Má smysl nechat zapnutý interní firewall WinXP SP2

Antivirové programy, firewally, viry, spyware, aktuální hrozby

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Leto_Atreides 10. 9. 2006 08:47

...po instalaci Keria nebo Outpostu? Chápu, že by se asi musela nastavovat pravidla 2x. Zajímá mě, jestli a) to vůbec jde b) to znamená zvýšení bezpečnosti, nebo jen snížení výkonu PC.

:wink:
Leto_Atreides
Junior

Odeslat příspěvekod infmtk 10. 9. 2006 09:07

Ne, zvyseni bezpecnosti to neni. Nemel bys pouzivat 2 firewally soucasne.
Přístroj, který je pod proudem, vypadá stejně jako ten, který není, jen je jiný na dotek.
infmtk
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Brut 10. 9. 2006 09:07

Vždy by měl být zapnut pouze jeden firewall, aby správně pracoval. Neznamená to zvýšení bezpečnosti.
Brut
Junior

Odeslat příspěvekod christian 10. 9. 2006 09:09

Pri instalaci Keria se automaticky vypne windows firewall. a navic podle mne bezici 2 firewaly neni dobry a myslim si ze to je to samy jako 2 antiviry. proste se muzou pomlatit.
die('Hacking attempt');

Kdo se chce zapojit do alpha testu nové verze aplikace SuperFórum pro Android, napište mi soukromou zprávu.
christian
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod divotvorca 10. 9. 2006 09:11

pozri ja nemam okrem nod 32 nic...ani zapnuty win firewall..pre mna je to zbytocne..proste si davam pozor kde surfujem a este za tu dobu co mam net sa mi to nevypomstilo..
today will be a good day
divotvorca
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Nargon 10. 9. 2006 09:27

Firewallu muzete mit zapnuto kolik chcete. Firewally se mezi sebou nijak nemlati. Co se muze mlatit, tak je "detekce programu, ktere chteji komunikovat po internetu" ale tohle neni soucasti jadra firewallu, vetsinou to je jen nejaky obsluzny program. Ovsem co jsem par firewallu videl vetsinou neni mozne spustit jedno bez druheho.
Desktop: Ryzen 7 1800X (3.95GHz, 1.35V), Asus Crosshair VI Hero, 16GB DDR4 Ram (3200MHz), 128GB SSD + 3TB HDD, Nvidia GTX 1080
Notebook: Asus UL50VT 15.6" (SU7300@1.7GHz, 4GB ram, 500GB HDD, Intel GMA 4500MHD + nVidia G210M, dlouha vydrz cca 7+ hod)
Nargon
Moderátor

Odeslat příspěvekod Tomáš Rajnoha 10. 9. 2006 10:19

No, já mám Windows Firewall odzkoušenej, musim ho vypínat, když hrajeme po LAN nebo NETu hry, když lezu na server přes FTP atp. Já bych ho nechal vyplej .-)
...a kdyby to nešlo vyřešit, nezoufejte, existuje kladivo
Tomáš Rajnoha
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod r.polasek 10. 9. 2006 10:29

[quote="Tomáš Rajnoha"tNo, já mám Windows Firewall odzkoušenej, musim ho vypínat, když hrajeme po LAN nebo NETu hry, když lezu na server přes FTP atp. Já bych ho nechal vyplej .-)p/quote]

Tak to jsi asi pěkná lama když si to neumíš povolit. A být pak bez firewallu, no já nevím :D:D:D:D Ale dík, pobavil jsi mě po ránu.
Nemám rád blbce, primitivy, socany a lidi, kteří nerozlišují I a Y.
r.polasek
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Brut 10. 9. 2006 10:40

divotvorca píše:pozri ja nemam okrem nod 32 nic...ani zapnuty win firewall..pre mna je to zbytocne..proste si davam pozor kde surfujem a este za tu dobu co mam net sa mi to nevypomstilo..

Toto není zrovna nejlepší rada. Těžko zjistíš, kam lozit a kam ne. Jednou se ti to vymstí.
To Tomáš Rajnoha: Vypínat firewall, to je stejné, jako ho nemít.
Brut
Junior

Odeslat příspěvekod schm20 12. 9. 2006 18:18

pokud používáš kerio (vypne ti ho aut.) či outpost tak win firewall nech vypnutý je tam zbytečný, ale pokud nemáš jiný firewall tak bych si nechal aspoň ten windows firewall zapnutý.
schm20
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod iwigirl 12. 9. 2006 18:34

Nargon píše:Firewallu muzete mit zapnuto kolik chcete. Firewally se mezi sebou nijak nemlati. Co se muze mlatit, tak je "detekce programu, ktere chteji komunikovat po internetu" ale tohle neni soucasti jadra firewallu, vetsinou to je jen nejaky obsluzny program. Ovsem co jsem par firewallu videl vetsinou neni mozne spustit jedno bez druheho.


Současný běh více Firewallů na jednom počítači může způsobit konflikt. Tyto závislosti se velmi obtížně hledají a identifikují. Problém bývá způsoben umístěním ovladače Firewallu v systému. Sedí-li dva ovladače na jednom místě, bude docházet k neočekávaným pádům či k problémům se stabilitou systému.

Pouze jeden Firewall může zachytávat síťová spojení a zpracovávat je. Pak záleží na systému, který z nich preferuje a spustí dříve, případně na jaké systémové urovni je daný Firewall. V případě že oba Firewally běží současně, dochází ke ztrátám paketů, neboť jednou paket odchytí jeden Firewall, jindy druhý. Často je však paket modifikován, nebo zahozen z různých dalších důvodů. Nejde přesně definovat, který ovladač Firewallu se zavede jako první, toto si volí systém sám nezávisle na uživatelském nastavení.
iwigirl
VIP uživatelka
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Barbucha 12. 9. 2006 18:37

Nargon mluví bláboly, pravděpodobně jen z neznalosti a mlží. Prakticky všechny firewally pracují se stejnými systémovými prostředky a právě proto se můžou navzájem ovlivňovat, besprávně fungovat, padat apod. Doporučeno je firewall ve WinXPsp2 zapnutý, pokud není instalován nějaký jiný a lepší, protože ten ve WinXP nestojí za nic, ale lepší než nic. Instalací Kerio se původní automaticky deaktivuje a při deinstalaci Kerio se zase zapne, to zařizuje instalátor Keria. Obdobně platí i pro jiné firewally. VŽDY platí, aby byl aktivní jen jeden, pro správnou funkčnost.
Barbucha
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod iwigirl 12. 9. 2006 18:39

Barbucha: nemám co dodat :)
iwigirl
VIP uživatelka
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků