Jak nastavit 2 routry

Routery, AP, switche, huby, ethernet

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod vas.ucitel 18. 7. 2007 11:13

Potřeboval bych poradit s nastavením dvou spojených routrů.
Popíšu stav: Anténa bezdrátového internetu 2,4 GHz je připojena k routeru asus wl-500g na půdě domu. Od routeru vedou 2 LAN kabely do přízemí k PC a do prvního patra k PC, kde také potřebuji WIFI nezávislé na zapnutém PC. Není možné vést další kabel do místností, kde bude WIFI. Takže ten druhý router musí rozdělit stávající LAN. Potřeboval bych pomoci s nastavením druhého routeru, kterému nerozumím. Jsou 3 možnosti jak může pracovat: Gateway, Bridge a Wireless ISP. Kterou mám zvolit? Dále nevím jaké zadat IP adresy, gateway a DNS server v nastavení LAN a WAN toho druhého routeru. Díky za trpělivost a pomoc.
vas.ucitel
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod nl 18. 7. 2007 11:32

na druhom routri,
pre WAN rozhranie:
IP si vyber jednu IP z LAN rozsahu prveho routra
Gateway nastav IP prveho routra
DNS - IP prveho routra, alebo lepsie priamo DNS tvojho providera
pre LAN rozhranie druheho routra si vyber lubovolne privatne IPcky (dolezite je iba aby boli ine ako LAN rozsah prveho routra)

tie rezimy neviem co pre tvoj router znamenaju, ale najskor by som skusil gateway
nl
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vas.ucitel 18. 7. 2007 12:59

návod je v angličtině, ale píšou: Gateway= v tomto módu se předpokládá, že zařízení je spojeno s ADSL modemem. NAT je povoleno a počítače ve čtyřech LAN portech sdílí stejnou IP do ISP WAN portu. Typ spojení WAN může být nastaven s použitím PPPOE, DHCP client, PPTP client nebo statická IP.

Bridge= v tomto módu jsou všechny ethernetové porty a bezdrátové rozhraní přemostěné dohromady a NAT je zakázáno. Všechny WAN související s funkcí firewallu nejsou podporovány.

Wireless ISP= všechny ethernetové porty jsou přemostěny dohromady a bezdrátový klient bude připojen k ISP AP (přístupovému bodu) NAT je povolen a počítače ve čtyřech LAN portech sdílí stejnou IP do ISP přes bezdrátový LAN. Musíte nejdřív nastavit bezdrátového klienta a přípojit k ISP AP. Typ spojení WAN může být nastaven s použitím PPPOE, DHCP client, PPTP client nebo statická IP.

Tak nevím jestli jste z toho překladu moudří...

Tak nakonec jsem připojil přes mód bridge a vše již funguje.

Díky.
vas.ucitel
Kolemjdoucí


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků