RS Mambo a Save mode ON

Diskuze na téma implementace, provozování, správy

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod bob.bob 6. 3. 2006 10:27

Drupal nemá se safe mode problém.

BTW. proč tvrdošíjně trváš na save mode? V celé diskusi píšeš tenhle nesmysl jen ty. Otázka je, zda Ti pak všichni neradí špatně, když Tebe zajímá save a ne safe ;)
bob(tecka)bob(zavinac)email(tecka)cz
:-D
bob.bob
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod dolnajs 6. 3. 2006 13:09

Jezis, to mam z toho hrani her... :( Samozrejme SAFE mode. :)

A uz testuju ten XOOPS a vcelku v pohode. Snad to nejak rozslapu. :)
dolnajs
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Stibi 6. 3. 2006 18:17

Nevím jaká je situace i ostatních RS, jak je řešena instalace nových komponent a vůbec upload souborů, ale safe_mode se netýká jenom Mamba, může s ním mít problém jakýkoli skript, safe_mode kontroluje, zda ten kdo spouští skript, je zároveň i jeho vlastníkem...doufám že jsem to nenapsal špatně :) takže problémy se můžou oběvit i jinde ...kdyžtak pak teda napiš pro co jsi se rozhodl..:)
Konec jihoamerickým telenovelám !!!
Stibi
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Stibi 6. 3. 2006 18:18

Konec jihoamerickým telenovelám !!!
Stibi
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod <:Johny:> 14. 3. 2006 16:26

Zdravím, mám velmi podobný problém....ještě nevím jestli mi vypnou safe mod ale také mám při instalaci zaplej REGISTER GROUP nebíte co to je???? jo a kde by se sehnala česká verze mamba????? prosím o pomoc
<:Johny:>
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Stibi 15. 3. 2006 23:28

Konec jihoamerickým telenovelám !!!
Stibi
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod dolnajs 22. 3. 2006 08:05

Ahoj!

Tak po delsi dobe jsem tu a nakonec jsem aplikoval Xoops. Nicmene se mi libi daleko min nez Mambo, takze stejne nakonec to nejak predelam a asi na to Mambo prejdu.
dolnajs
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Stibi 22. 3. 2006 22:32

Mambo ..která verze ?? A co Joomla, znáš situaci atd. ?
Konec jihoamerickým telenovelám !!!
Stibi
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod darkpilgrim 24. 3. 2006 11:09

Používám Joomla v nejnovější verzi 1.0.8 a vyskytl se problém se SAFE MODE ON. Po nějakém hledání a improvizaci se mi povedlo instalovat komponenty a faktycky mi zatím SAFE MODE nevadí, možná začne zas někde jinde, ale, pro začátečníky:

1. Naistalujte si zmíněný SAFE MODE ON PATCH
http://www.joomlaportal.cz/component/op ... itstart,6/
(postupujte podle pokynů v readme instalačního packu - víceméně stačí jen nahrát (přehrát) soubory z packu do adresáře Joomly - dojde i k přepisu některých stávajících souborů, doporučuji zálohu předem)

2. V administraci Joomla si najděte záložku, ve které Joomla specifikuje CHMOD (atributy) jednotlivých nově vytvářených (i již existujících) souborů a adresářů a změňte to např. na CHMOD 777 (po instalaci přehoďte CHMODy na nějakou bezpečnější úroveň - ponechám na vaší úvaze).

3. Instalujte - melo by to běžet (nezapomeňte si zjistit, zda-li již při předchozích instalacích nedošlo k založení adresářů konkrétní instalované komponenty - pak by bylo nutné je před instalací smazat).

---

Až vyjde nová Joomla 1.1, v plné verzi - Stable, tak ta by měla mít již integrovanou opravu myslící na SAFE MODE ON.
darkpilgrim
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Stibi 25. 3. 2006 10:59

darkpilgrim: Nejhorší je, že hrozně moc záleží na konkrétním nastavení serveru, je to jiné u každého hostingu, safe mod patch není samospásný..už to vidím..po vydání Joomla 1.1 ty hromady threadů "Mám joomla 1.1 a stejně mi to nefunguje,proč"..Už se o Joomlu a Mambo až tak nezajímám ale jsem zvědavý jaký bude vývoj...
Konec jihoamerickým telenovelám !!!
Stibi
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod darkpilgrim 25. 3. 2006 12:35

jj, pravda... safe mode patch neni samospasny to urcite ne, ale na vetsine serveru (nebo alespon casti) pomuze. Ja zatim hostuji na xhostingu a s vyjimkou safe mode jsem spokojen, je to free, je to rychly, nastaveni je zatim slusny a programovy vybaveni neni rozhodne spatny. Pokud chce nekdo RS provozovat na kvalitativne vyssi urovni, patrne by mel zvolit komercni hosting se Safe Mode off (nebo jit tam, kde admini prislibi jeho vypnuti)... a s nastavenim, ktere produktum, ktere bude vyuzivat, nejvice sedi. Ja si na jinem serveru rozjedu Xoops (i kdyz tam bude se Safe modem asi taky problem) a pak se rozhodnu, v kterym systemu budu dal pokracovat, Joomla! se mi ale zatim dost libi, byt jsem od ni byl odrazovan.

Pokud jde o Joomla 1.1, tvoje presvedceni sdilim, urcite se tim nevyresi problemy vsem:-)... ono by to pak bylo moc snadny a nemohlo by to lidi bavit, nez takhle furt louskat orisky:-)
darkpilgrim
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod moravec_jiri 26. 3. 2006 11:10

Nemam prilis duvery v hostingy, kde maji vypnuty safe mode - z bezpecnostnich duvodu - podstatne vetsi riziko naruseni provozu serveru, utoku a vypadku. Hostuji na hostingu - http://www.webhosting51.cz - kde je safe mode on a nemam zadne problemy - pokud si s necim nevim rady, bezplatna technicka podpora mi vzdy zatim poradila popr. pozadovanou komponentu ci cely system zdarma komplet nainstalovala... Takze se o nic nemusim starat. Zatim naprosta spokojenost.
moravec_jiri
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod M2M 17. 9. 2006 18:05

Pokud do souboru .htaccess zapíšu

php_admin_value safe_mode 0 nebo
php_admin_value safe_mode Off

tam mě web vůbec nejde

Co vše tam musí být aby to fungovalo?
M2M
Junior

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků