Nevypínající se Windows

Na téma Windows XP, 2000, Me, 98, 95 a starší

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod FiFi 5. 10. 2006 17:34

Mám problém-když dám ve Windows normálně vypnout,tak se ukáže vypínání a trvá to hrozně dlouho a nevypne se,takže musím vypínat tlačítkem Power a pak to dělá problémy při zapnutí,dřív se mi to normálně ze systému vyplo.Nevíte pls co s tím?Díky moc
FiFi
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Raziel-CZ 6. 10. 2006 10:45

To se mi děje taky, s tím se nedá nic dělat. Jen reinstalace (po formátu). Napíše se mi vypínání, vše se zavře, ztmavne obraz, ale nevypne se.
ICT servis, datová analýza, poradenství investiční, rehabilitační psychologie, specialista na služby síťových mobilních operátorů.
Raziel-CZ
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod robbiemar 6. 10. 2006 11:08

Mne to tiež začalo robiť, ale treba to nechať tak 4-5 minút bežať a nevypínať to manuálne a ono sa to vypne.
To kontrolovanie disku po manuálnom vypnutí je potom dosť otravné...
robbiemar
Junior

Odeslat příspěvekod Pytlík 6. 10. 2006 11:17

Jedna z možností je, že Windows čekají dlouho na ukončení některých služeb. Tuto dobu je možno zkrátit zásahem do registrů:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control]
"WaitToKillServiceTimeout"="2000"
Pytlík
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Raziel-CZ 6. 10. 2006 11:49

Všechny služby jsou ukončeny, nevypne se vůbec ani po delší době.
ICT servis, datová analýza, poradenství investiční, rehabilitační psychologie, specialista na služby síťových mobilních operátorů.
Raziel-CZ
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ansam 6. 10. 2006 14:33

FiFi píše:vypínání trvá hrozně dlouho a nevypne sen/quote]
Riešenie hľadaj tuna:
Tento počítač - Vlastnosti - Obnovenie systému - Vypnúť nástroj obnovenia systému (zafajknúť), alebo v tomto okne nastav nenší diskový priestor pre obnovu systému.
Ansam
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Petr S. 6. 10. 2006 18:49

A jaký máš Windows? XP?

Mě to dělalo dříve taky. Myslím, že je to tím, že mám Biosu zakázánu podporu ACPI a to z toho důvodu, že při jejím povolení se počítač strašně zasekává (možná kvůli nekompatibilitě tohoto standardu s nějakým hardwarem).

Pak jsem ale jednoho krásného dne, našel v ovládacích panelech v možnostech napájení, záložku vylepšené řízení spotřeby (která tu dříve - po instalaci systému nebyla, ale zčista jasna se tam objevila) a v ní zatržítko "zapnout podporu vylepšeného řízení spotřeby".

Schválně jsem to zkusil zapnout a ono se to začalo samo vypínat... :-)

Nemáš stejný problém?
Alea iacta est! Kostky jsou vrženy!
Petr S.
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod pepa78 (novy) 10. 10. 2006 23:48

mne to robilo tiez, ale vycistil som si trochu system a zlepsilo sa to ... spybot na spyware ... norton utilities na vycistenie registrov a ineho bordelu ... disk doktor ... a posledne zrychlenie urobila poriadna defragmentacia ... vypinanie windows som zmensil z 5 minut na asi 20sekund ... stale je to trochu vela, ale hold, mam ich naistalovane uz 3 roky ...
pepa78 (novy)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Barbucha 11. 10. 2006 03:29

Zkontrolovat, jestli není aktivní volba "Smazat swapovací soubor při ukončení", to nesmírně spomaluje vypínání, pak jak už bylo řečeno - defrag HDD, čistka v Registry a na různé breberky, vypnout všechny nepotřebné služby a rezident programy atd... a to za předpokladu, že OS je v pořádku. Pak bych doporučil velice dobrou utilitku(y) a to "Super Fast Shutdown" zde link - http://www.xp-smoker.com (OS : W2k, XP). Ale potom POZOR :
Před použitím, je nutno VŽDY ukončit a uložit rozdělaná rozdělaná data, např. Word, Excel a jiné, jinak po použití Restartu, nebo shutdownu, se skoro na 100% přijde o tato neuložená data. Tak je třeba na to vždy pamatovat. Jinak to funguje jako péro !!!
Vypínání do 1-5 sec., restart skoro okamžitě. Utilitky se nemazlí s nějakými službami apod., prostě OK. Vyzkoušet je a člověk neprohloupí. Velice dobré a komfortní.
Barbucha
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod cieluch 12. 10. 2006 15:05

Může to být i vadný zdroj.Někdy pomůže zapnout "vylepšené řízení spotřeby".
Notebook UMAX ActionBook 57T,Celeron 2,00GHz,1x 256MB RAM,1x512MB RAM,MS Windows XP Professional SP2,ADSL-Internet Expres
cieluch
Poslední varování


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků