Savana vs OneBit

Hardware, web hosting, server hosting a housing, peering

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod ___MARK___ 20. 9. 2007 17:45

Rozhoduji se mezi dvěma hostingy pro můj projekt. Jsou to www.savana.cz a jejich program Savana 1000 a mezi www.onebit.cz a jejich programem WEB-PROFI. Oba dva programy jsou za 80Kč/měsíc.

Projekt by měl předpokládanou návštěvnost 2000 - 3000 uživatelů denně. Je to jen odhad a proto každý hosting musí disponovat přechodem ještě na vyšší tarif. V případě obrovské zátěže (například kdyby návštěvnost byla mnohem vyšší) mít prostor být na servru jen s pár doménami.
Podpora PHP5, MySQL5, htaccess, CRON a subdomén je samozřejmostí. 1-2 databáze s možností v budoucnu zvětšení velikosti například na 200 MB a víc. Pošta s podporou POP3 a IMAP.

Ve finále mi jde o to, že nemám zcela představu o návštěvnosti například za půl roku, a proto bych nerad hned platil drahý hosting popřípadě v budoucnu bych nechtěl přecházet na jiný hosting.
___MARK___
Junior

Odeslat příspěvekod bluedog 21. 9. 2007 13:37

No tak mi pripada, ze chces za par korun mega veci :wink: Ono ve finale budes muset prejit na vlastni server nebo ne nejaky individualni hosting. Co se tyce savany tak s ni mam dobre zkusenosti a bezi mi tam par projektu, ale priznam se, ze navstevnost tech stranek je tak okolo 100-200 lidi denne, takze mimo to co potrebujes. Taky bacha u obou hostingu na neomezený traffic, nekde je to jen par slov a ve finale, kdyz ti bude tech 2000 lidi denne generovat tak +- 5GB denne tak te asi poslou z obou pryc, alespon podle meho. Ja jsem radeji nektere portaly presunul do spojenych statu, protoze jsem generoval docela velkej trafic coz se prestalo firmam libit :) Jinak me novy hosting stoji neco okolo 200kc mesicne a mam na nem 500GB mista a 20domen, takze spokojenost :)

Kdybych se mel rozhodovat, tak pujdu radeji do savany, ale ani u onebit neudelas chybu ;)
bluedog
Junior

Odeslat příspěvekod ___MARK___ 22. 9. 2007 10:06

bluedog píše:No tak mi pripada, ze chces za par korun mega veci :wink: Ono ve finale budes muset prejit na vlastni server nebo ne nejaky individualni hosting. ...

Toho jsem si vědom. Proto u OneBit se mi zamlouvá varianta, že je možnost skočit na hosting za 700 Kč měsíčně, kde garantují, že na jednom serveru poběží maximálně 10 klientů.
Nechci aby to vypadalo, že na hostingu škrtím korunky, ale jak jsem uvedl, má návštěvnost je předpokládaná. Klidně může být jen 500, 1000 UIN, samozřejmě budu chtít projekt propagovat tak, aby byla co největší. Proto ze začátku volím nížší cenu v porovnání s dobrou kvalitou služeb.
Ze zahraničních hostingů co používáte?
___MARK___
Junior

Odeslat příspěvekod bluedog 22. 9. 2007 14:16

Z tech zahranicnich mam zkusenost s hostican.com viz. http://forum.zive.cz/viewtopic.php?t=101095 a osobne se mi dost zamlouvaji sluzby u http://www.mediatemple.net/ a z ceskych http://www.web4u.cz, snima jsem v posledni dobe dost spokojeny.
bluedog
Junior

Odeslat příspěvekod ___MARK___ 23. 9. 2007 11:00

bluedog píše:... z ceskych http://www.web4u.cz, snima jsem v posledni dobe dost spokojeny.

Přiznám se, že nad http://www.web4u.cz jsem taky přemýšlel. 169 Kč za měsíc ... no musím to brát tak, že můj projekt bude úspěšný a do 6 měsíců bych stějně musel přecházet na větší traffic.
Americké hostingy bych zvažoval spíše pro osobní potřebu, pro můj projekt hledám hosting v ČR, už kvůli SEO na google.com.
___MARK___
Junior

Odeslat příspěvekod Zdenek.Vecera 23. 9. 2007 11:14

___MARK___ píše:pro můj projekt hledám hosting v ČR, už kvůli SEO na google.com../quote]

Hosting přece nemá na SEO žádný vliv, tady jde spíše o TLD.
Zdenek.Vecera
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ___MARK___ 24. 9. 2007 09:47

Zdenek.Vecera píše:Hosting přece nemá na SEO žádný vliv, tady jde spíše o TLD. /quote]

No právě co jsem četl na konferencích, tak by měl mít vliv i hosting, ale jen minimální.
___MARK___
Junior

Odeslat příspěvekod bluedog 24. 9. 2007 10:27

No ma to vliv naprosto nulovy. Jedine cemu to zabranuje je to ze ma nekdo na serveru tisce domen a na kazde prolinkovava na jednu aby ji zvedl PageRank na googlu, ale tohle maji uz pry nejak osetreno a hlavne vyberu hostingu na SEO nema zadny vliv. Nebo alespon o tom nevim :D
bluedog
Junior

Odeslat příspěvekod rdm 24. 9. 2007 10:40

___MARK___
Z vlastní zkušenosti doporučuji onebit.cz. Už i proto, že majitel savany je docela arogantní člověk a ač se to neodráží na kvalitě nabízených služeb, tak celkový dojem z hostingu je spíše záporný.

Jinak předpokládám, že tvůj web bude český pro české uživatele. V tom případě, výrazně nedoporučuji hostovat v zahraničí, protože se může zhoršit dostupnost (a věř, že se to stává často). Jinak diskutovaný vliv na SEO, tu taky je. Přesné podrobnosti neznám (to ale asi nikdo krom googlu), ale umístění hostingu může mít vliv na umístění ve vyhledávači (ale bude to jen jedno z hodnotících kritérií, kterých je cca 200)
rdm
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bluedog 24. 9. 2007 11:26

No dve veci: Majitele savany znam a jako arogatni clovek mi neprijde, ale co se tyce zahranicnich hostingu, to bych si rad poslechnul. Nekolik mesicu hostuju v zahranici a uptime 99.99% a dostupnost skvela takze o jake nedostupnosti tady mluvis?
bluedog
Junior

Odeslat příspěvekod ___MARK___ 24. 9. 2007 11:26

Co se týče SEO, souhlasím s RDM, neboť Google bere v zřetel IP adresy odkud uživatel hledá a v zřetel lokaci, kde je projekt umístněn. Ale nikdo netuší, jakou váhu mu dává. Znovu jsem si můj výrok potvrdil na konferenci seo.nawebu.cz. Ale to už je OT, téma je o hostingu:) Tím se i omlouvám, že zacházím mimo téma.

Takže pro můj projekt budu chtít hosting v ČR, tím ale nevylučuji, že do budoucna by se mi nehodil hosting v USA pro soukromé projekty:)

Jde mi hlavně o dostupnost a v neposlední řadě, kdyby projekt nestíhal, přejít u stejné společnosti na managed server.
___MARK___
Junior

Odeslat příspěvekod ___MARK___ 24. 9. 2007 11:27

Ale děkuji za ohlasy a zkušenosti, pokud přibudou další zkušenosti se zmiňovanými hostingy, rád je uvítám.
___MARK___
Junior

Odeslat příspěvekod rdm 24. 9. 2007 13:22

bluedog
Majitele savany znam a jako arogatni clovek mi neprijde
Mám bohužel jiné zkušenosti, ale chápu, že jsem mohl mít zrovna smůlu na blbou náladu.

ale co se tyce zahranicnich hostingu, to bych si rad poslechnul. Nekolik mesicu hostuju v zahranici a uptime 99.99% a dostupnost skvela takze o jake nedostupnosti tady mluvis?
To bude taky záležet na tom, jak daleko to zahraničí je ;) Pokud hostuješ v Německu, Slovensku nebo celkově v Evropě, tak to nemusí být tak špatné. Ovšem pokud budeš hostovat v USA, tak ta dostupnost může být horší (osobní zkušenost se třemi hostingy v USA).

___MARK___
takové "malé" hostingy jako jsou zmiňovaný onebit nebo savana, většinou výjdou vstříc tvým požadavkům. Stačí se zeptat na podpoře jestli by v případě potřeby byli shopni zajistit vše co potřebuješ.
rdm
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bluedog 24. 9. 2007 13:42

Hostuju v USA u Hostican a fakt bez problemu :) A mam kamosa co hostuje u http://www.mediatemple.net/ vice jak rok a spokojenost maximalni, tak ti nevim :)
bluedog
Junior

Odeslat příspěvekod czczcz 26. 5. 2011 11:07

U onebit jsem rok byl, spolehliví určitě jsou, výpadek jsem nezaznamenal.
Podpora luxus, na rozdíl od savany některé věci jako aktivace .htaccess se dá zařídit z administrace okamžitě.

Aplikace jako drupal atd se instalují bezproblému, mají ke všemu návody a podle nich to jednoduše vše jde - stahnout, prenest, spustit a nainstalovat - pohoda :-)

Docela mi ale vadí např. - to, že se nedá měnit heslo k mailu přímo z mailu, ale člověk se musí přihlašovat k mailadminu a tako to, že spamový filtr je prostě řešen jako zvláštní účet - blbý

jinak zřízení účtu je pohoda, odeslal jsem prachy a druhy den ráno už mám na mailu přihlašovací údaje.

Zase ale Savana nabizi vice prostoru a taky dobrej eshop.

Nevim, jak je to s vypadky savany, snad je take spolehlivy.


Na onebitu mi dal taky vadí ten design, nějak se mi nelíbí, mohl by být lepší, více profi.
czczcz
Kolemjdoucí


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků