HP Backup and recovery

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod czervv 31. 10. 2007 00:11

Zakoupil sem HP 6715s s Win Vista business. Disk je rozdelen ne tri oddily pricemz na dvou je zaloha systemu. Bohuzel jsem si nevytvoril Recovery DVD a prvni partition se systemem jsem preinstaloval Win XP. Zbyle dve partition jsem vsak zanechal, ale v XP nejsem schopny Recovery DVD z techto partition vytvorit. Jelikoz jsem premazal prvni partition, zavadec mi uz neumoznuje pri startu XP spustit recovery. Nevite nekdo jak bych udelal Recovery DVD z tech dvou partition ve Win XP? Popripade muzu pouzit Recovery DVD z jineho notebooky 6715s se stejnou konfiguraci?Nevznikne zde problem se seriovymi cisly?Diky
czervv
Junior

Odeslat příspěvekod br-martin 31. 10. 2007 10:41

myslim ze by sa ti mal dat pc nabootovat z tych dvoch ostavajucich HDD skus to nastavit v bioose nesom si tym vobec isty ale za pokus to stoji...a este mam ja jednu otazku na teba, kedze si tam instaloval XP...mal Win Xp dobre drivery na vsetok hardware v NB??? a z toho recorey DVD by sa obnovil system cely aj ked uz budu tie dve particie disku zformatovane???
br-martin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod czervv 31. 10. 2007 13:19

Jj, dle mych informaci by ns tech DVD mely byt stejna data jako na tech partition, takze by nemelo vadit smazani tech partition.

No a ty XP, 6715s ma plnou podporu pro tyto WIN, jen na ceskych strankach HP nenajdes ovladas na WIFI, ale na http://www.hp.com tyto ovladace jsou, takze zadny problem tu neni.
czervv
Junior

Odeslat příspěvekod paolous 31. 10. 2007 13:56

Potvrzuji,mam 6715s s ofiko XPckama,vse chodi jak ma...
paolous
Junior

Odeslat příspěvekod skvedo 31. 10. 2007 14:12

czervv: on ale nema dvd a ma ty partition
a nepise ze nemoze zprovoznit xp, ale ze z noch nemuze vypalit ty recovery dvd vist
Mb:SE K550i + Navibe GB735 GPS
PMP: Cowon iAudio D2 4GB+16GB SDHC+Boxwave ClearTouch™ Anti-Glare + SENNHEISER MX 65 VC Street II
NB: Lenovo Tp SL410+ 19" LCD LG W1952TQ-PF; Kubuntu 11.04
skvedo
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod dzaky 31. 10. 2007 14:31

Zakoupil jsem ten samý notebook ale pro zmenu se systemem Win Xp. Ten blaznivej "recovery-blbinej" se nachazi pouze na jedne partition a po zapnuti pocitace "nainstaloval" system na prvni partition. Oddily na disku jsou jen dva! Prvni systémový (asi 130GB) a druhý pro "recovery-blbinec" (asi 25GB). Duvod proc sem pisu: chci rozdelit prvni partition na dva oddily, jeden systemovej a druhej datovej. Tedy aby na disku existovali TRI oddily. Jedine co mne napada (krome zdlouhaveho shaneni "legalni" utility ktera to udela za chodu systemu) je spustit pres Live CD nejaky distro linuxa, prvni velkou partition rozseknout a naformatovat na NTFS a potom spustit "recovery-blbinec". Otazka ovsem je, jestli ten "recovery-blbinec" takto pracne vytvorene oddily zase nezrusi :(
"recovery-blbinec" je mozna pekna hracicka ale z praktickeho hledika na prd. V podstate podle mne silne omezuje cloveka ktery pocitac dostal na starost aby provedl instalaci a akorat hazi klacky pod nohy (3DVD nebo 19CD (!!!) na zalohu "recovery-blbince") a nasledna pripadna obnova trvala tri hodiny!!! :(
Mate jiz nekdo tyto popisovane zkusenosti nebo blizke? Diky.
(P.S.: podpora HP mlci... :( )
dzaky
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JRD 31. 10. 2007 15:51

HP_Recovery DVD zde > http://www.hpinfo.cz/

Ano :arrow: HP_Recovery znovu naformátuje disk do původního stavu.
Jarda / Nemám rád oslovení v množném čísle.
JRD
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod czervv 31. 10. 2007 17:19

Taky jsem zkousel predelat tu hlavni partition na dve, pomoci Paragon Partition manager a Visty uz nenabootovali a hodili chybovou hlasku :( Proto sem mi nechtelo obnovovat zalohua radeji jsem nainstaloval XP, bohuzel jsem si neudelal Recovery DVD...jde teda pouzivat tyto DVD z jineho notebooku se stejnou konfiguraci?Neni tam potom problem s licencnim cislem?
czervv
Junior

Odeslat příspěvekod JRD 31. 10. 2007 17:32

HP_Recovery DVD zde > http://www.hpinfo.cz/
Jarda / Nemám rád oslovení v množném čísle.
JRD
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod czervv 31. 10. 2007 17:39

Ale na tech strankach si je muzu jen objednat, ptam se zdali je mozne pouzit i z jineho notebooky, mam totiz tu moznost, ztak mi prijde zbytecne je objednat.
czervv
Junior

Odeslat příspěvekod zaphod 31. 10. 2007 18:46

czervv: mám HP 6715s s vista home basic, robil som recovery:
- musíš použiť recovery z HP 6715s s Vista business. Ide o typ licencie a drivery k notebooku. Licencia je naviazaná na HP BIOS. Nemusel som ju aktivovať - zrejme sú upravené od HP dáta s licenciami.
- pri obnove premaže komplet celý disk - treba zálohu dát ak tam nejaké máš
- Vista business má možnosť (home basic nie) tvorby kompletnej zálohy systému aj s boot DVD - treba to po inštalácii použiť
- vista má v sebe shrink partition - dokáže zmenšiť svoju partíciu pokiaľ tam nemá systémové dáta, s úspechom som to požil pre inštaláciu Linuxu.
Acer Aspire 5738ZG
zaphod
Junior

Odeslat příspěvekod br-martin 31. 10. 2007 19:41

POcuj czervv toto som ti nasiel mohlo by ti to pomoct...myslim ze je to soft na vytvorenie Recovery DVD: http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/Te ... ob-53258-1
tak to vyskusaj potom daj vediet ako si obstal
br-martin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod czervv 31. 10. 2007 21:19

br-martin: Diky za tip, ale bohuzel to nepomuze. uz jsem to zkousel, proste ve WIN XP ten HP soft nedokaze najit ty recovery partition.

zaphod: znamena to teda, ze si nemusim delat obavu ohledne licen. cisla, pokud pouziju Recovery DVD od jineho notebooku se stejnym systemem? Myslel jsem ze v to Recovery je ulozene i licenc. cislo mych Vist, tudiz kdyz pouziju Visty z jineho Recovery tak bych mel problem s licenci.

A jeste jeden dotaz - Ma HP nejak chranene partition ve Vistach, ponevadz kdyz jsem se snazil hned po zakoupeni booku prvni partition rozdelit na dve (systemova a datova), tak mi Visty nenabootovali. Prijde mi docela nesikovne mit jen jednu partition na system i data.

A jeste me tak napada, kdyz budu mit ty Recovery DVD, muzu nakonec smazat partitiony s tema zalohama na disku, abych tak ziskal vice volneho mista? A jak je to vubec s tim, kdyz bych si instaloval cistou instalaci Vist a zadal tam svuj licencni key, mohl bych je pouzivat nebo musim pouzivat Visty pouze dodane na Recovery partition?
czervv
Junior

Odeslat příspěvekod zaphod 1. 11. 2007 09:53

czervv: situácia okolo licencií je nejasná. Odhadujem že nálepka dole je len formalita (možno sa dá použiť pri aktivácii Visty ktorá nie je predinštalovaná - to je otázka pre support HP). Ale či sa Visty po prvej inštalácii pred vytvorením recovery DVD nenaviažu na sériové číslo notebooku v BIOSe neviem. Treba to vyskúšať. Alebo si objednať médiá z HP.
Acer Aspire 5738ZG
zaphod
Junior

Odeslat příspěvekod br-martin 1. 11. 2007 10:42

Takze vcera som nainstaloval na moj NB Win XP ale Win XP nemal ovladac na sietovu kartu a kedze cez nu sa pripajam na net tak som bol v tahu... dal som tam naspat Vistu z recovery DVD ...pri instalacii vobec nepitala serial, ...TAKZE K TOMU POUZITIU RECOVERY Z INEHO PC: Nevem ci by to fachalo v pohode potom s aktualizaciami pretoze by si vlastne pouzival serial toho cloveka od koho mas Recovery...takze je to celee velmi zamotane...hm akurat ja som hore este piisal ze keby si nastavil v BIOSE boot z tych particii disku na ktorych to Recovery je...tam su subory aj na boot takze by sa ti to teoreticky malo dat nabootovat...on ich nebootoje teraz preto lebo ako prva bootovacia particia je nastavena ta na ktorej mas Win XP...mozno som teraz trepol uplnu hovadinu a nepojde to ale myslim ze za pokus to stoji.
br-martin
Kolemjdoucí

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků