Admin je pes a nedovolí mi nič nainštalova?

Na téma Windows XP, 2000, Me, 98, 95 a starší

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Ansambla 9. 9. 2006 18:11

Admin je pes a nedovolí mi nič nainštalovať. Dá sa to nejak obísť, aby som si mohol jednoduché programy nainštalovať, Alebo dá sa zistiť jeho prístupové heslo?
Ansambla
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Luky 9. 9. 2006 18:18

Aj jednoduché programy môžu spôsobiť pád windowsu... tomu sa asi admin snaží zabrániť, čo aj chápem. Bežný user nemá čo inštalovať do cudzých PC programy, ktoré nepotrebuje k práci. Ak ich potrebuje k práci admin mu to určite povolí.
Luky
Junior

Odeslat příspěvekod Mewthree 9. 9. 2006 18:19

admin muze byt jaky chce, ale ma zodpovednost za stav vypocetni techniky a proto jste povinen ridit se jeho pokyny. Mimochodem, zde necekejte pomoc.
Mewthree
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ansambla 9. 9. 2006 18:55

Luky píše:Bežný user nemá čo inštalovať do cudzých PC programy, ktoré nepotrebuje k práci.k/quote]
Na admina za zahral môj otec a takto mi bráni v rozvoji mojho vedomostného potenciálu. Nedalo by sa predsa len nejak dokázať, že nie je až taký chytrý ako si o sebe myslí a obísť tieto nezmyselné práva užívateľa?
Ansambla
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kozzi11 9. 9. 2006 19:04

ve woknech to jde obejit vsechno celkem bezproblemu. Takze staci hledat. Jinak jestli si chces rozvijet svoje schopnosti tak tam nahod nejakej linux a tim tvyho otce znicis
Člověk vždy nemusí dostat toco chce, ale má právo si o to říct
kozzi11
Junior

Odeslat příspěvekod sterivap 9. 9. 2006 19:05

mám pocit, že ví co dělá :-B :-B , vše lze obejít, ale musíš mít lepší znalosti než admin. Jinak lze přepsat adminovi heslo, ale pak se tam nedostane on a průser je větší než obvykle.... :-B :-B
...kdyby pes nesral-dál by došel...
sterivap
Junior

Odeslat příspěvekod ethano 9. 9. 2006 19:36

Pokud se jedná o lokální (tzn. ne doménové) účty, a některý z adminů nemá příliš složité heslo, stačí jít na http://www.loginrecovery.com/ a stáhnout si program, který ti vytvoří spouštěcí disketu. Z ní pak nabootovat, zkopíruje se na ni soubor s hashama hesel, a ten je pak třeba odeslat. Po několika minutách jsou hesla rozluštěna. Adminovi heslo zůstane, takže pokud se nepodívá do logů, tak nic nepozná. Jinak pokud má admin příliš složité heslo (speciální znaky, atd.), pak nezbývá, než mu heslo vyresetovat, já k tomu používám jeden nástroj z Hiren's Boot CD.
ethano
Junior

Odeslat příspěvekod Abox 9. 9. 2006 20:43

CIA commander - ulozis puvodni ucet i s heslem na disketu, zmenis heslo, udelas co potrebujes (nebo si i zalozis novy ucet) a pak z diskety vratis puvodni ucet (heslo)....
Abox
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ansambla 10. 9. 2006 05:04

Abox píše:CIA commander
Lenže ten je iba pre Win NT a Win2000 a ja mám WinXP SP
Ansambla
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod m33265 10. 9. 2006 05:17

Pošli soubory "software" , "sam", "security" a "system" ze složky C:\WINDOWS\system32\config na adresu m33265@seznam.cz a já ti to heslo rozlousknu programem Proactive Password Recovery. Tyhle soubory jsou ale chráněné systémem, musíš je buď vykopírovat pomocí bootovací diskety nebo CD v DOSU a nebo použít nějaký soft, který to umí i pod Windows (pár jich existuje).
m33265
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ansambla 10. 9. 2006 05:34

[quote="m33265":*****]Pošli soubory "software" , "sam", "security" a "system" ze složky C:\WINDOWS\system32\config a já ti to heslo rozlousknu n/quote][/quote:*****]Soubory "software" , "sam", "security" a "system" majú spolu veľkosť [color=red:*****]24,4MB[/color:*****]. Týchto 24,4MB ti môžem zaslať emailom ?
Ansambla
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod m33265 10. 9. 2006 06:19

Zabal to do Winraru (Zipu), ono to trochu ztratí na velikosti. Pošli to, i kdyby to mělo mít těch 25 MB.
m33265
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Paulxp 10. 9. 2006 06:28

No dost ludi instaluje WinXP tak ze pri instalacii do uctu Administrator nezadava ziadne heslo a to je chyba... Lebo ked vytvori v systeme dalsi ucet a zahesluje ho do systemu sa da dostat cez Administratora a heslo si moze zmenit, odstranit, alebo dat admin prava...
Jednoducho cez F8 do nudzoveho rezimu prihlasit sa ako Administrator (lebo len cez nudzovy rezim je viditelny) a zmenit prava na tvoj ucet... to je velmi jednoduche ze ?
Amatéri postavili LOĎKU , profesionáli postavili TITANIC
Amatéri urobili LINUX (tm) a profesionáli WINDOWS (tm)
Paulxp
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ansambla 10. 9. 2006 06:56

Paulxp píše:Jednoducho cez F8 do nudzoveho rezimu prihlasit sa ako Administrator (lebo len cez nudzovy rezim je viditelny) a zmenit prava na tvoj ucet... to je velmi jednoduche ze ?
Viem, že pri inštalácii WinXP do uctu Administrator nebolo zadané žiadne heslo. Reštartovat som, prešiel som do núdzového režimu, chcel som sa prihlásiť ako Administrátor a PÝTA TO HESLO. Nezadám nič - opäť pýta heslo, dám medzerník - a opäť pýta heslo. Asi to nebude až taká pravda.
Ansambla
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Paulxp 10. 9. 2006 06:58

No mozno to nie je pravda u teba ale u mna doma a na kolegovom notebooku to islo hladko :)
Amatéri postavili LOĎKU , profesionáli postavili TITANIC
Amatéri urobili LINUX (tm) a profesionáli WINDOWS (tm)
Paulxp
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků