Dell Inspiron 1501

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod H4NS 13. 6. 2007 16:56

dej tam xpa :D:D
H4NS
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod gopo 13. 6. 2007 16:57

jj, tiez si to zacinam mysliet.
DELL Inspiron 1501,TL52,512MB RAM,120GB HDD,Vista
gopo
Junior

Odeslat příspěvekod H4NS 13. 6. 2007 16:58

ja sem jeste neslysel na visty nic jinyho nez nadavky, navic prej zere vic baterku nez xpa takze bych si to do noutu nikdy nedal :D
H4NS
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Gruppe 13. 6. 2007 17:00

ono dvoujadro je praveze na stejne frekvenci v jednovlaknovych operacich zatizeno ptave onou rezii pridelovani mezi jednotliva jadra data...resp jak ja rikam, k cemu dvoujdaro , kdyz mam jeden disk, jednu ram, jednu grafiku....nehlede na jeden ozek - to bylo jako pri prezentaci 4jadra - muzete serfovat, pracovat v Photoshopu, prevadet DVD a hrat hru -ukaz mi manika c to zvladne, nehlede na to ze 4x mam v PC jen CPU, ne ostatni soucastky :)

Ovsem to se pak dostavame do spekulaci :) vyhody dvoujader tu jsou a byt ho vyuzijes jen obcas, stava se dnes beznym tak jako do nas za chvili budou cpat at bereme 4 jadra ci nejake stream procesory nebo co si vymysli za rok dva :D je to jako se starym Pentiem 4 kdy do nas hustili ze cim vyssi frekvence, tim vyssi vykon...a hle, prislo AMD a postavilo to na hlavu, nemluve o novych Core CPU u kterych se dnes pohybujeme max na 3,5GHz...holt i fyzika ma sve limity a tak vyvoj musi nekam jinam :)

Ovjektivne bych to mohl posoudit jen pokud bych doma pracoval na obem...coz bohuzel nemam. Jen je usmevne ze napr SuperPi zvlada muj kancelarsky Sempron 3000+ na 2,5GHz rychleji :D naopak dalsi priklad, rendering jednoduche sceny, zvlada moje CoreDuo 2x rychleji nez muj dalsi tolni Athlon 2600@3200....naopak stejne rychly jsou pokud je scena narocna a rendering je kolem 24hod :D

To pak jde cloveku hlava kolem co? :)
kecáním se ještě nikdy nic neudělalo :)
Gruppe
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod H4NS 13. 6. 2007 17:04

jo ze, chapu to jak to je s dvoujadry, ze je to cekem s dnesnima aplikacema na prd, ale kdyz bych teda nechte vymejslet vzal bych toho inspirona advanced kde je teda ten turion tak keryho vzit? jestli tl52 nebo tl56 neni mezi něma zas tak velkej rozdil (1,6 nebo 1,8ghz) jinak bych bral semprona s komponentama co je u turiona ale jak vidim kryshnu tak to radši dělat nebudu, takže když chvilku nebudeme řešit nevyhody dvoujadra tak kerej z nich vzit?
H4NS
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Gruppe 13. 6. 2007 17:25

2OOMhz moc nepoznas :) jak rikam, je to jen o tom jestli na to mas :D

vykon bude lepsi, pomer ceny/vykon horsi :)
kecáním se ještě nikdy nic neudělalo :)
Gruppe
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Vady 13. 6. 2007 18:22

Gruppe: no v hornim rohu u klavesy F9 prnt scrn atd. se to mirne prohyba.proste kdyz mackam jednu klavesu hybou se mi i ty okolo.ale nevim nakolik je tohle vada.mozna delam z komara velblouda
Vady
Junior

Odeslat příspěvekod Gruppe 13. 6. 2007 18:27

ne, mne se ani nehne...neboj, menili klavesnici i kvuli povrzavani jedne klavesy...taky mi jedna vrzala...cely jeden den nez se ochodila :D ale verim ze si to nekdo nechal vymenit :D
kecáním se ještě nikdy nic neudělalo :)
Gruppe
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Vady 13. 6. 2007 18:32

ja se nato asi vykaslu,cekal jsem na nej mesic tak nebudu riskovat ze mi reknou at ho vratim a objednam znova.je to docela maly datil,prostej jako by ta kovova cerna testicka pod klavesncici mela v tom plastovem sasi trosku vuli.
Vady
Junior

Odeslat příspěvekod Gruppe 13. 6. 2007 18:36

Vady: ty pako jedno (v dobrem slova smyslu ,) ), co ti rika servis dellu NBD? To kvuli cemu se tu ty nouty kupujou??? Jeden den nahlasis, druhy je u tebe technik a za par minut mas po problemu -doma, v teple u kafe :)

Ale je fakt ze zalezi na tobe nakolik to hodnotis jako vadu :)
kecáním se ještě nikdy nic neudělalo :)
Gruppe
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Vady 13. 6. 2007 19:01

Tak jsi me premluvil,zitra tam zavolam a zeptam se:)ja jen nechtel otravovat s kazdou kravinou:)
Vady
Junior

Odeslat příspěvekod Kryshna 13. 6. 2007 19:35

H4NS píše:z toho clanku cos poslal mam dojem takovi ze bych se na dvojjadra okamzite vykaslal a bral semprona, ale po tom co ctu situaci kryshny, mam strach ze se to bude opakovat, takze radsi bych vzal turiona tl56 kery ma taky 1,8ghz a krom priplatku by to melo mit min. stejnej vykon jak ten sempron ne?


Ja bych ho nebral... ma o 6w vetsi spotrebu a jen o cca 3% vyssi vykon... zbytecne vyhozeni penez ;)
Muj problem bude zrejme v tom ze jsem chtel k Essentialu Truelife a 9cl baterii... nebo naopak, ze jsem chtel k advanced moznostem procak Sempron.Obchodnik mi vysel vstric a oni v tom maji hosi v Irsku asi bordel :evil: jsem zvedav jak to dopadne v patek az tam zavolam.
Kryshna
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod H4NS 13. 6. 2007 20:18

no sak prave o tom mluvim dam o litr vic to ze bude zrat vic proudu me az tak nevadi, a vyhnu se problemum jaky mas ty, pac ja bych bral to samo co ty jinak ;)

konecny verdikt:
nakonec turion 64 x2 tl52, 512mb ram s tim ze objednam ty 2x1024, 9tku bat., 120 disk s tim že časem možna upgraduju na lepši a truelife lcd
H4NS
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kryshna 14. 6. 2007 05:02

JJ myslim ze je to good choice, to 2jadro se neztrati - treba uz cad 2009 bude pro 2 jadra optimalizovan ;) Kazdopadne na rendering v Archicadu to je asi mnohem lepsi nez Sempron, ale co - ja uz to nejak preziju i s tim Sempronem ;) Stejne v posledni dobe jsem spis administrativni pracovnik a tvoric vzorkovacich katalogu :D Doufam ze ti to prijde tak brzy jak ostatnim tady... pze ten vztek co mam ja bych ti nepral zazit.
Jinak ty ramky objednej co nejdriv... Barbone.cz je bezkonkurencne nejlevnejsi co se RAM tyka.A ceniky menej kazde utery rano... takze do pondeli vecer mas cas ;)
Kryshna
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Gruppe 14. 6. 2007 10:40

Kryshna: jj TSBohemka je skvely obchod od jakziva. Aspon ze napravili ten debakl ve vyberu RAM (JetRam, Transcendent...uz konecne doplnili Kingstonem-ci Kingmaxem?) jeste tak vetsi pocet desek a CPU :) s AMD jsou na tom mizerne :(
kecáním se ještě nikdy nic neudělalo :)
Gruppe
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků