Dlhy login pri SBS2003

Hardware, web hosting, server hosting a housing, peering

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Nexus_sk 31. 5. 2007 15:51

Zdravim.

Nainstaloval som Win SBS2003, ozivil domeny (local) a pridal uzivatelov. Problem je ale pri prihlasovani. Priblizne minutu vidim sede dialogove okno so zadanymi udajmi (meno, heslo, domena) a nasledne vidim informacne okno o aplikovani osobnych nastaveni, ktore je tam cca 2 minuty. PC a ani server v tomto case takmer nic nerobia (HDD a ani NET). Potom sa kdesi cosi uz prihlasi a je mozne s nim zacat pracovat.

Ak sa z daneho PC prihlasim na RDC (vzdialenu pracovnu plochu) servera, tak som tam okamzite a pri nacitavani osobnych nastaveni to tiez chvilku trva, ale len niekedy. Bohuzial nedokazem odhadnut, co je pricinou prihlasovania na servery, kde su vsetky subory lokalne.

Co moze byt pricinou takehoto zdrzania? Prve prihlasenie je dlhe, beriem na vedomie, ale ked sa prihlasujem z toho isteho PC s tymi istymi udajmi, preco je tam take zdrzanie?

Dakujem za vsetky napady.
Nexus_sk
Junior

Odeslat příspěvekod v 1. 6. 2007 17:06

skontroluj nastavenie DNS na PC. Kto ti robi DNS server v sieti?
v
Junior

Odeslat příspěvekod Nexus_sk 1. 6. 2007 21:59

v píše:skontroluj nastavenie DNS na PC. Kto ti robi DNS server v sieti?


DNS robi router (Microcom AD 2651).

Ak zadam nemo servera do konzoli pre vzdialeny pristup, tak sa prihlasi okamzite. To iste plati aj o prikaze PING, kedy pingam na meno, nie na IP. Myslim si, ze v DNS problem nebude, ale ak mas nejaky konkretny navrh, velmi rad ho preverim. Mne sa nejak minuly napady :(.
Nexus_sk
Junior

Odeslat příspěvekod v 4. 6. 2007 10:35

ak ti ide ping na meno, uz si nie som taky isty. S podobnym javom som sa stretol, ked mali PC zle nastavenu IP DNS servera.
Este ma napada - neinstaluje si SBS automaticky vlastny DNS server? Skus nastavit na PC IP DNS servera na ten SBS2003

A este: pozri si zaznamy DNS na tom routri, ci uz zaregistroval ten novy server
v
Junior

Odeslat příspěvekod Nexus_sk 4. 6. 2007 16:25

Presne tam bol problem. Na staniciach bolo ako DNS nastaveny ten router. Ale akonahle som ho prepisal na IP adresu SBS servera, tak vsetko chodilo velmi rychlo a svizne.

Ku zaznamom routera sa bohuzial neviem dostat - je to podnikova siet, ktoru som prebral po istom spravcovy, ktory im vsetko zahesloval a k nicom nedal hesla. Navyse si tam chodil len po vyplatu a nie aj po pracu, takze ho "vyliali" kade lahsie. Par veci sa mi podarilo "hacknut", ale na par veci sa este budem musiet poradit :).

Kazdopadne dakujem za "nakopnutie" tym spravny smerom.
Nexus_sk
Junior


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků