Odpojeni a pripojeni disku v Hybernaci - kde jsou nova data?

Diskuze výhradně o operačním systému Windows Vista

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod BorisZ 30. 8. 2007 15:48

Mam problem s IDE diskem v supliku... "Uspim" pocitac s vistama klasickym vypinacim tlacitkem pod Start menu a pote vytahnu svuj disk v supliku... v jinem pocitaci na nej nakopiruji nejake data, suplik vratim do pocitace s Vistama, probudim ho a chci pristupovat na nove data... ale problem... Visty si nejak neumi updatnout obsah disku a nove data proste nevidi - neumi na ne pristoupit, pomuze kdyz samozrejme uplne vypnu a zapnu pocitac (mozna by stacil restart)... jde nejak primo ve Vistach softwarove odpojit a zase pripojit IDE disk abych mohl data pouzivat bez restartu?
BorisZ
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Pytlík 30. 8. 2007 16:49

No, pokud to děláš tak, jak popisuješ, tak mohu odpovědně odpovědět na tvoji úvodní otázku "kde jsou nová data": V ***** (administrátor zajisté odpustí hrubý výraz).
Ona ta data na tom přenosném disku jsou (fyzicky), nikoliv však logicky, protože počítač má rozdělení souborů na disku v paměti a jede podle toho, vůbec ho nenapadne, že došlo ke změně. Disk je akorát tak na formát.
To není problém Vist, ale kteréhokoliv systému schopného uspání.
Pytlík
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Abox 30. 8. 2007 17:02

Ono pri hybernaci a podobnych ptakovinach se nepredpoklada, ze by nekdo menil HW....stejne jako kopiroval data jinde.
Abox
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Snoopy 30. 8. 2007 19:26

Pri hibernaci se obsah pameti ulozi do zvlastniho souboru na disk (hiberfil.sys), z nehoz se po zapnuti obsah pameti zase obnovi, spolu s informaci o obsahu disku. Proto jej nenacte a predpokladam, ze diky tomu poklada mista, kam jsi na jinem pocitaci nahraval data, za prazdna a bude je prepisovat.

Reseni vidim v prenosnem USB, Firewire, eSATA, LAN boxu s diskem. Neni pak nutne pocitac vypinat vubec. Boxy s 2.5" disky nevyzaduji zvlastni napajeci adapter.
Snoopy
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod BorisZ 31. 8. 2007 08:56

Jojo, asi to tak bude... dvakrat jsem toto udelal a nic se datum nestalo, ale potreti se nove nakopirovane data neobjevila kde mela, ale v rootu v adresarich found.000 a found.001 a byl v nich ponekud bordel... dobře... a neni tedy moznost IDE disk softwarove odpojit, hybernovat, nakopirovat data jinde, pripojit, zapnout Visty a pak ho zase nejak pripojit? No asi bych toho chtel moc...
BorisZ
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod wojta 31. 8. 2007 09:50

Tohle jsem taky chvili delal, az jsem prisel o nejakou postu. Pouzival jsem Thunderbird stejnou slozku v Linuxu i ve Windows a mezi nimi prechazel hibernaci. Blby napad, taky jsem myslel, ze ty disky se synchronizuji, ale houby.
V Linuxu se to jeste poresit dalo, kdyz jsem dal automaticke odpojeni do hibernacniho skriptu, ale ve Windows nevim, tak jsem to radeji prestal delat.
C:\>ver
MS-DOS Version 5.00
wojta
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kefish 31. 8. 2007 09:53

Proc je problem ty visty uplne vypnout, nez z pc dolujes harddisk?
Jsem podpisový virus. Prosím, zkopírujte si mě, abych se mohl rozšířit.
kefish
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod BorisZ 31. 8. 2007 10:58

No problem to neni... jenom to trva o minutku dele... spis jsem necekal, ze to bude pro Visty takovy problem a ze si neumi "updatnout" obsah disku...
BorisZ
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Pytlík 31. 8. 2007 14:40

Pochop to. To není problém pro Visty, to je problém pro KAŽDÝ operační systém schopný uspání. Prostě požaduješ vlastnost s kterou nikdo nepočítal.
Ale nebuď smutný. Také jsem si kdysi takto naběhl a řeknu ti, to byl tenkrát na disku šrumec!
Pytlík
Pokročilý
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků