Vista Premium

Diskuze výhradně o operačním systému Windows Vista

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod šárka001 24. 10. 2007 09:03

Pořídila jsem si pc s Vistou.Chtěla jsem se zeptat co ve Vistě chybí a co si stáhnout aby jsem měla vše kompletně OK?Poradíte? :oops:
šárka001
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod averton 24. 10. 2007 09:21

nerozumiem otazke. Vo Viste by nemalo nic chybat, od browsera, po file manager, cez WMP 11, prehliadac obrazkov atd je tam vsetko :?
it´s all about priorities :D
averton
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod šárka001 24. 10. 2007 09:31

Třeba mi nešlo přehrávat nějaká videa tak jsem si stáhla K-lite mega.Prostě co by mi nemělo v počítači chybět jak na stahování tak na starší hry a tak. :wink:
šárka001
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Mobil-man 24. 10. 2007 09:37

:D ty voe tak tohle je moc.
System snad nefunguje? Nebo se chova nestandardne? Po instalaci ma vista, vse, co by mela mit, nic vic a nic min.
Dalsi veci jsou od treti strany, tak treba antivirus by nemel chybet, mozna lepsi firewall... na stahovani postaci firefox s rozsirenim downthemall!
Mobil-man
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 4daPeace 24. 10. 2007 09:57

Irfanview na fotky a obrazky, BsPlayer na videa a filmy, Winamp na muziku, PowerDVD na DVD filmy, SpywareBlaster na jednoduchou a ucelnou ochranu PC, nejaky antivirus - nejlepe ESET NOD32, Total Commander na spravu souboru a hlavne WinRar na kompresi a dekompresi RAR a ZIP souboru. To je takovy zaklad. Pak treba jiny internetovy prohlizec - Maxthon 2, Opera, Firefox - dle libosti.
4daPeace
Junior

Odeslat příspěvekod šárka001 24. 10. 2007 12:42

Děkuji za rada.Takto jsem to myslela :D
šárka001
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod 6205 1. 11. 2007 14:44

4daPeace píše:Irfanview na fotky a obrazky, BsPlayer na videa a filmy, Winamp na muziku, PowerDVD na DVD filmy, SpywareBlaster na jednoduchou a ucelnou ochranu PC, nejaky antivirus - nejlepe ESET NOD32, Total Commander na spravu souboru a hlavne WinRar na kompresi a dekompresi RAR a ZIP souboru. To je takovy zaklad. Pak treba jiny internetovy prohlizec - Maxthon 2, Opera, Firefox - dle libosti.



Pekne si to popisal....ale na fotky je urcena Windows Fotogaléria, WMP11 + K-Lite Codec Pack Standard na video, muziku a DVD a Windows Defender + UAC zaruci spickovu bezpecnost bez potreby antiviru. Total Commander je dobry len pre power userov, bezny clovek tu blbost nepotrebuje. WinRAR suhlasim, a IE7 je rozhodne najlepsi browser - obzvlast vo Viste kde bezi v protected rezime...

Prosim ta neodporucam laikom instalovat tie hromady zbytocnych volovin, bavime sa tu o Viste, nie XPckach. Vista je spickovy system s velmi kvalitnymi defaultne pribalenymi aplikaciami a takmer nic z toho co si vymenoval nema zmysel instalovat.
Naposledy upravil 6205 dne 2. 11. 2007 09:41, celkově upraveno 1
6205
Junior

Odeslat příspěvekod Mobil-man 1. 11. 2007 16:19

taky je to reseni a pokud bysme hledali pouze programy zdarma, tak muzeme vyhodit WinRAR a nahradit ho 7-zipem, ktery je zdarma a velice podobny (usetrenych 9 stovek za WinRAR)
Mobil-man
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Mr.Gentleman 1. 11. 2007 18:40

No potřebu antiviru bych zase tak nezmenšoval - zvláště pokud jde o běžného uživatele (nic ve zlém). Doporučuji alespoň český Avast Home - je zdarma a mám s ním dobré zkušenosti.

Jinak co by nemělo chybět? No určitě doporučím OpenOffice.org - aktuálně ve verzi 2.3 - pokud nechceš vyhazovat balík peněz a nepotřebuješ nejpokročilejší funkce, tak OpenOffice jsou výborná volba.

Pokud chceš upravovat fotografie, doporučím též zdarma dostupný a přitom velmi silný program - Paint.net, nebo o lepší, ale složitější GIMP.

Pokud jde o přehrávání DVD, pokud vím, tak pod Vistou by neměl být problém přehrát ve Windows Media Playeru, takže "zadělávat" si systém programy Power DVD, nebo podobnými netřeba. Pokud narazíš na nějaké filmy, které nemůžeš přehrát, doporučuji nainstalovat ffdshow, nebo nějaký balíček kodeků, ale ten už si myslím psala, že máš.

Pokud by Ti nevyhovoval Windows Media Player, pak si stáhni buď oblíbený Winamp, nebo možná ještě lepší JetAudio.

Na e-mail postačí vestěvný Windows Mail, případně si stáhni Thunderbird.

Na internet můžeš s Internet Explorerem (ve Vistě obzvláště) v pohodě, pokud necháš zapnutou funkci Ochrany uživatelského účtu (UAC - ve výchozím stavu je zapnutá). Doporučuji Ti stáhnout si rozšíření IE7Pro, které Ti umožní v IE používat pokročilejší funkce - ovládání pomocí gest myší, blokování reklam a spoustu dalšího - mrkni na http://www.ie7pro.com

Budeš-li chtít komunikovat s příteli, pak Ti asi nezbude, než nainstalovat nějaký ICQ klient, protože přeci jen v ČR používá většina lidí právě tuto službu. Použít můžeš samozřejmě i Windows Live Messenger, nebo univerzální klienty, jako Trillian, nebo Miranda.

Na komprimované soubory doporučuji vynikající 7-Zip. Vista (i XP) sice umí klasický ZIP soubor otevřít, stejně tak jako CAB, ale s dalšími si neporadí, kdežto 7-Zip podporuje mnoho formátů a je opět k dispozici zcela zdarma.

Další programové vybavení už záleží hodně na tvých osobních potřebách, co chceš všechno s počítačem dělat. Skoro ke všemu (běžně používanému) se dají sehnat aplikace šířené legálně zdarma, tedy buď freeware, nebo open source.

Málem bych zapomněl - určitě se ti bude hodit i nějaký prohlížeč PDF. Můžeš sice nainstalovat klasický prohlížeč od Adobe, ale já myslím, že bohatě postačí mnohem rychlejší a menší Foxit Reader.
...slušnost a morálka nejsou jen slova...
Mr.Gentleman
Junior
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků