[Google] AdSense

Webdesign, HTML, CSS, Flash, PHP, ASP, .NET, JavaScript. Kritika www stránek na Smetišti.

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Togusa 8. 11. 2007 00:01

Zdravim vo spolok,

chcel som sa spytat, od akej navstevnosti web stranky ma zmysel pouzivat Google AdSense.
10 navstevnikov za den,
100 navstevnikov za den,
alebo este viac ? :-/

Dopredu dik za info!
Togusa
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod KillmanCZE 8. 11. 2007 00:04

kamos to pouziva asi se 3 za den a vydelal zatim nejakych 20 $.
I am a signature virus. Please help me spread by copying me into your signature.
KillmanCZE
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Togusa 8. 11. 2007 00:29

Mam tomu rozumiet tak, ze dostava peniaze za to ked mu niekto klikne na sponzorovany odkaz a nie za pocet nastev jeho stranky?
Je to v tomto pripade tak, ze traja ludia klikli na odkaz a ma za to 20$? Kedy mu potom poslu peniaze?
Togusa
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ajven50 8. 11. 2007 01:10

Po dosiahnuti ciastky min. 100 $. Konkretny priklad pre predstavu o zarobku za jedno kliknutie na reklamu: 147014 zobrazeni - 565 kliknuti - cca 80 $. Ale tie cisla samozrejme silne zavisia od konkretneho pripadu.
Ajven50
Junior

Odeslat příspěvekod vlastagf 8. 11. 2007 22:27

to v podstate nikdo nevi. zkousel jsem o tom nedavno neco zjistit a v podstate se to skoro neda. google proste nejakym zpusobem hodnoti tvoje stranky, nikdo nevi poradne jakym, a podle toho ti pribyvaji za kliknuti ruzne penize. pravdepodobne zalezi na tom, jestli kliknuti z tvoji stranky taky neco vydelaji nebo ne. i kdyby jsi teda mel 500 kliknuti denne a nikdo by si nic nekoupil, tak by jsi casem prakticky nic nedostaval...
vlastagf
Junior

Odeslat příspěvekod KillmanCZE 9. 11. 2007 00:07

to Togusa: rozumis spravne. penize nejsou za zobrazeni, ale za kliknuti. vic o tom nevim. asi to bude nejak tak jak rika vlastagf
I am a signature virus. Please help me spread by copying me into your signature.
KillmanCZE
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod OS 10. 11. 2007 23:51

100/den ber jako minimum. Ale záleží na skupině návštěvníků a inzerátech atd. Prostě návštěvnost, co největší.
OS
Junior

Odeslat příspěvekod Gigi 11. 11. 2007 00:14

To vlastagf: Ach jo, proč odpovídá na dotaz někdo, kdo o tématu nic neví.

Google platí za klik, je to PPC (pay-per-click), nezajímá ho, zda si někdo přes ten inzerát něco koupí či ne. Jsi placen podle toho, kolik inzerent platí za tu reklamu.

Cena se liší dle konkurenčnosti oboru (u právních služeb, medicíny, atd. může jít i o několika dolarové častky za jedno kliknutí), lze ji přibližně odhadnout dle AdWords.

Způsob hodnocení stránek o googla je transparentní - prostě počítá poměr zobrazení ku poměru kliknutí.
Gigi
Junior

Odeslat příspěvekod vlastagf 12. 11. 2007 15:13

Gigi píše:Způsob hodnocení stránek o googla je transparentní - prostě počítá poměr zobrazení ku poměru kliknutí.
/quote]

to teda neni, ale urcite s tim mas hodne zkusenosti. je i proti zdravemu rozumu, aby G platil jednomu webu stejnou sumu za kliknuti, i kdyz z nej nikdy nic "nevydelal" jako jinemu, kde se klika mene, ale vic to nese. to by hodne svadelo k podvadeni.

Gigi píše:Ach jo, proč odpovídá na dotaz někdo, kdo o tématu nic neví.
v/quote]


moje rec.
vlastagf
Junior

Odeslat příspěvekod vlazy 23. 11. 2007 16:07

vlastagf píše:to teda neni, ale urcite s tim mas hodne zkusenosti. je i proti zdravemu rozumu, aby G platil jednomu webu stejnou sumu za kliknuti, i kdyz z nej nikdy nic "nevydelal" jako jinemu, kde se klika mene, ale vic to nese. to by hodne svadelo k podvadeni.
Google na těch kliknutích na reklamy vyděláva vždy tolik kolik za tu reklamu zaplatil ten kdo si u Google tu reklamu objednal a ne podle toho zda si někdo kdo na reklamu klikne pak něco na reklamované stránce koupi nebo ne nebo podle toho na kterých stránkách byla reklama zobrazená. Za kliknutí na reklamy plati těm kdo tu reklamu mají na svých stránkách vždy tolik kolik zaplatil za jedno kliknutí ten kdo si u Google tu reklamu objednal. Je zcela jedno na které stránce bylo to kliknutí na reklamu provedené.
Jinak docela dobrá a dost rozsáhlá diskuze o Google AdSense je např. zde.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Junior

Odeslat příspěvekod BetaCam 24. 11. 2007 10:31

vlastagf píše:je i proti zdravemu rozumu, aby G platil jednomu webu stejnou sumu za kliknuti, i kdyz z nej nikdy nic "nevydelal" jako jinemu, kde se klika mene, ale vic to nese. to by hodne svadelo k podvadeni.
Ach jo, proč odpovídá na dotaz někdo, kdo o tématu nic neví.
v/quote]


Problém je ten, že google nic neprodává. Google nemá nic společného se stránkami, které inzerují. Nelze nijak dokázat jestli ten kdo kliknul na odkaz si taky někde něco "koupil". Nehledě na to, že to není pravidlem, že inzerují jen internetové obchody. Jak by si chtěl dokazovat, že si někdo koupil něco klasickém obchodě? Je logické, že tímhle způsobem by to nešlo a proto to google řeší pomocí prokliků. A hlavně Googlu je uplně jedno jestli si nekdo neco koupí či ne on dostane zaplaceno vždy :)
BetaCam
Junior

Odeslat příspěvekod vlastagf 24. 11. 2007 13:30

BetaCam píše:A hlavně Googlu je uplně jedno jestli si nekdo neco koupí či ne on dostane zaplaceno vždy :))/quote]


ty asi ekonom nebudes, "nezajimat" by ho to mohlo jen z kratkodobeho hlediska, kdyby reklama od googlu k nicemu nebyla, tak by si ji asi nikdo nekoupil... aha ! ... a pak by zaplaceno nedostal...
vlastagf
Junior

Odeslat příspěvekod BetaCam 24. 11. 2007 14:00

vlastagf píše:ty asi ekonom nebudes, "nezajimat" by ho to mohlo jen z kratkodobeho hlediska, kdyby reklama od googlu k nicemu nebyla, tak by si ji asi nikdo nekoupil... aha ! ... a pak by zaplaceno nedostal...


Problém je v tom, že google má zisky pouze ze zprostredkování reklami a né z jejího úspěchu. Kdyby Google měl procenta ze zisku firmy která inzeruje tak by ho to asi zajímalo, ale takhle je mu to pendrek. Reklama od Googlu je úspěšná pokud nekdo klikne na odkaz, ale tam to taky končí. Google nezasahuje do marketingu inzerentů a nemůže nijak ovlivnit prodejnost. Zajistí pouze zviditelnění. Je to asi jako, kdyby televizi zajímalo jestli maj velkou prodejnost šampóny proti lupům. Ne nezajímá! Televize totiž neprodává šampóny může je jen zviditelnit a za to si firmy platej.
BetaCam
Junior

Odeslat příspěvekod suk 24. 11. 2007 14:00

vlastagf píše:... a pak by zaplaceno nedostal...
a pak by tu reklamu nezobrazoval a zobrazovala se reklama od nekoho kdo plati...
Pokud nesouhlasíte s mým názorem, popřemýšlejte sami nad sebou. Opravdu si myslíte, že já bych se mohl mýlit?
----
You are an inspiration for a birth control...
suk
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vlazy 24. 11. 2007 14:04

vlastagf píše:"nezajimat" by ho to mohlo jen z kratkodobeho hlediska, kdyby reklama od googlu k nicemu nebyla, tak by si ji asi nikdo nekoupil... aha ! ... a pak by zaplaceno nedostal...
Když si někdo u Google objedná reklamu tak za ní asi platí předem a platí pouze za kliknutí na ní a ne za počet zobrazení. Ta reklama pro její zadavatelé je výhodná např. v tom, že Google se ji snaží zobrazovat především na stránkách se stejným nebo podobným obsahem jako je to co ta reklama reklamuje a nebo na stránkách s obsahem který si zadavatel reklamy sám určí. Takto např. reklamu na auta zobrazují většinou na stránkách o autech a podobně. Tím je zajištěná větší pravděpodobnost, že ti co na tu reklamu kliknou budou mít o reklamované stránky zájem a možná si tam i něco koupí nebo využijou nějakou nabízenou službu. Nevím, ale myslím, že to zda si na reklamovaných stránkách někdo něco koupi Google asi nijak nesleduje.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Junior

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků