ASUS A6JA-Q002H 15.4IN DUO Y-T2300

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod slackman68 2. 5. 2006 05:57

Sice asus a6ja ma lepsi grafickou kartu.Ale u hp je 17pal. monitor nevim co je lakavejsi.Do obou bych dal 1gb pameti(podle me dnes uz slusny zaklad)HDD neni tak rozhodujici.Dnes jdou data v pohode vypalit na cokoliv.
slackman68
Junior

Odeslat příspěvekod jack68 2. 5. 2006 12:55

nevite nekdo jestli ma asus a6ja S-video??
jack68
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod SaturninM 2. 5. 2006 13:18

Ano, A6Ja S-video samozřejmě má. Jsem s tímto notebooke nadmíru spokojen. Všechno zvládá s přehledem, vypalování DVD, práci s videem, hudbou, 3D grafikou, hry nebo např. DivX komprese s využitím dvou jader... všechno na jedničku.

Před třemi týdny jsem si přikoupil ještě PCMCI Hybrid TV kartu a byl jsem příjemně překvapen, jak všechno jelo na první šup - Digitální TV, Analog TV, zachytávání z Hi8 kamery. Před tím jsem vystřídal cca 5 jiných PCI karet v desktop PC a snad jediná takhle nefungovala.

Prostě tenhle notebook můžu doporučit tomu kdo ocení výkon.
Kam vy se chystáte, od tamtud já se vracím.
SaturninM
Junior

Odeslat příspěvekod Mobil-man 2. 5. 2006 13:18

slackman68 píše:Sice asus a6ja ma lepsi grafickou kartu.
co ma na ni lepsi? dyt to jsou obe X1600 ne?
Mobil-man
Pokročilý

Odeslat příspěvekod HVLAD 2. 5. 2006 15:56

Uvažuji o tomto notebook, rozmýšlím mezi jím a hp9420, chtěl jsem zeptat majitelů tohota asusu jestli má podobně jako hp nějakou ochranu proti vniknutí tekutiny přes klávesnici. Nehody se stávají a člověku může někdy trochu pití vycáknout na klávesnici. Četl sem že hp má proti tomu klávesnici odolnější jak je to prosím zde. Děkuji za odpověď.
HVLAD
Junior

Odeslat příspěvekod Nowi 2. 5. 2006 18:16

Nazdar lidi, prosim Vás co vlastníte tenhle notebook. Chtěl bych znát vaše zkušenosti s hrama. Našli jste už nějakou hru, kerá by Vám nešla na plný detaily???Například hrra F.E.A.R.
Kolik bodů Vám vychází v tom 3DMarku 05???
Díky
Nowi
Junior

Odeslat příspěvekod Mobil-man 2. 5. 2006 18:32

Myslim, ze karta ATI X1600 dela asi 3,5tis bodu v 3d marku 05...zkus se podivat po testech.
Mobil-man
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Nowi 2. 5. 2006 19:52

Já sem se koukal a bylo to tak ale u některých notebooků to je třebas 3200 a taky jsem viděl že u Acer TravelMate 8200 dostala dokonce 4453 bodů.

Jeden borec mi napsal:cus,mam ho uz doma,slape necekane dobre v 3D marku jsem mel o vikendu 3205 bodu....nic moc,protoze na jinejch strankach u toho sameho laptopu to borcovi vyhodilo 5900...nechapu,jak je to moznz...pochybuju ze takovej rozdil by udelal nejakej ovladac?
Nowi
Junior

Odeslat příspěvekod dolnajs 2. 5. 2006 22:41

ad vydrz: Mam A6Ja asi tyden doma a pres 3 hodiny sem se opravdu neprehoupl. Je pravda, ze vzdycky to jelo na nejaky "office" profil a "battery saving" sem nezkousel, ale verim tomu, ze kdyz ho tam dam, tak se o nejakou chvili vydrz baterky prodlouzi. V pripade filmu nebo her se pohybujeme okolo hodiny az hodiny a pul, coz je logicke...

ad ochrana vniknuti tekutiny: nevim o tom a pochybuju...

ad grafika: hraju na tom Oblivion na High details a v poho. Obcas se to pri loadovani nove oblasti trosku zadrhne (tak 0,5 - 1 s), ale v klidu. Kdyz rozliseni snizim, tak to vali krasne plynule...

SaturninM: O te TV karte jsem taky uvazoval. Ktery mas konkretni typ a kolik Te vysel? A jak to je s obrazem? V poho?

btw: zkouseli jste nekdo defragmentovat disk? me v NSW furt pise, ze pristup na disk je blokovan nejakou jinou aplikaci, ktera ma k disku prioritni pristup. Pritom o nicem nevim. Pri defragmentaci pres NSW mi to zanalyzuje disk, ale neni schopne ho zdefragmentovat. :( Vzdycky se to sekne u prvniho clusteru. Disk je pritom vporadku... Jinak tu aplikaci, ktera by mela blokovany pristup k disku fakt nemuzu najit... :( Windowsacka defragmentace funguje v pohode, ale nikdy sem ji nepouzival, protoze mi NSW prijde lepsi.
dolnajs
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod slackman68 3. 5. 2006 07:16

prosim jak je to tedy s tou vydrzi.Nekdo na tomto foru pise ze mu jede asus a6ja 3,5 hodiny druheho zase jen 1,5 hod :( Chci si ho dnes objednat a nevim cemu vverit.Nebo jsou notebooky v teto cenove kategorii ktere vydrzi vic??
slackman68
Junior

Odeslat příspěvekod dolnajs 3. 5. 2006 12:35

Zalezi na typu vyuziti. Samozrejme, kdyz mi procesor pojede na max. a budu hrat nejakou hru, tak mi notebook nemuze vydrzet 3.5 hodiny, ale kdyz dam rezim, ktery mi snizi frekvenci procesoru a uzpusobi k "setreni baterie", tak samozrejme se k tem 3.5 hodinam dostaneme.

Myslim, ze se nemas v cem rozhodovat, urcite jdi do neho, protoze to fakt stoji za to. Jsem maximalne spokojeny a uz jsem to nekde psal, ale pomalu uvazuju, ze dokoupim externi disk, nejaky dock a zrusim doma pocitac. :)
dolnajs
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod SaturninM 3. 5. 2006 17:46

To dolnajs:

Mám tuhle kartu:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=32998

Stála mě cca 2500,- Kč. Obraz nádherný, ale to záleží spíše na kvalitě signálu a ten já mám perfektní i na tu 10cm anténku co byla přiložená :twisted: . Jedinou výhradu mám k tomu, že v programu od Averu jsem nikde nenašel možnost oddělit zvukové stopy, takže pokud je film vysílán s dabingem i s origoš zvukem, musím ve win vypnout jeden kanál L nebo R. Možná to v tom programu někde jde i zvolit, ale zatím jsem se tomu moc nevěnoval, takže nevím. A taky programová nabídka není s korektní češtinou, ale to je celkem běžná věc většiny karet.

No a taky jsem si koupil externí USB šuplík na 3,5" disk, hodil tam svůj 120GB hadr z PC, které jsem trošku porichtoval a dal ho přítelkyni, která je s ním nadmíru spokojená :D A na stole mám teď po letech kupu místa a dokonce i pořádek :)
Kam vy se chystáte, od tamtud já se vracím.
SaturninM
Junior

Odeslat příspěvekod slackman68 3. 5. 2006 20:38

myslis a6ja do neho jit?
slackman68
Junior

Odeslat příspěvekod dolnajs 3. 5. 2006 23:31

SaturninM: Jj, tuhle presne mam v oku. :) Ale musim pockat do dalsi vyplaty, protoze ted sem si koupil misto te Asus tasky batoh od Dicoty (nebo jak se ta firma jmenuje) a bylo to prednejsi nez TV tuner. :D

BTW: Hm, a o tom, ze se normalni disk da pripojit pres USB vubec nevim. :( Lama... :D Jdu hledat jak pripojit svuj SATA disk... :)

slackman68: Ja bych rekl, ze ano. Ted se nam tu uplne nahodou sesli na jednom stole 3 notebooky (zhruba stejne cenove kategorie - plus minus okolo tech 40.) a musim rict, ze jsem fakt neprohloupil. Mam z neho cim dal vetsi radost. :)
dolnajs
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod slackman68 4. 5. 2006 06:24

dolnajs píše: Ja bych rekl, ze ano. Ted se nam tu uplne nahodou sesli na jednom stole 3 notebooky (zhruba stejne cenove kategorie - plus minus okolo tech 40.) a musim rict, ze jsem fakt neprohloupil. Mam z neho cim dal vetsi radost. :)
uff jsem moc rad dneska mi dojde domu tak se moc tesim.Uz aby to bylo.S tim diskem to neni problem pripojeni pres USB.Poslu ti link kterou krabicku jsem koupil ja a do neho pichl disk a ted mi to slouzi i jako flaska :)
slackman68
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků