Nejde se pripojit na net pres PCMCIA sitovku.

Poskytovatelé a technologie, dial-up, ADSL, kabel, optika, bezdrátové připojení

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Marcos 22. 8. 2007 22:15

S notebookem Acer Aspire 3692 mam jisty problem a nevim si rady. Nestastnou nahodou se podarilo ze vstupu do integrovane sitovky vytrhnout LAN kabel. Podotykam, ze vstupni konektor do sitovky je pevny, nevikla se, proste neni nijak vyrvany ze zakladni desky. V podstate jsou urvane jen plisky, co drzi konektor lan kablu v sitovce proti samovolnemu vysunuti, a v konektoru je ulomen jeden kontakt, takze sitovka nefunkcni. Ponevadz ten notebook je momentalne potrebny, tak se to neresilo poslanim do servisu, ale koupil jsem tuto sitovou kartu do PCMCIA: http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 70UG00081E Bez problemu jsem ji nainstaloval, vytvorilo se nove sitove pripojeni, ve kterem je nastaveno "nacitani ip adresy ze serveru automaticky", ale nedokazi se pres ni pripojit na net. Proste neumi nacist ip adresu atd atd. Respektive ta pcmcia sitovka nacita dlouho ip adresu, a nakonec nacte vzdy tuto 169.254.79.84 a masku podsite 255.255.0.0. Vzdy nacte stejnou, coz se mi zda divne.. Normalne pridelene ip adresy od meho poskytovatele jsou v rozsahu +- dejme tomu 89.103.---.-- a tak nejak se proste pohybuji. Internet mam od Karnevalu, oper. system Win XP Prof. Na druhem uplne identickem notebooku ta sitovka PCMCIA fungovala okamzite a bez problemu. Zkusil jsem vymenit mezi obema notebooky disky, abych vyloucil chybu v oper. systemu, ale situace stejna. Pote jsem na "poskozeny" notebook nainstaloval ovladace k modemu od Karnevalu, s modemem jej propojil pres USB, a internet jde, vse ok. Ale toto neni reseni, protoze notebook je od pritelkyne, a ta ma doma jineho poskytovatele netu, zadny modem a pevne pridelenou IP adresu atd. Nejaky napad, co s tim? Krome tedy poslani do servisu? Diky vsem.. Marek
VBI Compal HEL80, Intel Core Duo T2300, 2 GB ram, NVIDIA GeForce Go 7600, SEAGATE Momentus 120GB 7200ot. OS: BT3, WS3.1, Win XP..
Marcos
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod wojta 22. 8. 2007 22:55

Nemusíš náhodou přeregistrovat MAC adresu?
Nevím jestli je to u Karnevalu potřeba, ale u UPC třeba ano, ale teď je Karneval taky pod UPC, tak to je možná taky potřeba.
I když to by bylo v rozporu s tím, co píšeš, že si stejnou síťovku zkoušel v jiném NB. To vypadá skutečně na HW problém, nemáš poškozené piny i u PCMCIA?
C:\>ver
MS-DOS Version 5.00
wojta
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Marcos 22. 8. 2007 23:18

Ano, MAC adresa se musi preregistovat, ale na to staci na cca pul minuty vypojit modem z el. zasuvky, ten se restartuje a hotovo. Coz samozrejme delam vzdy, kdyz pripojuji jiny pocitac, jinak by to ani neslo. A ty piny na pcmcia nemaji byt jak a z ceho poskozene, no a kdyby byly, tak pocitam s tim, ze by ten notebook ani tu pcmcia kartu nedetekoval, nevytvoril pri jejim vlozeni sitove pripojeni č.X atd. Takze v tomhle to asi neni. Ale diky za snahu.. :wink:
VBI Compal HEL80, Intel Core Duo T2300, 2 GB ram, NVIDIA GeForce Go 7600, SEAGATE Momentus 120GB 7200ot. OS: BT3, WS3.1, Win XP..
Marcos
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Barkas 23. 8. 2007 10:29

Adresu o ktere mluvis 169.254...... je adresa APIPA. To se ti nemusi zdat divne. Tato adresa je automaticky prirazena systemem pokud nedokaze nacist adresu z DHCP. Takze je to OK.
Zkusil jsi nastavit adresu staticky? Ne dynamicky!
Proste opsat adresu stejnou jaka je na PC kde to jede! Samozrejme obe PC nesmi byt pripojeny soucasne :-)

Pokud pouzivas nejaky firewall tak ho zkus zakazat a potom vytahni sitak a strc zpet :-)
Barkas
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Marcos 23. 8. 2007 10:37

Diky za vysvetleni, to s tou APIPA adresou jsem nevedel. A ano, zkousel jsem opsat cerstve pridelenou adresu z vedlejsiho notebooku a vse co je k tomu treba, no sitove pripojeni hlasilo, ze je pripojeno, ale nebylo. Ono ten modem od Karnevalu nacita MAC adresu, a ta samozrejme nesedela, ponevadz ta ip adresa byla pridelena stroji vedle s jinou MAC. Zkousel jsem to i u pritelkyne doma, ta ma od providera pevne pridelenou ip, takze se vse nastavilo jak melo, pripojila sitovy kabel, system nahlasil pripojeno, ale nebylo. Na net se neslo dostat. A firewall pro jistotu pri tomto laborovani vypinam. Proste jsou veci mezi nebem a zemi... :D
VBI Compal HEL80, Intel Core Duo T2300, 2 GB ram, NVIDIA GeForce Go 7600, SEAGATE Momentus 120GB 7200ot. OS: BT3, WS3.1, Win XP..
Marcos
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Barkas 23. 8. 2007 11:01

A pri staticky zadane adrese jsi teda zkousel restartovat ten modem? Pokud je to vazane na MAC adresu (to vetsinou ty nijak nezmenis) ale kdyz rikas ze ti tam jedou i jine PC tak by to melo fungovat.
Pri zmene na statickou adresu bych pro jistotu zkusil jeste notebook restartovat.
Barkas
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Marcos 23. 8. 2007 16:27

Nevim jestli jsme si rozumeli, jine pc, resp. notebooky mi normalne na tom jedou, ale vzdy jen jeden, od ktereho si modem nacte mac adresu. Nemam tady zadnou sit pres router apod. Proste mam tady svuj notas, pak jeden od kamarada na reinstal systemu a ten od pritelkyne....vypada to tady jak ve vypocetnim stredisku. :D Takze prubezne jen vypinam modem a prehazuji sitovy kabel. Kazdopadne diky za snahu a rady, uz jsem to poresil jinak. Nemam dal cas si s tim hrat a hledat chybu, takze jsem koupil toto: http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 70UG0008DE A s timto jde vse bez problemu. Takze tu pcmcia sitovku vratim prodejci a ok. Ale urcite mne to bude "zrat", kdyz nevim, co s tim bylo. Bohuzel. Jeste jednou diky moc. :wink:
VBI Compal HEL80, Intel Core Duo T2300, 2 GB ram, NVIDIA GeForce Go 7600, SEAGATE Momentus 120GB 7200ot. OS: BT3, WS3.1, Win XP..
Marcos
Kolemjdoucí


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků