Žádost odstranění jezdicího banneru O2

Rady, náměty, připomínky...

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Master Awast 24. 9. 2007 19:46

Lukáš V. : Vedle jak ta jedle... všichni chápeme nutnost reklamy... jinak uživit web může jenom milionář a velký rozhazovatel....

Agrese?? No možná trošku...


Majkl vP. : No takhle bych se o své živitele (čtenáře) nesnažil... to by totiž nemuseli být žádní... diktování není na místě, ale jakási debata na diskuzním fóru přece není proti logice ani principu.. navíc, když se jedná o živitele webu... protože si sami těžko budete "vyklikávat" prachy za reklamu...

NiceOne: Pochopil...

JSzu: Zaměřen vyloženě na obsah... "obal" ho vůbec nezajímá :mrgreen: ale přeci jen trochu drastické...
I´m walking the golden path... at least I hope!?
Master Awast
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod JSzu 24. 9. 2007 19:51

goob píše:No, podívejte se na New York Times. ..../quote]

Nic hrozneho.
JSzu
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod sr2053 24. 9. 2007 20:05

Já musím živě poděkovat že mě donutili díky těm šíleným skakacím a běhacím, text překrývajícím reklamám stáhnout a nainstalovat adblock. Díky.
sr2053
Junior

Odeslat příspěvekod Návštevník 24. 9. 2007 20:13

Nereagujete totiž na mé odpovědi, ale na své vlastní domněnkyn/quote]
Nie, napísal som len to, čo si o tomto Vašom príspevku myslím ja. Lenže vidím, že Vy nie ste schopný uniesť iný názor ako ten svoj. Prepáčte, ja som nevedel, že ste neomylný a nekritizovateľný.
V každom prípade aj na tejto reakcii vidno Vaše správanie sa k čitateľom. Čo myslíte, ktorý predavač by si toto dovolil povedať zákazníkovi zoči-voči? Ak si to aj dovolí, zvyčajne už na svojom mieste dlho nepracuje.

nquote]Proč mají někteří lidé neustále snahu plést se tam, do čeho jim nic není?n/quote]
Že by Vám a Vášmu serveru chceli napríklad pomôcť? Toto Vás asi ešte nenapadlo, že? Nie každý robí všetko len za peniaze alebo s cieľom niekomu uškodiť.

oquote]To jsou věci, o kterých čtenáři opravdu nerozhodujío/quote]

To sme už pochopili, o tom rozhodujete sám veľký Vy alebo obchodné oddelenie. Želám Vám len, nech Vám to vydrží večne.

Milý pán Marek L., myslím, že týmto sme my dvaja dodiskutovali. Chcel som Vám pomôcť a doviesť Vás k zamysleniu, lenže vidím, že je to zbytočné. Vy proste máte svoju pravdu a iný názor sa nepripúšťa. Je to však len na Vašu vlastnú škodu, možno raz na to prídete. Ak nie, tak prídete o čitateľov, ako sa to napríklad stalo určite aj počas tejto debaty.
Návštevník
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod macko[SK]=EFA= 24. 9. 2007 20:35

Tiez by som sa rad vyjadril k teme - som rad ze niekto zacal diskusiu na tuto temu, pretoze sam by som sa k tomu z vlastnej lenivosti nedokopal :oops:

Naozaj nemam nic proti reklame ako takej, pokial je servirovana v rozumnej forme. Ale niektore tipy reklam - napr. ten velky panak s krabicami od HP cez 1/2 obrazovky (a v minulosti ine rovnakeho typu) su naozaj hnus, az bulvar. Tato reklama je agresivna a odpudzujuca, myslim si ze taketo vnucovanie nema uroven ani zodpovedajuci ohlas u citatelov. Ja osobne som nikdy na takytro druh reklamy na Vasich strankach neklikol a ani nekliknem, prve co ma vzdy zaujima je ako tuto reklamu zavriet. Este raz fuj tajbl aj s takou reklamou :evil:

Co takto zo srandy spravit hlasovaci pool, komu sa tato reklama (myslim tie velke animovane, casto prekryvajuce az 1/2 obrazovky) paci, vadi a komu je to jedno, hm? :P
macko[SK]=EFA=
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 24. 9. 2007 20:39

NiceOne: Pokud by si inzerent objednal reklamu, která se má každému zobrazit jen jednou, měl by ji.

JSzu: Ano, text.zive.cz je také moje oblíbená stránka.

New York Times: Reklama tam je přece také. Jenže zkuste srovnat potenciální cílovou skupinu Živě a New York Times. Pokud by nás četly desítky milionů lidí, je samozřejmě situace jiná.

Návštěvník: Také chodíte do obchodu za prodavačem, přesvědčujete ho, že musí zlevnit maso na polovinu? A když na vás nereaguje, když vám několikrát vysvětlí, že tohle není věc, kterou byste s ním měl řešit, tak ho nařknete z arogance, z toho že je vševědoucí a opustíte krám? Co se dá dělat, obchod v takovém případě o vás přijde, ale ve výsledku vydělá víc, než kdyby zlevnil maso na polovinu.

Macko: O reklamě na webu opravdu nerozhodují čtenáři.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod macko[SK]=EFA= 24. 9. 2007 21:03

Marek L.: clovece, z teba by jedneho porazilo (slusne povedane), si ty clovek alebo automaticky odpovedac?? Stale dokolecka to iste, absolutne bez snahy o akekolvek pochopenie...

Ked som pisal ze spravit zo srandy hlasovaci pool - znamenalo to iba zistit nazor citatelov ktorym a kvoli ktorym strkate sem tuto reklamu BEZ TOHO ABY TOTO HLASOVANIE BOLO AKOKOLVEK ZAVAZNE PRE REDAKCIU. Proste statistika, nic viac. Urcite by bolo zaujimave vidiet, na koho stranu sa miska vah prevazi. A ak by to nahodou dopadlo negativne pre tento typ reklamy a potom by si to ukazal marektingu/obchodnemu oddeleniu, ze "aha, tato reklama viac ludi hneva ako pritiahne, nie je toto info pre Vas zaujimave?" - tak to je s tvojim pristupom SCI-FI jak Brno :-/
macko[SK]=EFA=
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod skalz 24. 9. 2007 21:10

Mlácení prázdné slámy. Jsem za vodou, mám prohlížeč Opera, tak si s reklamou poradím raz dva, tedy tou obtěžující, samožřejmě myslím i na jiné, tak něco co je pěkné a potřebuji ponechám. Kdo poznal prohlížeč Opera, už na bulváru prázdnou slámu nemlátí. Skvělá kráva stále trvale udržitelná.
skalz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 24. 9. 2007 21:15

Pane Macko, netykáme si. Já ale čtenáře v tomto případě naprosto chápu, ta reklama je nepříjemná, odporná, ruší. To víme, na to nemusíme dělat anketu. Ale je prostě moc dobře placená, a reklama je jediný způsob, jak si web tohoto typu může na sebe vydělat. Takže jsme za tuto reklamu velmi rádi a nechceme s tím nic dělat. Jedinou výjimkou je oprava chování ve Firefoxu, tam s ní jsou ještě trochu problémy; to se už řeší.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod macko[SK]=EFA= 24. 9. 2007 21:20

Pane Mareku L.: tak toto vysvetlenie uz beriem, to je jasne stanovisko, vdaka. Takze sa viem zariadit, myslim ze aj ostatni.

P.S.: netykame, ale mohli sme si, skoda :P
macko[SK]=EFA=
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Pytlík 25. 9. 2007 06:23

Konečně rozumná reakce od pana Marka L. Jakkoliv jsem byl rozhodnut již do této debaty nezasahovat, hlavně kvůli dosti arogantnímu tónu odpovědí redakce reprezentované panem Markem L., tak musím napsat, že tohle beru. Jenom by se měly tyto signály o nespokojenost čtenářů dostat na příslušná místa, aby věděla (ta příslušná místa), že balancují na tenké hraně spokojenost-nespokojenost.
Pytlík
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod NiceOne 25. 9. 2007 06:43

Vsadim se, ze Marek L. taky pouziva AdBlock.
Peugeot 308 SW 1.6 HDI
iPhone SE
NiceOne
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod profig 25. 9. 2007 07:51

Neviem ale zda sa mi drze ze ak citatelia ziadaju redakciu o odstranenie nejakej reklamy z dovodu ze im vadi a nieje tych ludi malo, tak ho odbijaju tym, ze oni za to nemozu to obchodne oddelenie. No neviem, ale pre nas citatelov je fuk ako mate usporiadanu firmu, to je vas problem, mi len ziadame aby ste sa nad tym zamysleli, no asi mate problem zajst na obchodne oddelenie a nieco im okolo toho vysvetlit, mozno sa bojite komunikovat a na to mame zrejme doplacat mi citatelia, fakt "paradny server".
Pripajam sa za odstranenie tej reklamy je fakt otravna az nechutne, stacilo by pritom aby bola povedzme casovana a zmizla po case sama a nemusel som ju tu nahanat po strankach aby som si ju mohol vypnut.
profig
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod profig 25. 9. 2007 08:08

prave som si vsimol anketu o reklame
1, otazka je podla mna zle postavena, sa chcete dozvediet ze ci tu citatelia citaju reklamu alebo vo vseobecnosti??
2, moznosti odpovedat je malo, co tak keby tam pribudla este moznost, otravna reklama ma stve???
profig
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 25. 9. 2007 08:10

Vždyť my jsme se nad tím zamysleli. Reklama je pro nás natolik důležitá, že s ní nic dělat nebudeme. To jsem ale přece psal. Stejně jako to, že o reklamě na webových stránkách nerozhodují čtenáři.

Proč musím stále opakovat to stejné? Ptáte se na věci, které jsem už vysvětlil. Pořád dokola.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků