Program na konvert vob na avi (divx)

Záznam a úpravy zvuku a videa na počítači

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod miur 22. 3. 2007 11:53

Caute,

chcel by som sa spytat, ze aky program na konvert dvd filmov na avi (divx format) odporucili.
Nejaky jednoduchy, ziadne upravi, jednoducho len konvert (ako napr. aj pri mp3), ktory aj bude kvalitny, co sa tyka obrazu a zvuku.

Dakujem.
miur
Junior

Odeslat příspěvekod jech 22. 3. 2007 12:06

Pokud chceš něco jednoduchýho, tak asi AutoGK. Ale jde taky o to, jakou má to AVI mít kompresi obrazu a jakou kompresi zvuku. A to se samozřejmě odvíjí od toho, co s ním chceš dál dělat.
jech
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod miur 22. 3. 2007 12:51

V prvom rade dakujem za reakciu.
No zasvatim, ze co vlastne chcem s tym robit.
Mam doma DVD rekorder s HDD, lenze DIVX sa nejako z neho nedaju napalit. Nechapem, ale budis. Ale zas co si nahravam z kablovky (co podotykam je v pohode obraz, samozrejme len stereo), tak nechcem mat napr. na jednom DVD styri pol hodinove serialy a dost. To by som mal vela DVDciek. Na druhej strane zas nechcem znizovat kvalitu VOB, lebo je to uz potom viditelne na obraze.
Takze najlepsie riesenie, aspon podla mna, je to previest v compe na AVI (DIVX). Potreboval by som teda nejaku taku kvalitu, ako byvavaju DVDrip s filmov. Cize aby sa pol hodinovy serial zmestil na 1/4 700 MB CDcka (samozrejme to chcem napalovat na DVD, ale to som pouzil ako priklad).
miur
Junior

Odeslat příspěvekod jech 22. 3. 2007 18:40

Tak to zkus ten AutoGK. Pokud by si se chtěl něco o tom dozvědět, tak podrobný (ale trochu složitější) návod na programy DGIndex, AviSynth, VirtualDub atd. je na mých stránkách.

Otázka taky je, kde chceš to video přehrávat. Pokud na stolním přehrávači, tak budeš muset otestovat, co umí a neumí a podle toho potom AVI videa vyrábět.

Dnešní stolní přehrávače zvládají jenom kompresi obrazu MPEG-4 ASP (XviD, DivX atd.) Pokud bys to přehrával jenom na počítači, můžeš použít i kvalitnější formát MPEG-4 AVC (alias h.264).
jech
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod miur 23. 3. 2007 07:49

jech píše:Tak to zkus ten AutoGK. Pokud by si se chtěl něco o tom dozvědět, tak podrobný (ale trochu složitější) návod na programy DGIndex, AviSynth, VirtualDub atd. je na mých stránkách.

Otázka taky je, kde chceš to video přehrávat. Pokud na stolním přehrávači, tak budeš muset otestovat, co umí a neumí a podle toho potom AVI videa vyrábět.

Dnešní stolní přehrávače zvládají jenom kompresi obrazu MPEG-4 ASP (XviD, DivX atd.) Pokud bys to přehrával jenom na počítači, můžeš použít i kvalitnější formát MPEG-4 AVC (alias h.264).k/quote]


Cauko,

dakujem za tipy. Vcera som skusal ten AutoGK, len som nejako z toho sklamany, lebo ked som prerobil jeden dvd film, tak obraz bol velmi uzky, on ako keby aj ten 16:9 format z dvd filmu este spravil ako 16:9.
Ktory z tych programov, co si mi napisal, je asi tak najlepsi, co sa tyka velkost avi/kvalita obrazu a zvuku?
miur
Junior

Odeslat příspěvekod JIV 23. 3. 2007 08:17

no asi si tam neco zle nastavil, prejdi tie nastavenia

a co sa tyka tych druhych programov, pouzitie je zlozitejsie.. mrkni na jech.ic.cz je tam cely postup kvalitne popisany
JIV
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Gappa 23. 3. 2007 08:36

Nebudu sice přímo radit k tématu, ale zeptám se:

Vyplatí se to vůbec převádět? Zabere to nějaký čas, kvalitu to také zhorší (více či méně) a při dnešních cenách DVD bych se také zdráhal tuto činnost provádět :)

Sice píšeš, že by si měl doma pak hafo placek, ale tomu se nakonec stejně neubráníš :-)

Jde mi jen o to, jestli se ti tvá snaha vyplatí - pokud ano, pak můj příspěvek ignoruj :-)
Gappa
Junior

Odeslat příspěvekod Boromir 23. 3. 2007 08:45

No, tohle občas dělám - jelikož jsem linuxák, tak je to program acidrip. Jednoduché ovládání, slušný výsledek. :-)
Dám placku do mechaniky a do konzole napíšu "acidrip"
Jsou i jiné možnosti, Frodo. Různé cesty, kterými se vydat …
Boromir
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Nargon 23. 3. 2007 09:49

No ja na prevadeni pouzivam DVDx, pro amatera ma nastaveni asi az priliz slozite, ale ten vysledek stoji zato, kdyz se pouzije nejakej dobrej kodek treba DivX 6.5 (ale nevim jestli ho pak prehraje ten prehravac).
No nejakej navod je tady: http://dvd.brainweb.cz/dvdx-1.htm
Takze by jsi to mel zvladnout.
Desktop: Ryzen 7 1800X (3.95GHz, 1.35V), Asus Crosshair VI Hero, 16GB DDR4 Ram (3200MHz), 128GB SSD + 3TB HDD, Nvidia GTX 1080
Notebook: Asus UL50VT 15.6" (SU7300@1.7GHz, 4GB ram, 500GB HDD, Intel GMA 4500MHD + nVidia G210M, dlouha vydrz cca 7+ hod)
Nargon
Moderátor

Odeslat příspěvekod jech 23. 3. 2007 10:35

miur
To je problém automatických programů, někdy něco spletou a je potom složité je přesvědčit, aby to dělali tak, jak chci já. Naštěstí autoři AutoGK jsou odborníci na video a schovali do programu skrytě možnosti něco přenastavit. Vyvolají se pomocí klávesový zkratky Ctrl+F9. Poměr stran se dá nastavit vlevo zcela dole.

Ale stejně se mi moc nezdá, že by to AutoGK nějak spletl, většinou nakládá s poměrem stran dobře. Je to DVD určitě 16:9? Většina dnešních DVD jsou totiž 2,35:1. Nemohl bys poslat ukázky z původního DVD (a VOBu) a z toho AVI? Můžeš je jednoduše udělat programem VirtualDubMod.
jech
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod radim 11. 5. 2007 11:54

To je zajímavé, mám stejný problém. 45minutový pořad má v avi kolem 360 MB, takže 90minutový film se vejde na 1 CD. Anebo jinak, na dyvko se vejde 12 takových pořadů, ve střední kvalitě z rekordéru jenom 4 díly – 3krát méně. Je rozdíl mít v polici 30 disků nebo 90 disků (nehledě k tomu, že těch 60 disků vyjde na cca 600 Kč, ale to není podstatné).
Taky mě štve, že se v rekordéru nedá zvolit nahrávací formát. Zkoušel jsem několik programů ze Slunečnice, ale zatím s nevalnými výsledky. Jeden mi dokonce převedl 1GB VOB na 28GB AVI, což jsem moc nechápal. AutoGK jsem ještě nezkoušel, vyzkúšam a dám vědět.
radim
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Dreamer 12. 5. 2007 00:28

Mne sa tiez nezda ze by AutoGK spravil taku chybu, ja som s nim ziadny podobny problem nemal.
Dreamer
Dreamer
Junior
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků