Program na překódování Xvid do DivX

Záznam a úpravy zvuku a videa na počítači

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod tomko 22. 5. 2007 12:05

Ahoj lidi, potřeboval bych poradit něco na překódování xvidu do DivX, protože můj stolní přehrávač xVid nebere. Zkoušel jsem VirtualDub, ale při pokusu otevřít video v XVid píše, že to neumí. Kodek na xvid v systému mám. Poradíte někdo co s tím případně jinej program? Díky.
lepší být bohatý zdravý než chudý nemocný
tomko
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jech 22. 5. 2007 17:30

Za prvé specifikuj tu hlášku z VD (nejlépe screenshot).

Za druhé DivX a XviD nejsou žádné formáty videa, jsou to kodeky. A kodek to je program pro kompresi videa do nějakého formátu a ten formát je u obou kodeků stejný - MPEG-4 ASP. Chceš tedy překomprimovat MPEG-4 ASP do MPEG-4 ASP, což trochu nedává smysl. Pokud nějaký přehrávač umí video zkomprimované DivX kodekem, implicitně z toho vyplývá že umí i video zkomprimované XviDem a naopak.

Pokud máš přehrávač od SONY, který bojkotuje XviD, protože to je "pirátský kodek", tak změň identifikaci kodeku (fourCC) z XVID na DX50. S XviD kodekem se instaluje program k tomu určený (AVI FourCC Changer). Je to rychlá operace bez ztráty kvality (narozdíl od rekomprese videa).

Další zádrhel může být v tom, že ani jeden běžně dostupný přehrávač nezvládá formát MPEG-4 ASP kompletně. Takže při kompresi videa někdo použil vlastnost toho formátu, kterou přehrávač neumí. Ale to už není o DivX nebo XviD, protože oba kodeky umí v podstatě to samé (až na GMC, které má kompletní jenom XviD).

Takže ještě doplň značku a model přehrávače a screenshot analýzy videa z GSpotu 2.70 (nejnovější verze).
jech
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Tomasek1234 23. 5. 2007 09:38

A nebo zmenit prehravac za nejakej normalni :D
Phenom™ X4 Quad-Core Black Edition 9950 2.6GHz 125W socket AM2+ ,BOX, 4GB RAM, ATi HD4850, Samsung SpinPoint F1 1TB, Samsung 2053BW, 20'', Seasonic :)
Tomasek1234
Pokročilý

Odeslat příspěvekod vladimir 23. 5. 2007 11:55

tomko píše:Zkoušel jsem VirtualDub, ale při pokusu otevřít video v XVid píše, že to neumí. Kodek na xvid v systému mám.
vladimir
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tomko 23. 5. 2007 12:25

Díky za nasměrování - měl jsem v systému nějak nabořený kodeky - sice GSpot ukazoval, že kodek je instalovanej, ale blblo to. Odinstaloval jsem, nainstaloval znova a už je to ve VB v pořádku. Přehrávač mám Panasonic HT 340něco - nicméně už bych dnes do něj nešel.
lepší být bohatý zdravý než chudý nemocný
tomko
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jech 24. 5. 2007 10:51

No tak pro tenhle přehrávař jsem video XviD kodekem dělal a normálně hrálo. Musíš se samozřejmě vykašlat na všechny ASP funkce a fourCC změnit na DX50. Zkus nejdřív tu změnu fourCC než se budeš pouštět do nějakych větších akcí.
jech
Pokročilý
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků