Drag and drop v Ubuntu 5.04

Linux, Unix, BSD systémy, distribuce, open source

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod d_Hemon 8. 5. 2006 07:09

Dobrý den,
mám vytvořený skript, který potřebuji spouštět s několika parametry (soubory). Z konzole funguje OK, ale je to skript pro přítelkyni, aby vybrala obrázky stažené z foťáku a zmenšila je přetažením na ikonu toho skriptu. Ten skript pozná orientaci obrázku a zmenší ho na potřebné rozměry. Přítelkyně samozřejmě potřebuje, aby to fungovalo drag and drop, tedy vybrat obrázky z nautilusu, přetáhnout na ikonu skriptu a nechat skript pracovat.

Jenže skript se po přetažení neoznačí a obrázky se jen přesunou. Přitom u zástupců aplikací tento systém funguje. Je to vlastnost Ubuntu 5.04 nebo se to dá někde nastavit? Samozřejmě bych spíš stáhnul 5.10, ale mám pomalé připojení. Díky za rady
d_Hemon
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dta 8. 5. 2006 08:18

Tohle je spíš záležitost grafického prostředí GNOME/Nautilus než distribuce jako takové. Napadá mě akorát - má ten skript spouštěcí atribut? Pokud ano, pak si myslím, že by se měl chovat stejně jako jakýkoliv program. Možná bug, netuším. Někdo, kdo má nejnovější GNOME, by to mohl vyzkoušet.
dta
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod d_Hemon 8. 5. 2006 08:23

Spouštěcí parametr to má pro všechny. Zkoušel jsem to u bratra, má 5.10 a tam to jelo ok.. Je mi to fakt divný..Dá se ze synapticu nebo apt-get ugradeovat prostředí gnome? (V linuxu začínám a zatím mám v tom trošku ice-hockey)
d_Hemon
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dta 8. 5. 2006 08:59

Ano, určitě to jde. Ale nevím jak, protože sám Ubuntu nemám. Někdo jiný určitě poradí.
dta
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod d_Hemon 8. 5. 2006 09:02

Vyzkouším to nějak zpytlíkovat, díky moc.
d_Hemon
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod oooooooooo 8. 5. 2006 09:17

d_Hemon píše:Spouštěcí parametr to má pro všechny. Zkoušel jsem to u bratra, má 5.10 a tam to jelo ok.. Je mi to fakt divný..Dá se ze synapticu nebo apt-get ugradeovat prostředí gnome? (V linuxu začínám a zatím mám v tom trošku ice-hockey)o/quote]

sudo apt-get update
sudo apt-get dist-upgrade
No a mas aktualizovany distro
Pokud nechces komplet tak v synapticu vyber co chces-aktualizovat a je to on si chybejivci knihovny a zavislosti resi sam.
oooooooooo
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod d_Hemon 8. 5. 2006 09:30

Danke šén.. Musím opravit i sources.list (myslim replace hoary->breezy nebo dapper), nebo to najde bez toho?
d_Hemon
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod oooooooooo 8. 5. 2006 09:47

Upravit -staci prepsat ,velmi spravne misto breezy-to co budete pouzivat .Pokud chcete zustat na treba 5.1 i nadale nebo co mate tak nic neprepisovat dojde jen k ciste aktualizaci ale rada 5.04,5.10 bude zachovana.
Jinak na ubuntu.cz maji kluci pastly sources list pro dappera radej bych ho zkopcil a vlozil az pak dal update-muzete mit nakej prehistorickej kde uz vlastne plno veci je mrtvych.
oooooooooo
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod d_Hemon 8. 5. 2006 09:57

Tak už jsem v obraze..děkuju
d_Hemon
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Petr Tomeš 11. 5. 2006 18:59

oooooooooo píše:Upravit -staci prepsat ,velmi spravne misto breezy-to co budete pouzivat .


Nemáte pravdu. Podporovány jsou pouze aktualizace na vydání následující po tom používaném. Jakékoliv další situace lze označit za experiment, který není podporován a nemusí správně fungovat...
Petr Tomeš
Junior
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků