfasoval ACER - taky 15,4".
Je to sice krátká doba, ale není problém. Je to podle mne zcela srovnatelné. Oba noťasy mají Pentium M 2,0 GHz.

Myslím, že ACER má hodně poruch, protože se jich prodá velké kvantum. Takže absolutně je to špatné, ale relativně asi OK. A nejvíc se prodá těch levnějších řad. Tam bude ta poruchovost možná větší. Ale to bude asi u všech výrobců.

Já bych se ACERu nebál. Zatím nevidím důvod.
Tonda-B
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Setet 8. 4. 2006 15:28

Ja by som celkovy problem ACEROV videl niekde inde.

Skor je to tym, ze vela ludi si kupuje ACER kvoli cene a nie kvoli vykonu. Cize ACER si kupi 1000 ludi a nejaky insi napr. TOSHIBA si kupi 100. Dajme tomu ze priemerne ma kazdy 10. notebook chybu. Desat ludi od Toshiby napise reklamoval som ho. Z aceru to je 100 ludi. Ked si zoberes, ze vela ludi ani nespomenie ze ho reklamovali, tak prides na to, ze ACER dostane prezivku chybovy produkt.

Ked som bol moj MSI reklamovat(CDromku), tak ani nevedeli, ze take cosi existuje(MSI-NB). Nastastie na WEBE to mali, tak som im to tam aj hned ukazal. Neskor mi povedal, ze som prvy, ktory tu je s MSI.
Setet
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků