Windows XP se nevypíná

Na téma Windows XP, 2000, Me, 98, 95 a starší

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Machi 7. 5. 2007 20:23

Zdravím, dnes jsem si na notebook nainstaloval Windows XP a bohužel se z nějakého důvodu nevypíná. Systém má v sobě nejnovější aktualizace, ale vždy z nějakého důvodu zůstane vždy na modré obrazovce s nápisem Vypínání (ukládání proběhne tedy ok).

Zkoušej jsem si i příkaz shutdown, ale efekt naprosto stejný, takže se zřejmě nejedná o chybu žádného procesu.

Prosím o pomoc, budu rád za každý tip, děkuji...
A tím končí tato epizoda.
Machi
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Mc_Bain 7. 5. 2007 20:37

Předpokládám, že na tlačítko notebook reaguje a vypne se?
Jinak bych zkontroloval verzi BIOSu - jestli tam není problém a potom opravy u Microsoftu ... možná pokud je to čistá instalace, tak bych ji znovu opakoval a otázka, jestli to neudělá nějaká aktualizace?
Mc_Bain
Junior

Odeslat příspěvekod Machi 7. 5. 2007 20:50

Mc_Bain: Měl jsem na ntb už i visty, ale s něma fungovalo všechno ok. XPčka jsem instaloval jako čistá, ovšem to bylo stejné... :(
A tím končí tato epizoda.
Machi
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod koba 7. 5. 2007 20:59

ako pisal Mc_Bain, ked ho vypnes stlacenim power tlacitka, tak sa ti vypne? mne toto tiez NB robil ze sa vypol len cez tlacitko, cez Start nie... pomohol len reinstal Windows... ale mne to robilo na predinstalovanom windowse a nie od zaciatku...
Dell Inspiron 6400: Core 2 Duo T7200 2GHz 4MB L2, 2GB RAM, 250GB HDD (WD2500BEVS), x1400 256MB, 9cell battery, 1280x800 TrueLife, Win XP prof.
koba
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Machi 7. 5. 2007 21:01

koba: Když power držím tak 6 sekund, tak se vypne, jinak ne...
A tím končí tato epizoda.
Machi
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Hanx 7. 5. 2007 21:08

Musíš hledat někde v BIOSu, v Power mangementu...
Hanx
Junior

Odeslat příspěvekod koba 7. 5. 2007 21:15

a ked si nastavis, aby sa ti po stlaceni power tlacitka vypol nb, tak sa vypne? a aky to mas vlastne NB?
Dell Inspiron 6400: Core 2 Duo T7200 2GHz 4MB L2, 2GB RAM, 250GB HDD (WD2500BEVS), x1400 256MB, 9cell battery, 1280x800 TrueLife, Win XP prof.
koba
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Machi 7. 5. 2007 22:04

koba: Ne, nevypne. Jo a ještě jsem nenapsal, že se ani nerestartuje ani nepřepne do úsporného režimu. Jdu pohledat v tom biosu. A jedná se o ntb Acer 3693NWLMi
A tím končí tato epizoda.
Machi
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Machi 7. 5. 2007 22:08

Tak v BIOSu se bohužel nic takového nenachází, asi budu zítra muset ještě zkusit reinstall...
A tím končí tato epizoda.
Machi
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Mc_Bain 7. 5. 2007 22:21

funkci tlačítka zvládá snad nějak systém, ne? Nastavit, co se má dít ... jinak myslím, že vypnutí za těch 6 sekund je standard.
Je divný, že Visty jsou ok, Linux byl taky ok? a XP nejsou ok ... když před vypnutím dáš správce úloh, nevykazuje tam nějaká úloha nadměrnou aktivitu?
Pokud žádná úloha s nadměrným výkonem, případné nastavení BIOSu také nic nezmění (tady opatrně), tak bych hledal na googlu ... ale tam to na nic nevypadá.
Kolikrát si instaloval ty XP? ... jestli jenom jednou, zkusil bych default BIOS (zkontroluj verzi a případně si zjisti, co řeší novější verze za problémy) a potom ještě instalaci.
Mc_Bain
Junior

Odeslat příspěvekod Machi 8. 5. 2007 10:36

Tak mám za sebou dva reinstally. Při tom prvním jsem zjistil, že nejprve je vše ok, ale po instalaci driverů se to zmrší. V instalaci druhé jsem testoval drivery po jednou, až jsem přišel na webkameru, odinstaloval jsem ji a vypíná se ok... Teď budu muset přijít na nový driver ke kameře, protože bych ji docela rád používal :(
A tím končí tato epizoda.
Machi
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Mr. Unknown 1. 7. 2007 13:30

Mám Acer Aspire 3100 Series a tenhle problém nastane vždy když tam dám Bios, který je novější než 2.60, v současnosti tedy 2.83 a 3.05. S verzí 2.60 a starší se vypíná naprosto bez problému.
AMD Phenom II X4 955 BE 3,2GHz AM3
Scythe Mugen 2 CPU Cooler
MSI 790FX-GD70
Kingston HyperX 4GB (kit 2x 2GB) CL7 1333MHz DIMM DDR3
Sapphire ATI Radeon HD 4870 Toxic 1GB GDDR5
CHIEFTEC BigTower BA-01B-B-B
Seasonic M12D-750 750W
Mr. Unknown
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod RomanZa 1. 7. 2007 14:09

Tento problém jsem měl nedávno po přechodu 2K -> XP. Nové instalace nepomáhaly. Po dlouhém hledání u Billa jsem se dočetl, že je to tím, že XP se nedomluví s BIOSem. Takže je nutné to XP čkům říci : Ovládací panely - Možnosti napájení - Vylepšené řízení spotřeby - Zapnout vylepšené .....
Doufám, že si to pamatuji správně.
RomanZa
Kolemjdoucí


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků