Jak se legálně vystěhovat do USA ?

Diskuse na témata, která se netýkají výše uvedených témat

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod sidbin 19. 11. 2006 12:17

PC píše:a) právo mít a nosit zbraň
b) právo se bránit
c) rychlá justice
d) křesťanské hodnoty
e) cenová politika
f)přírodní krásy
g)neomezená svoboda projevu a názoru
h)americké automobily
i)US ARMY
k)holky
l)Kalifornie
m)americký filmy, hry
o)XBOX 360°
p)vynález PC a mobilu
x)muzika
C/quote]

Nic zajimaveho.....rekni me co ti da vynalez PC nebo Xbox, tim ze budes american?
Holky jsou krasnejsi v cechach.
Muzika je vsude stejna...
US ARMY - ano to je jina...maji hold lepsi techniku... :twisted:
DELL Inspiron 6400: Core Duo T2050, 2GB RAM, GMA 950, HDD 120GB@ WD 320GB BJKT scorpio black, WiFi + BT, 85Wh AKU, Win XP Pro.
TV karta: Aver TV Hybrid + FM Volar USB
sidbin
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Mobil-man 19. 11. 2006 15:54

OS píše:
PC píše:Nemyslím, snažím se mít na USA realistický názor, uvedu co je mi sympatické ano ?

a) právo mít a nosit zbraň
b) právo se bránit
c) rychlá justice
d) křesťanské hodnoty
e) cenová politika
f)přírodní krásy
g)neomezená svoboda projevu a názoru
h)americké automobily
i)US ARMY
k)holky
l)Kalifornie
m)americký filmy, hry
o)XBOX 360°
p)vynález PC a mobilu
x)muzika

Mobil-man
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ri.va 19. 11. 2006 16:23

Ale tak ho nechte, když má sen o Americe a chce si ho splnit, ať si ho splní :) Může tam jet třeba na pár let a uvidí... myslím, že to tam s tou úzkoprsostí a připosraností nebude tak žhavý, možná ve městech, ale někde mimo velká města se určitě žije pohodovějc. A jestli by PCmu vyhovovalo to, co v USA mají a my tady nemáme (a nevadí mu to, co tam nemají a tady máme), tak tam bude spokojenej.
ri.va
Junior


Odeslat příspěvekod X__ 19. 11. 2006 22:31

PC: Ale pospěš si, nebo budeš muset do tvé svobodné země krkolomně přelézat z Mexika přes železnou oponu :lol:
年度新入社員入社式、社長あいさつの概要を掲載しました。
X__
Dočasný BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod doctorx 19. 11. 2006 23:17

mno nevim zda jsou amici zrovna vynalezci pc, ale budiz.
Kdyz se ti tak libi zbrane, tak by jsi taky mohl vedet, ze jen tak nekoho zastrelit taky nemuzes. Pak zastreli oni tebe.
Ale s tim, ze se na nekoho podovas a budes mit treba prostrelenou hlavu, kudlu v brise, to je mozny. ... tak az tam budes, tak se radeji na nikoho nekoukej moc blbe.
doctorx
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod doctorx 19. 11. 2006 23:21

Ze jsou amici narod bez kulturni historie je zname. Co by jsi proste mohl chtit po narodu mixlejch lidi, kteri na vanoce uznavaj jen reklamniho panaka, kde coca-cola a hnusnej burger je narodni stravou?
doctorx
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Mobil-man 20. 11. 2006 16:21

BTW jestli jsi videl Den pote, tak bych hele na USA ***** a sel rovnou do Mexika:D


(to je samozrejme sranda)
Mobil-man
Pokročilý

Odeslat příspěvekod t0mmy5 21. 11. 2006 20:57

lidi proc to vsichni tak kritizujete..ja teda osobne nevim ale chci tam taky..je mi sice teprve sedumnact ale tak pocitam za 3-4 roky bych tam chtel..zacal sjem se ucit proto i anglicky sice to nebude nic moc ale..chci tam jet s kamosem taky by se mi hodily nejaky informace rady atd pls poradte..cokoliv co by se tam mohlo hodit..rad bych tam mel nejakou praci abychom meli na jidlo a na podnajem..vim ze hodne lidi ameriku nesnasi ale me se uz od malicka libi a zvysilo se to akorat tim ze jsem zacal poradne koukat na serial Pratele zkouknul jsem vsechny dily naprosto vsechny a od ty doby jsem na Pratelich tak trochu zavislej a muj sen je proste jet do ameriky a zit tak jako oni tom serialu nebo aspon podobne..libi se mi ta priroda,ty mesta a hlavne i ta "vstricnost" lidi..ikdyz ti americani nejsou VUBEC uprimny atd atd a jak tu vsichni pisete divny svatky,vyndat vlajky pozvat sousedy..moje rodina si na to nepotrpi otec ameriku ensnasi atd ale ja tohle pave miluju..strasne to chci proste tam jet a s kamosem a nejaky rady by se mi hodili..diky moc..
PSP 1.50, 4GB MSpro duo, PG pocket White
CHCI DO AMERIKY a zit jako v serialu Pratele:( chci si to splnit..
t0mmy5
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Deer Dance 21. 11. 2006 21:51

""Nemyslím, snažím se mít na USA realistický názor, uvedu co je mi sympatické ano ? "" no to ma pobavilo

a) právo mít a nosit zbraň - preto maju viac vrazd ako cela europa, australia,japosko spolu. Ako to by som zakazal hned! No ale potom multi miliardove spolocnosti predavajuce zbrane a strelivo by asi neboli moji fanusikovia....


b) právo se bránit - To si skade nabral? akoze ktora krajina nema pravo sa branit? asi myslis pravo nosit zbran ale to je riadna sprostost - anglicania maju nulovu toleranciu na zbrane a maju to cool. a neviem nosis teraz pri sebe nozik ked chodis po cechach? lebo to mozes.... ale asi nerobys lebo sa citis bezpecne nie ako ked budes v noci v harleme...


c) rychlá justice - no jasne justicia USA je znama, ani nevies ako a zazaluje ta zlodej ktory si v tvojom byte zlomil nohu ked ho vykradal... a planujes mat nejake problemy s justiciou???


d) křesťanské hodnoty - to ze sa % hlasi vela ludi ku krestanstvu neznamena ze maju krestanske hodnoty.... hadam si nemyslis ze pojdes po ulici oslovys cloveka a on sa bude spravat dobre a krestansky alebo sused.... to mas vacsiu sancu v ateistickom cesku... a este horsia je druha ta fanaticka strana americanov ...

e) cenová politika - neviem co myslis asi ani ty nevies... ale ak myslis to ze si drzia vnutornu inflaciu na uzde aj ked im dollar klesa voci euru nie je zle.. aj ked mozno v buducnosti im to poskodi...
.....alebo myslis to ze napadaju male staty s ropou aby si udrzali 35centov za galon?

f)přírodní krásy - hej super to je vynikajuzi klad ale skor bol pre indianov..

g)neomezená svoboda projevu a názoru - nie ako v cechach kde si chlapci skinheady nemozu organizovat pravidelne stretnutia a na ulici vykrikovat nacisticke hesla.. oh vlastne mozu.. neviem co ti chyba doma?

h)americké automobily - nemyslel si nemecke?

i)US ARMY - hej chudobni chlapci skapinajuci v cudzich zemiach...

k)holky - hej,hej poznam chalanov ktori ak to nema nad 100Kg tak sa toho ani nedotnu.. ale nie ved v televizi si vydel pekne tak tam musia byt pekne

l)Kalifornie - ak nevies tak z tocho ich bulevaru nevydis na napis HOLYWOOD pre smog... ja viem ze krevitz a red hot spievaju ako by to bol raj, ale ak sledujes nejake seriali simpsons, futurama, family guy tak tam dost poukazuju na to aka je kalifornia zverina

hry o)XBOX 360°p)vynález PC a mobilu - JA nechapem ako moze xbox alebo to ze prve PC boli v USA vytvorit v cloveku nejaku naklonost k statom, to ako preco????

m)americký filmy - ako maju do nich investovane najviac prachov tak su naozaj niektore dobre tam neni o com .... ale skus si pozret nejake od Moora tam mas pohlad na ameriku odporucam "bowling for columbia" alebo nejak tak sa to volalo

x)muzika - jasna vec muzika je tam super, ale vypocuj si aj nejake kapeli ktore nemiluji USA a budes v obraze, Pre zaciatok skus System of a Down a johnyho casha si nechaj pre snivanie lebo ak tam naozaj chces ist tak budes v realite....

a btw teraz je cool nemat rad ameriku tak sa prisposob.... inak ta v skole vsetci zavrhnu.. alebo si najdi nejake lepsie argumenty ako "vynalez PC"

sorry za dlhy prejav ale cele ma to pekne ***** ze USA propaganda funguje...
Deer Dance
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod OS 21. 11. 2006 22:35

t0mmy5 píše:lidi proc to vsichni tak kritizujete..ja teda osobne nevim ale chci tam taky..je mi sice teprve sedumnact ale tak pocitam za 3-4 roky bych tam chtel..zacal sjem se ucit proto i anglicky sice to nebude nic moc ale..chci tam jet s kamosem taky by se mi hodily nejaky informace rady atd pls poradte..cokoliv co by se tam mohlo hodit..rad bych tam mel nejakou praci abychom meli na jidlo a na podnajem..vim ze hodne lidi ameriku nesnasi ale me se uz od malicka libi a zvysilo se to akorat tim ze jsem zacal poradne koukat na serial Pratele zkouknul jsem vsechny dily naprosto vsechny a od ty doby jsem na Pratelich tak trochu zavislej a muj sen je proste jet do ameriky a zit tak jako oni tom serialu nebo aspon podobne..libi se mi ta priroda,ty mesta a hlavne i ta "vstricnost" lidi..ikdyz ti americani nejsou VUBEC uprimny atd atd a jak tu vsichni pisete divny svatky,vyndat vlajky pozvat sousedy..moje rodina si na to nepotrpi otec ameriku ensnasi atd ale ja tohle pave miluju..strasne to chci proste tam jet a s kamosem a nejaky rady by se mi hodili..diky moc..


Ale seriál je jiný, než realita :wink:
OS
Junior

Odeslat příspěvekod PC 21. 11. 2006 23:07

právo mít a nosit zbraň -to je právě skvělé, nikdo ti nedělá žádné obstrukce, nikdo ti nebrání mít doma třeba snajpr pušku nebo M-16. Ne jako tady kde člověk horko těžko získá i normální blbou pistoli a na větší kalibr si musíš vyběhat povolení. Máš právo tu zbraň mít a nosit jí. Ale kdo říkáš že z ní musíš střílet ? Že s ní musíš někoho zabít ? Nemusíš - ale když chceš tak si ji prostě na doklad koupíš !

Jakoukoliv - protože to právo máš z ústavy. Mě se třeba líbí jeden revolver ale nebudu o něj ani žádat protože by mi to povolení stejně nedali. Nechci z něj střílet-chci ho mít ve skříni - třebas bez nábojů - v USA bych si mohl koupit. U nás ne, i když na něj mám peníze. Nevím jak by se na mě dívali policisté kdybych jim řek - já chci půlpalcák ale chci z něj vystřelit maximálně jeden bubínek za rok. V USA by to nikomu nevadilo. Chci sniperku - tak si koupím, pověsím si ji na zeď a kochám se. Ano jsem milovník zbraní - ale nemohu je mít-leda repliky. V USA bych je mít mohl. M-16 tam stojí 30 000Kč. Vy byste nechtěli mít doma M-16 ?

právo se bránit
Pokud ti někdo vleze na pozemek, můžeš ho zastřelit. Pokud tě někdo ohrožuje - můžeš ho zastřelit. Nemají tam zákon o nepřiměřené obraně protože na prvním místě jsou práva tvá jakožto napadeného - ne zločince.

Rychlá justice
- je mi sympatický anglo-americký systém, to že soudy jsou hned po provinění i že vás soudí porota vás rovných. Jen ten trest smrti by mohli už zrušit. V USA by manželé Stodolovi nebo 17 kluk co vyvraždil svoji rodinu už nemuseli žít...

křesťanské hodnoty

můžeme to považovat za pokrytectví ale Američané mají na svých bankovkách In God we trust. Hlásí se otevřeně ke křesťansko-židovské tradici. Evropská Unie si odmítla toto potvrdit do své ústavy- křesťansko-židovskou tradici.

neomezená svoboda projevu a názoru - No comment.

cenová politika hodně věcí je v USA levnější a někde nemají ani daň z přidané hodnoty ! Spočítejte co byste si mohli koupit v USA a co si můžete koupit u nás. V USA máte za 500 000Kč Mustanga. U nás - Octavii. Když si odtamtud dovezete bude vás stát o minimálně čtvrt milionu víc. Mňamka.

přírodní krásy na jedné straně Aljaška, na druhý Kalifornie. Amerika je krásná.

Auta a motorky
Hummer H-2, Ford Mustang, Chevy Camaro,Chevy Corvette, Dodge Charger a hlavně trucky ! Třeba Dodge RAM, Ford F-150.A taky TRUCKY - Peterbilty, Kenworthy, Western Stary... A nezapomeňte na motorky kde se zrodil Harley ? I kdyby byl Harley Davidson jedinou dobrou věcí co kdy v USA vznikla byl by to klad.

US ARMY - nejmocnější a nejmodernější armáda světa. Dnes F/A-22 Raptor, F/A-18 Super Hornet, F-35 Lightig II, AH-64 Apache, B-52 Stratofortress, M1A2Abrams, B-2 Spirit a nakonec Los Angeles class s raketama Minuteman III + koncept vojáka budoucnosti.Dříve P-51,P-47,B-17,B-24,B-29,Sherman,Corsair, Thunderbolt,Gato Class, Essex Class. Škoda že to není i MOJE armáda. Plus bohatá vojenská historie, tradice atd. V USA nikdy nezavírali svoje hrdiny do vězení ani je neposílali na šibenici jako někde, že.... Ačkoliv Ira Hayes nedopadl nejlíp.

Holky jsou hezký po celým světě a v USA taky. Copak mají všechny 100kg ? PS: Barbíny mě neberou-mám na mysli normální hezký americký studentky.

Kalifornie - vládne tam Arnie, popravujou tam injekcí, maj tam sixty six, černobílý policejní auta,gangy, Hollywood,Queen Mary, Spruce Goose a v ZOO bílou koalu ! Taky smog, ten je ovšem v Praze taky tak si nevybereš. Hlavní je že tam celej rok choděj holky polonahý ! (Nevím jak jsou na tom s rakovinou kůže) ale je mi to sympatický. Jen ten oceán asi nebude na koupání ale stejně by se mi tam líbilo, hlavně kaktusy.

muzika: Všechno možný ale pro mě je best Johny Cash - chci dát kytku na společný hrob Johnyho Cashe a June Carter !

americký filmy- Simpsonovi, South Park, Star Wars, Deadwood, Kačeři z Kačerova, Terminátor, Rambo, Kill Bill, Četa, Black hawk sestřelen, Občan Kane a v poslední době můj milovaný seriál - Zoufalé manželky ! Anebo Crash a spousta dalších - nikoliv nutně hollywoodských filmů - Laurel a Hardy !

Tak už chápete proč bych tam chtěl bydlet ?
Back to Mac - with new Mac Book Pro !
PC
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Tarwas 21. 11. 2006 23:55

Na usa se mi líbí hodně idealizované školství a to zejména středoškolské (barbi buchty a namakani fotbalisti) :) ceny benzínu a s tím spojená auta s obrovským obsahem motoru - žádná japonský nebo italský 0.8 ale pořádných 6 nebo 8L to je pak jiný svezení, vlastně ty jejich auta je kapitola sama o sobě, styl života ''tupej, prachatej a slavnej'', ale jeden z mojich snů je projed usa v Fordu Shellby GT500 z 67 http://photos.ebizautos.com/5383/1278658_11.jpg v čené barvě, pobřeží, kaňony, pouště, ty staré fastfoody, malrbora, stará dobrá americká muzika (žádnej rep opičáků ověšených zlatem) a Colt 1911 na sedadle pro potřebu obrany :)

co se mi nelíbí je ta jejich arogance (my jsme pupek světa) a obecná tupost (strejda Bush), nebo jejich holky :/ ... proč se asi amikum říká kýtovci?
Tarwas
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod t0mmy5 22. 11. 2006 00:43

OS píše:Ale seriál je jiný, než realita Winki/quote]
vsak ja vim ze je to jen serial ale urcite vic pravdivej nez x dalsich..ja vim zni to vtipne ale ja to tak rpsote chci..chci zit jako pratele ze serialu pratele..treba jako chandler..

PC píše:právo mít a nosit zbraň -to je právě skvělé, nikdo ti nedělá žádné obstrukce, nikdo ti nebrání mít doma třeba snajpr pušku nebo M-16. Ne jako tady kde člověk horko těžko získá i normální blbou pistoli a na větší kalibr si musíš vyběhat povolení. Máš právo tu zbraň mít a nosit jí. Ale kdo říkáš že z ní musíš střílet ? Že s ní musíš někoho zabít ? Nemusíš - ale když chceš tak si ji prostě na doklad koupíš !

Jakoukoliv - protože to právo máš z ústavy. Mě se třeba líbí jeden revolver ale nebudu o něj ani žádat protože by mi to povolení stejně nedali. Nechci z něj střílet-chci ho mít ve skříni - třebas bez nábojů - v USA bych si mohl koupit. U nás ne, i když na něj mám peníze. Nevím jak by se na mě dívali policisté kdybych jim řek - já chci půlpalcák ale chci z něj vystřelit maximálně jeden bubínek za rok. V USA by to nikomu nevadilo. Chci sniperku - tak si koupím, pověsím si ji na zeď a kochám se. Ano jsem milovník zbraní - ale nemohu je mít-leda repliky. V USA bych je mít mohl. M-16 tam stojí 30 000Kč. Vy byste nechtěli mít doma M-16 ?

právo se bránit
Pokud ti někdo vleze na pozemek, můžeš ho zastřelit. Pokud tě někdo ohrožuje - můžeš ho zastřelit. Nemají tam zákon o nepřiměřené obraně protože na prvním místě jsou práva tvá jakožto napadeného - ne zločince.

Rychlá justice
- je mi sympatický anglo-americký systém, to že soudy jsou hned po provinění i že vás soudí porota vás rovných. Jen ten trest smrti by mohli už zrušit. V USA by manželé Stodolovi nebo 17 kluk co vyvraždil svoji rodinu už nemuseli žít...
Tak už chápete proč bych tam chtěl bydlet ?t/quote]

no tak nevim jestli je zrovna dvakrat dobre ze pozdravis nejakou hezkou slecnu pozadas ji o cislo a ona na tebe vezme katanu ze ji obtezujes..:) dale treba s tema zbranema jako fajn mas to jako konicek ja zbranim nerozumim a nemusim je ale jako utratit 30hadru za m16ku??znam lepsi zpusob jak tech 30tisic utratit..treba si je pridat na podnajem pac byt v USA nekoupis..kdyz tam budes bydlet tak v podnajmu a ten je docela drahej..

ale musim s tebou souhlasit treba s tema slecnama..nemusim mit vychrtly modelky prsote normalni hezka holka se tam taky najde vsechny tam nemaj nad 100kg..jsou tam aj uplne normalni holky..

jak rikam souhlasim s tebou s hodne vecma treba ten zakon o ty obrane a tady to bych nejak upravil atd atd..mozna i ta justice neni tak dobra pac se nestihnes ani poradne vzpamatovat a uz jsi ve vezeni..ale jinak s tebou souhlasim je to rkasna zeme..je akorat moderni nesnaset ameriku a paroubka ale uprimne receno polovina lidi nevi proc to nesnasi a jen slepici nazory z televize kterym stejnak houby rozumi..soulasim s tebou chlape..ja tam taky chci jet jak jsem psal..chci tam zit jako pratele..ikdyz to se mi asi nepovede bydlet v takovym byte s kamose a naproti aby byli kamosky..mozna ten kamos to by slo..mozna bychom meli i podobnej byt..ale urcite by nebyli naproti nejakyobry kamosky a uz vubec ne dole kavarna..no skoda..

Tarwas píše:stará dobrá americká muzika (žádnej rep opičáků ověšených zlatem) a Colt 1911 na sedadle pro potřebu obrany :)

co se mi nelíbí je ta jejich arogance (my jsme pupek světa) a obecná tupost (strejda Bush), nebo jejich holky :/ ... proč se asi amikum říká kýtovci?k/quote]


tak to je krasna definice cernochu :D opicaci iveseny zlatem :D :D pekne.. :) hh to se fakt povedlo..

ale jako oni ani arogantni nejsou..ano mozna v nejakejch nazorech nejak ze si mysli jako ze jsou neco vic le to je spis ta jejich narodova namyslenost ale PODLE me urcite ne jako lidksa..to dela narod a ne clovek sm.. ale naopak podle me aspon co jsem slysel atd tak jsou americani i anglicani strasne vstricny a zaroven hrozne neuprimny..:) neumej odpovidat treba je mi blbe nebo tak..nebo jak tu nekdo pal neoc na zpusob nesnaset sveho souseda??to neexistuje..prote tam je to takovy to miluj blizniho seho a..


jinak lidi poterbnoval bych poradit..vzhledem k tomu ze tam s kamosem chcem jet..ne sice tedka ale tak za 3,4 roky..tak jde o to,ze budem tam muset sehnat bydleni,praci atd atd..nevite nekdo jaks e to tam tak shani??opravdu enamm predstavu..v unoru mi sice bude 18 takze bych uz enjak mohl byt osamostatnenej ale opravdu neim jak to takhle sehant..nerad bych abychom tam prijeli bydleli pod mostem a pak uz nemeli ani na tu cestu zpet do CR..takze pls poradil byste mi nekdo??diky moc..
PSP 1.50, 4GB MSpro duo, PG pocket White
CHCI DO AMERIKY a zit jako v serialu Pratele:( chci si to splnit..
t0mmy5
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod OS 22. 11. 2006 09:56

PC: Zrovna ty americké fimy pořád vnucujou nám, tady není den, bay tu nešel americký film či seriál. Nevím proč se stěhovat za filmem, když mi přijde sám sem.
Nicméně tvoje důvody jsou trochu povrchní.
OS
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků