jak rychle se mění pozice stránek ve vyhledávačích?

Webdesign, HTML, CSS, Flash, PHP, ASP, .NET, JavaScript. Kritika www stránek na Smetišti.

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod p.hlavicka 23. 4. 2007 08:51

Zajímalo by mě, jakým způsobem se mění pozice stránek ve vyhledávači. Předělal jsem stránky, zoptimalizoval na SEO pro konkrétní výrazy a za pár dní jsem získal lepší pozici na Seznam.cz po zadání konkrétního hesla. Je tato pozice trvalá a pro lepší umístění je třeba ještě víc zoptimalizovat stránky, nebo je ještě možné, že mě seznam hodí na lepši pozici a stačí čekat?
p.hlavicka
Junior

Odeslat příspěvekod Aonym 23. 4. 2007 11:34

Nahoru v poradi muzes jit kdykoliv, zakladni seo optimalizaci(ble...vykonstruovanej vyraz) uz na stránkách nezlepšíš, ale pořád můžeš zvyšovat PR, budováním zpětných odkazů například. Vyhledavač tě indexuje a vyhodnocuje průběžně vrací se zpátky podle toho jak často jsou stránky aktualizovány.

Jinak ano, pasivně je možné, že tě Seznam nebo Google vyhodí výš, pokud už máš nějaký základ pro zlepšení.
Aonym

Odeslat příspěvekod S-Tony 23. 4. 2007 11:42

Pokud máš nové seo tak tě seznam na krátkou dobu prosadí na lepší pozici než zavedené weby. Ovšem za prá týdnů se propadneš hluboko do pekel webů.

Jen SEO is not Enough :wink:

PS: Když se ptáš jak rychle se mění pozice, tak seznam to počítá jednom týdně.
Když se smíříte s tím, že život už nic nového nepřinese, tak teprve to je ten okamžik, kdy všechno důležité teprve začíná...
S-Tony
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vladimir 23. 4. 2007 11:54

Google lépe hodnotí starší weby, taky dlouho trvá, než najde všechny zpětné linky, přidělí jim pagerank a ten ti připočte...

I když už na jedněch svých stránkách půl roku skoro nic neměním, pořád se pomalu pohybuju v googlu směrem nahoru.

Jak píše ameeck (a nepřímo S-tony), je extrémně důležité budovat zpětné linky - je to stejně důležité jako SEO, jedno bez druhého je skoro k ničemu.

Pozice v žádném z vyhledávačů rozhodně není trvalá.
vladimir
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod p.hlavicka 23. 4. 2007 12:13

Asi budu vypadat jako uplny blb, ale mohli byste popsat, co to jsou zpetne odkazy a jak je budovat? Abych si byl jisty, ze se bavime o jedne a te same veci. Kdyz jsem zjistoval jak jsou na tom stranky, ktere jsou na prvnich pozicich pro dane klicove slovo, tak tam nejsou temer zadne zpetne linky.
p.hlavicka
Junior

Odeslat příspěvekod Aonym 23. 4. 2007 13:21

Zpětné odkazy jsou jednoduše odkazy, které vedou na tvůj web z jiných. Čim vyšší PageRank(nebo podle vyhledavače jiný parametr) vyšší, tim víc zvýši hodnotu tvé stránky. Z tohoto důvodu existuje např. komentářový spam, roboti přidavaj kvanta odkazů na stránky, které chtějí být výše ve vyhledavači tím, že budou dávát odkazy na cizí stránky.

Pokud koukáš na zpětné linky přes Google(s domacími vyhledavači teď nevím jistě) ve formátu link:www.zive.cz, tak se zobrazí jen odkazující stránky s PageRankem vyšším než 4, ale počíta se jich mnohem více.
Aonym

Odeslat příspěvekod p.hlavicka 23. 4. 2007 13:53

Aha. Tak tim se vysvetluje proc jsou predemnou mnohem hur napsane stranky nez je ta moje. Nevedel jsem ze google mi zobrazi jenom zpetne odkazy ze stranek s PR vyssim nez 4. Rozmistim co nejvic odkazu na me stranky. Jenom doufam, ze jsem to nrepreoptimalizoval na SEO :)
p.hlavicka
Junior


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků