DIAL-UP nic jiného nejde,pokud ano,nevím jak to zjistit.

Poskytovatelé a technologie, dial-up, ADSL, kabel, optika, bezdrátové připojení

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod on-dra 20. 4. 2007 19:00

Dobrý den,
mám skoro nepřekonatelný problém který Vám v této době přijde asi směšný, po mnoha pokusech s tím něco dělat, se obracím zde.

Nyní problém : Řeším poměrně dlouhou dobu jinou možnost připojení, než je DIAL-UP v lokalitě poblíž Hluboké nad Vltavou. ADSL je ve vesnici nedostupné,ani ho neplánují, zkoušel jsem T-Mobile 4G s externí anténou- bez signálu, CDMA od eurotelu slabý signál, jediný operátor, co má dostatečné pokrytí v areálu firmy je vodafone. Wifi pravděpodobně v obci není, o jiných možnostech nemám moc ponětí.
Mé potřeby jsou následující : potřebuji rychlejší internet na stahování větších souborů (10-150)MB, a nechci u toho čekat celý den a platit nekřestansky velké peníze pro O2. (současné náklady jsou kolem 3000 Kč měsíčně za bídné připojení).

Otázka : Jakou mám jinou možnost připojit se k internetu, než je Vodafone GPRS/EDGE? Zároveň prosím pište reálné možnosti(nechci do toho investovat desetitisíce).

Děkuji za případné odpovědi.
on-dra
Junior

Odeslat příspěvekod on-dra 21. 4. 2007 07:09

Copak se tu nenajde někdo, kdo by mi dal alespoň nápovědu co dělat? Pokud lze vůbec něco dělat.
Děkuji
on-dra
Junior

Odeslat příspěvekod JozefV 21. 4. 2007 07:14

To DSL sa neda tak nejak, ze by si ho mal cez nejaky satelit?

Lebo ja som tiez riesil podobny problem, ked som chcel v jednej dedinke, kde nic neni dat net. Niekto mi povedal ze DSL ide aj na urcitu vzdialenost bezdratovo, ale neviem o tom vela.
JozefV
Junior

Odeslat příspěvekod on-dra 21. 4. 2007 07:18

O satelitech toho moc nevím, pokud je ta možnost, vyzkoušel bych jí, ale nějak nemohu přijít na to, kde se dá o tomto druhu připojení něco zjistit.
Poznámka: Objekt je mírně pod kopcem, není vidět na nějaký významný objekt (pouze JE Temelín :-) )
Děkuji
on-dra
Junior

Odeslat příspěvekod Aonym 21. 4. 2007 08:07

Satelnitní připojení je tak, že je velký nebo aspon vetsi download, ale potrebujete druhe pripojeni pro upload, satelitni pripojeni je jednosmerne.

Bohužel podle mě alternativ moc nění
Aonym

Odeslat příspěvekod on-dra 21. 4. 2007 08:13

A já myslel že v tomto století se najde nějaká normální možnost. Hold když je člověk na vesnici, tak na něj všichni mega poskytovatelé s*rou. Nemá někdo ponětí kde se dá sehnat satelitní připojení v nějaké rozumné cenové relaci?
Asi mi nezbude nic jiného, než počkat, až se laskavě někdo z mobilních poskytovatelů ráčí začít poskytovat 3G. :(
on-dra
Junior


Odeslat příspěvekod Aonym 21. 4. 2007 08:25

Kasper: Prosimte, driv nez nas poctis prispevkem, tak se podivej co je uz napsano:

Wifi pravděpodobně v obci není, o jiných možnostech nemám moc ponětí.
Aonym

Odeslat příspěvekod Puchino 21. 4. 2007 08:35

ameeck píše:Kasper: Prosimte, driv nez nas poctis prispevkem, tak se podivej co je uz napsano:

Wifi pravděpodobně v obci není, o jiných možnostech nemám moc ponětí.o/quote]


To tvrdi autor threadu. Neznamena ze to tak je. Podla toho Kasperovho linku by tam malo byt wifi. Dokonca niekolko alternativ. Takze bud overit tie wifi alebo niake drahe riesenie (preneajaty okruh, ronda atd...)
Bart wrote: I will use Google befor asking dumb questions.
Puchino
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod on-dra 21. 4. 2007 08:48

Napsal jsem že pravděpodobně není wifi, ale to neznamená že mám pravdu. Rád bych se pletl:-) . A drahá řešení mi moc nepomůžou, jsem běžný uživatel internetu, takže bych je nevyužil.
Lze ověřit dostupnost wifi přímo na konkrétním místě aniž bych volal do každé společnosti a ptal se jestli mají signál?( nacházím se v zahraničí).Děkuji za reakce
on-dra
Junior

Odeslat příspěvekod mik114 21. 4. 2007 10:32

okoli Hluboke nad Vltavou muze byt i 50km ... Mrkni se na http://wifi.lupa.cz/
V Hluboke jsou 2 pripojne body. Urcite nejsi sam, kdo tento problem resi, takze bych se klidne zeptal treba primo v Hluboke, zda nekdo netusi, jaky je tam wifi provider. Obvykle to chvilku trva, ale reseni se vzdy najde. Musis mit vzdy primou viditelnost na pripojny bod. Cena za HW se pohybuje okolo 5-10 000.
mik114
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mik114 21. 4. 2007 10:39

bohuzel mas jen 2 moznosti. Bud se kazdeho zeptat, ale obvykle ti uz prvni dokaze poradit i kdyz je to treba konkurence, nebo si nekde zapujcit HW a zacit to zkouset sam. Jenze bud budes mit vsesmerovou antenu, ktera ma ale horsi parametry, nebo smerovou, ale pokud nemas predstavu, kde hledat, tak je to trosku mimo. Pokud tam totiz nezari nejaky vysilac par metru od tebe, tak sebemensi pohyb smerovou antenou znamena VYRAZNE odlisny vysledek v sile pripadneho signalu.
mik114
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod on-dra 21. 4. 2007 11:50

děkuji za rady, jsem v kontaktu s poskytovatelem v sousední obci. Snad se problém podaří vyřešit, poskytovatel udělá pravděpodobně průzkum, zda nebudu sám, kdo chce wifi.
on-dra
Junior

Odeslat příspěvekod tark 21. 4. 2007 17:59

To pravděpodobně pomůže. Jinak kdyby to nevyšlo, tak můžeš zkusit CDMA s anténou na střechu (Yagi..). Ale radši wifi..
tark
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod obrbaz 25. 4. 2007 22:02

Zjisti si co je v okolních obcích. Jestly adsk, bezdrát atd. Pokud bezdrát tak skus zatakovat poskytovatele jestly by neměl zájem. Pokud je tam adsl a je ta dědina do 11km na přímou viditelnost tak by nebyl problém vzít na něčí linku adsl a přestřelit si to přes wifi.
obrbaz
Junior

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků