C++ vs. ?

C++, C#, Visual Basic, Delphi, Perl a ostatní

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Ghekon 16. 4. 2007 15:49

Nemo7 píše:Programování má být také radost a C++ je pro začátečníka spíš trápení.
----------------------Ghekon-----------------------
Ghekon
Junior

Odeslat příspěvekod puck 16. 4. 2007 16:00

uc sa to, za co ti zaplatia $$$ :-) teda snad vies za co ti platia :-)
puck
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod xixo 16. 4. 2007 16:05

Podívejte se také na zdrojáky http://dada.perl.it/shootout/matrix.html, žádná velké rozdíly nejsou tak viditelné. Hlavní rozdíly jsou v tom, jak silný je jazyk a že je úzce specializován. Ale pro normální použití je C / C++ stále nejlepší a nejperspektivnější. Kdo umí dobře C / C++, nemá problém přejít na intrepret, ten kdo umí interpret bude mít s C/C++ ohromné problémy, protože bude používat opisné konstrukce a nevyužije síly jazyka C.
xixo
Junior

Odeslat příspěvekod Ghekon 16. 4. 2007 17:20

Myslíte že lze tyto jazyky kombinovat. Já jsem třeba docela dost slýchával že lepší je naučit se jeden jazyk do hloubky než více jazyků povrchově...
----------------------Ghekon-----------------------
Ghekon
Junior

Odeslat příspěvekod Zorg 16. 4. 2007 17:40

Pokud se tím chceš zabývat vážně, tak máš předpokládám dost času. První jazyk trvá nějakou dobu, každý další potom ale výrazně kratší.

Umět jeden jazyk skvěle, hmmmm - člověk přichází o rozhled a stává se odborníkem jenom na jednu a tu samou věc, z práce se rychle stane nudná rutina atd. Jinak už tu padl názor, který by se měl tesat do kamene - naučit se něco, za co jsou $$$ Zkrátka sám základy a potom se jít nechat někam zaměstnat, chce to sice trochu drzosti, ale je to nejlepší postup :-)
Zorg
Junior

Odeslat příspěvekod Kyosuke 16. 4. 2007 18:09

Zorg píše:Umět jeden jazyk skvěle, hmmmm - člověk přichází o rozhled a stává se odborníkem jenom na jednu a tu samou věc, z práce se rychle stane nudná rutina atd.
Kyosuke
Junior

Odeslat příspěvekod Ghekon 16. 4. 2007 18:10

Vzhledem k tomu, že mi je 14 a půl je pro mne důležité správně se rozhodnout... Jen chci vědět, jestli mám s pythonem stejnou šanci uplatnit se jako s C++ nebo s Javou/C#
----------------------Ghekon-----------------------
Ghekon
Junior

Odeslat příspěvekod Zorg 16. 4. 2007 18:37

Tak v tomhle věku je naopak úplně fuk, pro co se rozhodneš :D Než se tím začneš živit se všechno může změnit třikrát. Třeba Ruby bylo ještě před dvěma roky prakticky neznámý jazyk, teď je to díky Rails jeden z největších buzzwordů.

Takže bych doporučil trochu něco jiného - ve 12 nebo tak nějak jsem se snažil začít naučit programovat poprvý právě s C/C++ a nechal jsem toho, protože mě to nebavilo. K programování jsem se vrátil až v 18 k PHP. Takže nejlepší je začít s něčím, co tě bude bavit :-) Pokud to budeš lámat přes koleno na věcech, kterým nerozumíš, tak si to akorát znechutíš.
Zorg
Junior

Odeslat příspěvekod Ghekon 16. 4. 2007 18:44

A víš že máš asi pravdu? C++ jsem jak ty říkáš "lámal přes koleno" a vůbec mě to nebaí, ale když jsem na pár dní zkoušel python, bylo to vážně skvělé, vydrřel jsem učit se i 5 hodin v kuse.... Asi se k C++ vrátím někdy, až to budu potřebovat..... Díky za radu
----------------------Ghekon-----------------------
Ghekon
Junior

Odeslat příspěvekod zenmaster 16. 4. 2007 19:13

Zaciatocnikom aj pokrocilym odporucam C# alebo Javu. Vyhoda oproti C++ je v tom, ze spolu s jazykom mate k dispozicii kompletny framework a nemusite "zosivat" rozne kniznice. Zadarmo mate k dispozicii vyborne vyvojove nastroje (Eclipse, Visual Studio), UML... Okrem toho, v mnohych oblastiach, kde este pred 5 rokmi vladlo C++ sa brutalne presadzuje .NET a Java, takze dnes by som mal ako cisto C++ programator velky problem najst si zamestnanie.
zenmaster
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nemo7 16. 4. 2007 19:16

Zorg píše:Tak v tomhle věku je naopak úplně fuk, pro co se rozhodneš :D Než se tím začneš živit se všechno může změnit třikrát. n/quote]


Rozumný názor - přidávám se k němu, programování v C++ jsem nepřišel na chuť ani na VŠ. Programoval jsem od 12, naučil se postupně objektové programování, dělám DB aplikace pod .NETem i v Javě. C++ a jeho objekty jsem rychle vzdal, neměl jsem na to nervy. Obdivuji programátory, kteří C++ umí. Pokud bych začínal s tímto jazykem programovat, dělám dnes asi jinou práci. :) Přeji hodně štěstí v programování.
Nemo7
Junior

Odeslat příspěvekod vtech 16. 4. 2007 19:27

zenmaster píše: takze dnes by som mal ako cisto C++ programator velky problem najst si zamestnanie.


ale no tak :-)
Most people eat junk food, watch junk movies and listen to junk music. I don't see any reason for an operating system, to be an exception.
vtech
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ghekon 16. 4. 2007 19:39

Jen poslední blbý dotaz: Stále se nemůžu rozhodnout mezi Javou/C# nebo Pythonem. Myslíte že je u pythonu stejná "uplatnitelnost"?
----------------------Ghekon-----------------------
Ghekon
Junior

Odeslat příspěvekod Lord Elrond4. 16. 4. 2007 20:14

vtech píše:
zenmaster píše: takze dnes by som mal ako cisto C++ programator velky problem najst si zamestnanie.


ale no tak :-)


No neviem, keď chodím po inzerátoch práce, tak tam (nanešťastie) stále vidím C++. Java/C# sú väčšinou uvedené len ako výhoda... :cry: Ale rozhodne som ich zástanca, C++ nemám rád, zbytočne komplikované, samé nebezpečné pointre a hlavne mu nerozumiem :) . BTW. Môj kamarát stále kódi vo Visual Basicu a tvrdí, že "VB rules". Čo si myslíte o jeho diagnóze? :D
Manželka posílá programátora nakoupit. Kup deset rohlíků a když budou mít vejce, kup jich 30. Programátor přijde do obchodu a povídá: "Máte vejce ?" "Ano, máme" odpoví prodavačka. "30 rohlíků, prosím."
Lord Elrond4.
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Nemo7 16. 4. 2007 20:37

Lord Elrond4. píše: BTW. Môj kamarát stále kódi vo Visual Basicu a tvrdí, že "VB rules". Čo si myslíte o jeho diagnóze? :D-/quote]

U VB.NET zbyla jenom syntaxe Visual Basicu. Jinak umí všechno - výjimky, OOP, přetěžování, delegáty. Myslím, že má vcelku bohaté vyjadřovací možnosti (proti VB 6 - to nebyl plnohodnotný objektový jazyk). Ať si každý programuje v tom, co se mu líbí, hlavně když mu program funguje a nepadá. :) To si myslím.
Nemo7
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků