HP nx7400 - zkušenosti

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod altaria 16. 9. 2006 19:22

Ahoj a kde zoženiem model s win xpp? To čo som pozeral v, BGS, Sofos nie sú také modely.
altaria
Junior

Odeslat příspěvekod altaria 16. 9. 2006 19:24

A keď sú nejaké problémy čo sa tu opakujú z inštaláciou ovládačov,tak potom v akom poradí sa majú vlastne inštalovať keď napr. nejde zvuk??? Alebo ten problém z o sata native?
altaria
Junior

Odeslat příspěvekod LC3 16. 9. 2006 19:33

podla mna je jedno v akom poradi, hlavne maj XP SP2 a vypni sata mode pred instalaciou XP, daj tam ovladace na sata a zapni ho
LC3
Junior

Odeslat příspěvekod CeCo 16. 9. 2006 21:22

S XP pro su ine (drahsie) konfiguracie - EY294EA, EY252EA a RH405EA.

Poradie - jedno to az tak velmi nie je; najprv sa odporuca nainstalovat *.inf ovladace, potom nejake ovladace na spravu napajania (tie pri HP nie su), VGA a dalej je to +- jedno (akurat zvukovka by sa mala robit pred modemom, kedze modem vyuziva tiez analogove rozhranie).

Problemy s instalaciou byvaju iba v pripade, ze je na NB FreeDos a clovek si chce nainstalovat vlastne XP; vtedy tam treba nastelovat par veci. Pri NB s Windows tieto problemy odpadaju.

C.
CeCo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Martingt110 16. 9. 2006 22:27

Zdravim, chtel bych se zeptat, jestli ovladace na primo na strankach HP v anglicke verzi mi budou fungovat pro ceske WINXP PRO. Nebo pripadne kde by se daly sehnat ovladace pro ceskou verzi Woken. :?: Pocitam ze si nx7400 objednam a za dva tydny mi bude lezet na stole ale netusil jsem jak to doopravdy s temi ovladaci je a ze muzou nastat nejake komplikace :cry: To me celkem mrzi... Ale chapu ze kdyz setrim na OS a pak chci ovladace pro OS ktery jsem si nekoupil, tak pro to musim neco udelat. Otazka na kohokoliv tedy... Budou mi fungovat ovladace ze servru HP v ceskych WIN XP PRO? Diky za radu, odpoved... A popripade zvolili byste upgrade z 512 -> 1G ram jiz pri koupi nebo pozdeji, myslim ze integrovana grafika hodne ramky ochudi..., neplanuji hrani her, ale prace ve win by mohla byt zbrzdena s 512MB ram... Myslite ze je vhodne pamet dokoupit, pripadne neni zbytecne kupovat 667MHz pameti, pokud kupuji Intel CORE SOLO 1350 viz: http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php?ak ... &zbo=71177
Martingt110
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Martingt110 16. 9. 2006 22:31

Jeste kdyz si to tak ctu, kupuji NB na odkazu vyse (FREE DOS), pro instalaci musim tedy udelat co? Ja vim ze uz je to psane nekolikrat, ale nejak jsem tomu zcela neporozumnel, neni mi to uplne jasne, dalo by se to tak nejak zhrnout? a odkud vezmu ovladace na SATA disk, diky
Martingt110
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Anduril 17. 9. 2006 10:00

Ovladace fungovat budou..nejsou jazykove zavisle..akorat je proste budes mit anglicky, ale jina moznost ani neni.

Pred instalaci os vypni v biosu SATA Native mode, pak nainstaluj os, nainstaluj ovladace
1) Intel Inf
2) VGA
3) Microsoft UAA, Soundmax audio
4) Sit, wifi (broadcom), modem, bluetooth
5) Intel Matrix Storage
6) zapni v biosu SATA Native
..
asi tak nejak jsem to udelal ja

Grafika ve win moc pameti nebere (cca 10MB), pri hrani her to bude vice. Pamet dokupo podle toho, co na tom budes delat. Na office ti 512MB stacit bude. Pokud delas neco vice, dokup aspon tu 512ku. Pamet v notebooku je 667 DDR2, ale bezi na 533MHz. Ja jsem dokoupil 512ku Samsung 667 a jede to v pohode.
Anduril
Junior

Odeslat příspěvekod altaria 17. 9. 2006 10:09

A to sú ktoré ovladače intel inf. neviem čo myslíš,naozaj by to mohol niekto napísať v presnom poradí,aby tomu porozumel aj laik.Čafte
altaria
Junior

Odeslat příspěvekod CeCo 17. 9. 2006 10:49

altaria:

Presne poradie neexistuje, je len nejaka ODPORUCANA navaznost tych drivrov; ale nikto nikde nepise, ci instalovat najprv siet a potom WiFi alebo naopak...

Btw, instalacia driverov nie je velmi pre laika; radsej si to riadne zaplat (aj s uctom) u predajcu, nech ti tam tie drivre naistaluje, mas to istejsie (ibaze by predajca bol fakt idiot a neznaly veci; ale v tom pripade to mozes unho reklamovat, kedze si si za to zaplatil)

C.
CeCo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod LC3 17. 9. 2006 14:34

nechapem preco z toho robis taku vedu, mal som aj ja problem s drivermi ale to bola chyba u hp, holt treba SP2, ostatne je next next next yes restart tak ako to uz niekto spomenul. Radsej prikupit ramku ako win home [ ale samozrejme len v pripade ze uz licenciu na win vlastnime ... :D ]

CeCo: tusim si tu spominal ze jedine co treba na tomto ntb nastavit manualne je jas lcd-cka . Smiem vediet kde sa to robi ? :D podarilo sa mi ho znizit iba vypnutim zo siete :?
LC3
Junior

Odeslat příspěvekod dodoX 22. 9. 2006 21:06

Tak jsem šťastným vlastníkem tohoto stroje :) Musím říct, že mě tenhle noťas docela potěšil. I přesto, že šasy jsou z plastu tak provedení je velmi kvalitní, pevné a nic neskřípe. Co musím velmi ocenit je neuvěřitelně tichý chod. Víceméně není nic slyšet. Displej bych označil za dobrý (zde bych jen vytkl možná mírné přesvícení při defaultním nastavení což zapřičiňuje velmi špatně čitelný text). To ale jde velmi dobře nastavit v dobře provedených konfiguračních utilitkách. Klávesnice a rozložení tlačítek na ní je velmi velmi dobré. Výkon se mi těžko hodnotí, protože první týden běží pogramy rychle na téměř každém stroji. Ale zatím vše bez problémů. Instalace OS taky v poho. Zde bych jen chtěl upozornit, že XP nedostanete na žádném CD ale je předinstalovano už v PC. I z tohoto důvodu doporučuji ihned po instalaci OS udělat zálohu pomocí Recovery Manageru. Už jsem využil i technickou podporu HP a zde bylo vše tak jak bych to od této firmy očekával. On-line chat podpora a vešekré problémy ihned vyřešeny. Celkově si myslím, že za své peníze dostane člověk skutečně velmi dobrý notebook po všech stránkách. (Ne pouze papírově dobré PC jako když si koupíte třeba booka u Aceru :)
dodoX
Junior

Odeslat příspěvekod CeCo 22. 9. 2006 21:12

Jas:

Fn + F9/F10.

C.
CeCo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod dodoX 22. 9. 2006 21:13

JO ještě jeden dodatek. JAk jsem si všiml tak všude píšou, že integrovaná grafika může sdílet paměť až do velikosti 224 MB. Notebook samotný však udává, že je schopen alokovat max. 128 MB paměti. To samé píše i AIDA, SiSoft Sandra apod.
dodoX
Junior

Odeslat příspěvekod dodoX 22. 9. 2006 21:16

to CeCo: Jistě, pro rychlé nastavení možná, ale určitě ne pokud si to člověk chce nastavit podle svých představ. Touto klv. zkratkou totiž nastavíte pouze jas, nikoliv však kontrast a gammu.
dodoX
Junior

Odeslat příspěvekod CeCo 22. 9. 2006 21:21

dodoX:

Lenze kontrast sa neda nastavit a premenit gammu tiez.

C.
CeCo
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků